• kozmetikte rejuvenasyon ve leke için kullanılan bir laser tipi. son yıllarda dermatoloji ve plastik cerrahi uzmanları arasında popülerliği artıyor.

    kozmetik amaçlarla endikasyonu çok geniş ama tam bir:

    (bkz: jack of all trades master of none)
  • yanılmıyorsam baby face laser diye de bilinen, dermatolojik tedavi yöntemi.

    hydrafacial cilt bakımı ile birlikte cildimde uygulanmaya başlandı. problemli bir cildim yok ama yaşla birlikte belirginleşen gözenekler ve renk eşitsizlikleri için yapmaya başladık. 4 seanslık bir tedavi planlandı ve ilk seans sonrasından bildiriyorum, şimdiden oldukça başarılı sonuçlar elde ettim diyebilirim.

    4. seans sonunda editlemek ümidiyle.
  • öncelikle,
    (bkz: #115584673)

    bugün itibariyle ikinci seansıni yaptirdigim işlem. yine öncesinde hydrafacial cilt bakımı uygulandı. ilk seansta hafif bir sızı olmuşken, bu seans gözümden yaş geldi acıdan. üstelik öncesinde lokal anestezik bir krem sürülmüş olmasına rağmen. allah'tan çok kısa süren bir işlem, acı da dayanilmayacak boyutta değil. suratım pancar gibi kıpkırmızı oldu, ama 1 saat sonra tüm kızarıklık geçti ve su an parlak, ışıl ışıl cildimin keyfini çıkarıyorum.

    yaptırdıktan sonra ilk 24 saat cildimize su degmemesine, en az 3 gün makyaj yapmamaya, ve her gün mutlaka yüksek spf li bir güneş koruyucu surmeye özen göstermek gerekiyor.
  • kullandığım onlarca kreme rağmen tamamen geçmeyen güneş lekelerimin tedavisi için doktorumun önerdiği son leke bükücü.

    işlem yapıldığı günden beridir her 3 saatte bir güneş koruyucu yeniliyorum. sabah, gün ortası ve gece olmak üzere gün içinde de güneş koruyucunun altına hametan kullanıyorum.
    işlemi yaptıralı henüz 4 gün olmasına rağmen özellikle bugün cildimdeki aydınlanma beni gerçekten heyecanlandırdı.

    uyarılara dikkat ettiğim müddetçe maksimum 3 seansta %80 ilk bir iyileşme sağlanacağı söylendi.
    gelişmeleri büyük bir mutlulukla editlemeyi umuyorum.

    edit: dün itibariyle 2. seansımı yaptırdım. ilk seansın etkilerini gün gün yazmak isterdim lakin maşallah dediğimin üçüncü gün selası okunduğu için biraz zaman geçsin öyle yazayım istedim. *

    işlem yapıldıktan sonra ilk iki gün sabah akşam advantan,10 gün boyunca da günde 3 defa olmak üzere hametan kullandım. güneş kremimi de işlem yapıldığından beri hâlâ 3 saatte bir yeniliyorum.
    gün içinde cildime defalarca sürdüğüm güneş kremi ve hametan kalıntılarını ara ara temizlemek için de simple'ın yüz yıkama jelini kullandım.
    bu arada lazerle yapılan atışlar ciltte minik noktalar şeklinde izler bırakıyor, hatta dokununca biraz pütür pütür hissediyorsunuz. bu pütürlük 1 haftanın sonunda tamamen temizlendi ve cildimdeki aydınlanma da gözle görünür oldu.
    sonra bir mucize daha oldu her geçen gün lekelerim biraz daha açıldı. öyle kabuk kabuk soyulmalar olmadan üstelik. ben 3 seansla istediğim sonucu elde edeceğime inanıyorum artık.

    dün 2. seanstan önce yüzümü kontrol eden doktorum da cildimi görünce çok şaşırdı. bu kadar iyi sonuç aldığım ikinci hastamsın dedi. sanırım bunda verilen ödevleri düzenli yerine getirmem de var.

    evde, dışarda, sabah -akşam demeden güneş kremi kullanmak çok önemli.
    ben bu süreçte heliocarenin 90 faktörlük güneş kremini kullanıyorum. jel yapısı sayesinde sivilcelenme de yapmadı. sanırım bundan sonra sadece bu güneş kremi ile yoluma devam edeceğim. şimdilik vadettiğini yerine getirdi çünkü.

    2. seansın etkilerini de 3. seanstan sonra editlemek üzere, sağlıkla kalın. *

    edit2: 3. seansı da yaptırdım. her seans sonrası cildimde bir aydınlık hissettim evet ama lekelerim tamamen geçmedi. geçti gibi oldu ama kısa bir süre sonra yeniden çıktılar.
    ben artık mücadele etmeyi bıraktım. şunu anladım asla tamamen yok olmayacaklar. kabullenmek en kolay ve ucuz yolmuş.
  • baby face uygulaması adıyla yaptırdığım lazer tedavisi. benim leke ya da iz problemim yok ama daha aydınlık ve pürüzsüz bir cilt vaadine tav oldum diyebiliriz.

    doktorun önerisi üzerine temiz ciltte çok daha etkili olacağını düşünerek öncesinde hydrafacial cilt bakımı yaptırdım. lazer uygulaması da aynı gün yapıldı. uygulama öncesi anestezik krem sürüldü ve 20 dakika kadar cildin uyuşması beklendi. bu biraz ürküttü tabii çok mu acıyacak acaba diye ama az acıdı. anestezisiz bir senaryoda epey acırmış gibime geliyor ama, özellikle de göz çevresi.

    seans bitiminde suratım pancar gibi olmuştu ama birkaç saate kadar geçti. 2 gün su değmeyecek dendiği için 2 gün boyunca yüzümü yıkamadım. 4 gün boyunca da sabah akşam madecassol ve avene cicalfate ikilisini kullandım. ikinci günde oluşmaya başlayan kabuklanmalar bir hafta sonra tamamen geçti.

    sıkıntılı bir cildim olmadığı için bana şu aşamada 2 seans yaptırmam tavsiye edildi. ilk seans sonrasında öyle aman aman bir değişim gözlemlemedim. 15 gün sonra ikinci seansı yaptırdım. süreç birebir aynı ilerlerdi. ikinci seans sonrasında da öyle aman aman bir değişiklik gözlemlemedim. binaenaleyh bir değişiklik gözlemlemedim. az biraz bir aydınlanma oldu illa ki ama yani onu kullandığım ürünler sağlıyor zaten. bu zahmetin manası ne?

    yine deneysel takılıp bir ton para harcadığım gereksiz bir işlem oldu. hani arabada bir sıkıntı olur, servise götürürsünüz, sorun ne dediğinizde esnaf "kaputa x lira sıkışmış" esprisi yapar ya, benimki de o hesapmış. babam öyle diyor. neyse efendim ne demişler yine dene yine yenil falan filan işte.

    --- spoiler ---
    ben nişantaşı'nda bir klinikte yaptırdım. hydrafacial cilt bakımı için 500 tl/seans, thulium lazer için de 750 tl/seans ödedim.
    --- spoiler ---
  • baby face lazer uygulaması olarak da geçiyor. yüzümde bulunan güneş lekeleri, ton farklılıkları için yaptırdığım uygulama. toplamda 3 seansın yeterli olacağı belirtildi ve 2. seansımı dün aldım.

    lazer ile tüm yüzünüze mini minnacık delikler açıyorlar ve sonra bir takım ilaçlar sürüyorlar.

    böyle bir acı yok... öteki dünyaya gittim geldim.

    doktorum, gözünden yaş bile gelmedi acı eşiğin yüksekmiş, pek çok hastam sık sık durmamı istiyor, dayanamıyorlar dedi.
    ah be doktor, içimde ne fırtınalar koptu bir bilsen ama dedim ki kendime acı yok rocky! bunu sen istedin, katlanacaksın.
    işlem bitti, oh rahatladım mı?
    hayır, o çektiğim şey acı bile değilmiş, asıl acı işlem bitince başladı, yüzüm pancar gibi oldu, gören ne olmuş bu kıza der o derece. sanki binlerce karınca yüzümü ısırıyormuş gibi bir acı ve bu saatlerce sürüyor. klinikten eve nasıl geldim hatırlamıyorum, yüzümü arabanın klimasına yapıştırdım, soğuk hava kesinlikle iyi geliyor, sanırım bu işlemi kışın yaptırmak daha mantıklı.
    saatler sonra tüm o minik iğne izleri kabuk bağladığında bu sefer yüzünüzde milyonlarca mini minnacık kabuk bağlamış dokunun verdiği rahatsız kaşınma hissi geliyor ve bu da günlerce sürüyor. neyse son seansı da yaptırdıktan sonra işe yaradı mı değer mi gibi yorumumu da eklerim, şimdilik bilemiyorum.

    ha bir de güneş kremi ve şapka bağımlısı oldum. tüm bu acıya katlandıktan ve sonuç aldıktan sonra, yine aynı şekilde güneşe korunmasız çıkılırsa lekeler tekrarlayacaktır en nihayetinde. beyin bedava.

    aylar sonra gelen edit: ben açıkçası beni tatmin eden bir değişiklik olduğunu görmediğim için 3. seansı yaptırmaktan vazgeçtim.
    mucizevi bir şeyler gerçekleşecekmiş gibi anlattıklarına bakmayın bence bi sikim bişey olmuyor, hele ki o acı düşünülünce gerçekten paranıza ve katlandıklarınıza yazık yaptırmayın.
  • vakti zamanında çıkmış sivilceler ve o sivilceleri düzeltmek için kullanılan kremler ve ilaçlarla incelmis, kılcal damarlar yüzeye yaklasmis bir cilt. aynı zamanda yaşlılık belirtileri gösterme başlayan bir cilt...

    kırdım kafayı önce lekeler sonra kırışıklıklar dedim araştırdım, aradım taradım bir kliniğe gittim. kılcal damar ve sivilce leke tedavisi için için 6 seans bbl lazer önerdiler. sivilce izi derken öyle çukur değil kırmızı lekeler. neyse tamam dedim ve başladık.

    2. seansimda mart ayında korona patlak verdi her yer kapandı tedavi yarım kaldı sonrasında yazın lazer yapılmaz eylül de geçsin öyle devam edelim dediler. ekim ayında gittiğimde neden bu kadar ara verdiğimi sorguladilar (şaka gibi) artık uygulanan lazerden mi verilen aradan mi bilmiyorum yüzümde hiç bir değişiklik yoktu. doktor bey bbl yi 4 seansa indirip 2 seans baby face beauty ( thulium laser) eklemeyi uygun gördü. bebek poposu gibi cildim olacaktı, mutlulukla tamam dedim.

    laser uygulama esnasında öyle aman
    aman bir acı hissetmedim, ama sonrasında aman yarabbim!!! yüzüm kıpkırmızı balon gibi alev alev yanarak ayrıldım klinikten. arabanın klimasıni kemiklerimi dondurircasina açtım yok bana mısın demiyor. öyle bir yanma öyle bir acı yok. 2 saat sonra ya azalmaya başladı ya da ben acıya alıştım bilemiyorum.

    2 -3 gün sonra cildim çok canlı berrak görünmeye başladı bir haftanın sonunda maksimum seviyede bir canlılık parlaklik. içimden doktora kızıyorum beni bbl ile eyledi bak ne güzel oldu acıya değdi falan derken yanakta bir sivilce çıktı 2. ve son seansa gidene kadar da cenemde 2-3 tane sivilce çıktı. tabi ki onlar uygulamaya toz kondurmadilar benden kaynaklı olabilecek mazeretler sıraladilar o gazla ben de kendimi suçladim falan derken 2 ve son seansi da aynı acılarla tamamladık.

    bu sefer haftasında kalkmadan çene bölgemde içleri dolu dolu sızlatarak çıkan sivilcelerden çıkmaya başladı. öyle böyle değil. ben onlara yoğunlaştigim için yüzümün diğer yerleri parladı mi akardı mi göremedim. sözde sivilce lekelerimden kurtulacaktik ama benim gül gibi yeni sivilcelerim doğuyordu. tabi ki mevcut sivilceleri geçirmek için tedavi yöntemleri uyguladım. klinik ile tekrar iletişime geçtiğimde ne beni tekrar çağırdılar ne görmek istediler. direk savunma. lanet gelsin.

    lafı uzattım da uzattım o yüzden uzun lafın kısası diyeceğim:) kişiden kişiye mi değişir uygulama yapandan yapana mi ben de hiç bir b.ka yaramadı. üstüne yıllardır çıkarmadım kadar sivilce çıkardım. bugün bile hatırı satılacak bir parayı çöpe atmış gibi hissediyorum kendimi. bu tür uygulamaları tekrar gerektiren kısa vadeli çözümleri olan tedaviler olarak görüyorum çünkü kılcal damarlar yine görünmeye başladı :( benim param çok vaktim çok diyorsanız eyvallah... ama kısıtlı bütçeniz varsa kore kozmetiğine ya da dermokozmetiklere harcayın daha hayırlı derim.
  • bir amme hizmeti olaak thulium lazer uygulamamı ve sonuçlarını paylaşacağım. ben yaptırmadan önce araştırdım ancak sürekli "bi boka yaramadı" yorumu buldum. umarım sonuçta ben de bunu yazmam, ama yaramazsa söz yazacağım.

    benim ciddi güneş lekelerim var. muhtemelen 6 7 yıllık lekelerdir ama daha öncesinde de cildim her zaman lekelenmeye eğilimliydi ama geçerdi, sonrada oluşanlar geçmedi ve ciddi kozmetik problemler yarattı.

    öncesinde kimyasal peelinglerle cilt soyuluyordu doktorlar bunu önerdiğinde asla sıcak bakmadım, iyi ki sıcak bakmamışım o zaman öven doktorlar şimdi de bu uygulamanın cildi incelttiğini ve güneşe karşı savunmasız bıraktığını söylüyorlar. haaa şimdi de thuliuma mucize diyenler bir kaç seneye yeni bir tedavi yöntemi bulduklarında bunun hiç bir işe yaramadığını söyleyebilir. o sebeple mucize beklemeyin. doktorum zaten lekelerin %40 oranında azalabileceğini söyledi.

    cilt bakımı ile şöyle derler, yıllarca cildinize bakmamışsınız ve birgün bir tedaviye karar verip burdan super sonuçlar alabileceğinizi düşünmeyin. bu şuna benziyor, hiç spor yapmamışsın, götü göbeği salmışsın ve birgün spor salonuna gidip bütün gün spor yapıp ertesi gün baklavalarla uyanacağını düşünmek gibi. ertesi gün yorgunluktan kas ağrısından başka bir şey olmaz halbu ki.

    bu bilgiyi de kulağımıza küpe yapıyoruz ki sonuçtan sonra ay parçasına benzeyeceğimizi düşünmeyelim. bana thulium ve prp uygulandı. thulium için anestezik krem sonrası lazer atışları yapılıyor, ben pek acı hissetmedim, lazer epilasyona gittiyseniz ondan daha az hissedilir bir acı. sonrasında yüzün pancar gibi kızaracağını hatta ertesi gün işe gidemeyebileceğimi söyledi doktor. bir kızarıklık oldu ancak sosyal ortamlarda anlaşılabilecek kızarıklık değil bu, beyaz tenlilerde daha fazla olabilir ama ben kumralım. ertesigün de işime gittim hiçbir sorun oluşmadı. sadece dışarıdan anlaşılmaz ama minik noktalar halinde siyah nokta yaralar oluştu, pütür pütür ele geliyor ama henüz dökülmedi. doktorun önerdiği nemlendirici krem ve güneş kremi sürmeye devam ediyorum.

    2 gün sonra kabukların atması bekleniyor sonrasında ise cildin kendisini toplaması ve lekelerin azalma süreci sanırım 3-4 hafta içinde oluyormuş. neler olacak merak ediyorum, hiç bir boka yaramazsa da gerçekten yazacağım. ciddi para verdim umarım işe yarar. zaten yüzde 40 oranında azalırsa sonrasında daha derin lekeler için başka lazer ile devam edeceğini söyledi doktor, azalmayı görürsem devam edeceğim. ama bunun yannda mezoterapiler ve prpler ile de desteklenecek. dediğim gibi yok öyle kliniğe girdim ay parçası gibi çıktım, bu uzun bi yolculuk.

    edit 1: 5. günümdeyim siyah, nokta kadar kabuklar atıyor ama yüzümde hiç bir iyilik hali yok. lekelerim yerli yerinde. insan bi parlar bir aydınlanır. bekliyoruz bakalım.

    edit 2 : 10. günümdeyim kabuklar tamamen gitti..ben bir ışıldama lekelerin daha az görünmesini seziyorum ama bazen ışık vurunca tamamen de lekelerin orda olduğunu da görüyorum karar veremedim. çevremdeki insanlara değişimi soruyorum hiç bisi farketmiyorlar. bilemiyorum altan gerçekten bilemiyorum. ama bir miktar silinme var gibi de yok gibi de.
hesabın var mı? giriş yap