• oh be sonunda karizmatik isimli bi hastalığımız oldu. fıtık mıtık nereye kadar... hastalık da sayılmaz ama neyse. ısınmadan koşu vs yapınca azıyor.
  • buz ve esneklik çalışmaları fayda ediyor zor geçen bi ağrı
  • seneler evvel yakalandığım sendrom. çok enteresan bir ağrı. şiddetli ama sanki haz veriyor gibi ya da ben alıştım artık.
  • yıllardır çilesini çektiğim acı ve ağrı karışımı iğrenç şey ama çözümü çok basitmiş.

    kompresyon çorabı.

    evet bu mucize icat sayesinde çileden kurtuldum. tavsiye ederim.

    not: yukarıda yazdığımın tamamen hatalı olduğunu öğrendim. sorunum o dönem kısa bir süreliğine çözülmüştü ama ağrı geri döndü ve tıbbi destek aldım. sonuç olarak bu sendromun çözümü sert masaj ve doğru ayakkabı seçimi. zamanında yanılttığım insanlar olduysa özür dilerim.
  • ne zikkim ne sinsi bir illetmis bu tattım biliyorum.tek bacagim alcida diğeri sargida kas gevsetici kremler ve masajlar neymis bu ne yahu sende diger kaslar gibi efendice görevini yerine getirsene ne tribe giriyorsun azcik seni zorladik diye tabiri caizze meletiyor agrisi sayesinde perte ciktim ama sukur masaj senin kutsal suyun iblis kas.
  • çok sıkıntı bir durum. bir gece koşusunda sınırlarımı zorlayıp 10 km koştuğumun ertesi günü bu kas ağrımaya başladı. akşamında koşuya çıktığımda ise 1 km koşamadım bile, aşırı bir acıyla sonlandırmak zorunda kaldım. fizyoterapist arkadaşımın dediğine göre soğuk kompresi ile geçirilebilir.
  • en az 15 gün sorunlu bölgeyi yormamak gerek.
    1 hafta boyunca; günde iki defa (bkz: voltaren sr 75) hap aldım, yatmadan önce voltaren ve şanlı kremle 15 dakika masaj ve sonrası (bkz: b-good) kendinden yapışkanlı bandajla güzelce sargı yaptım.
    ağrı %80 azaldı, bir iki gün sonra jog yapmaya başlarım.
    not: koşuyorsanız, iyileşme sonrası bir kaç hafta çim veya toprak zeminde koşun.
hesabın var mı? giriş yap