• trt'de vakti zamanında yayınlanmış eski bir tv dizisi. zamanda yolculuk yapmak amacıyla spiral desenli bir tünele girerek değişik zaman dilimlerine atlayan kişileri konu ediyordu
  • (bkz: zaman tüneli)
  • the adventures of pete and petein bir bölümünün ismi. gece saat 12de yaz saati uygulaması başladıı için bi saat geriye alınıodu saatleer, bunlar da zamanda yolculuk yapmış oluolardı bi saat geriye giderek,o saati iki defa yaşıolardı. en güzel bölümlerden biridir.
  • 1970'lerde trt'de muhtemelen uzay 1999 dizisinin sona ermesi üzerine bir dönem izlemiş olduğumuz 1966 tarihli bilim kurgu dizisi.

    tam adı the time tunnel olan ve bizde zaman tüneli adıyla gösterilen bu dizi, yakın geçmişin quantum leap'inin atası sayılır. bir irwin allen yapımıdır.

    iki ana karakterimiz, zebra desenli ve yan yatırılmış külah tipli kocaman bir alet olan zaman tünelinin içine doğru koşarak giderler, patlamalar ve çatlamalar eşliğinde de başka bir zamana düşerlerdi. hatta yanlış hatırlamıyorsam zaman tüneli bozulmuştu ve bir geleceğe bir geçmişe sıçrayıp duruyorlardı. tesadüf bu ya, hep de önemli olay ve kişilere denk gelirlerdi.

    sadece 3 sezon süren uzay 1999 ve bir yerden sonra* gına getiren uzay yolu'nun ardından çocukluğumun üçüncü en önemli televizyon deneyimiydi diyebilirim. dört numarada da altı milyon dolarlık adam'dan başkası olamaz tabii ki.

    60'lı ve 70'li yılların dizilerinin olmazsa olmazı olan açılış konuşması da şöyleymiş:

    "two american scientists are lost in the swirling maze of past and future ages during the first experiments on america’s greatest and most secret project…the time tunnel! tony newman and doug phillips now tumble helplessly toward a new fantastic adventure…somewhere along the infinite corridors of time!"
  • pete ve ellen'ın öpüştüğü pete and pete bölümü.
  • commodore 64'de us gold tarafından 1985 yılında çıkarılan adventure oyunu.
hesabın var mı? giriş yap