• evrensel basim yayın'a bagli kürt kültür ve sanat dergisi.
    iki ayda bir yayimlanir.
    (bkz: www.tiroj.net)
  • altıncı yılını geride bırakan kültür sanat dergisi. özellikle dosya olarak ele aldığı bir konu hakkında doyurucu bilgiler veren dergi. dili kürtçe- türkçe karışıktır.

    dergi kendisini şöyle tanımlıyor ahmet ulgar'ın kaleminden;

    bir türkiye hedefi, bir türkiye vizyonudur. vizyonu ve hedefi barış ve kardeşliktir. üstelik bunu önceliyerek yapıyor, çünkü edebiyat, sanat ürünleri dergi'nin redaksiyon masasında öncelikli bir yere sahip ve edebiyat, sanat, kardeşliği, barışı her toplumda, her kültürde önceler.
  • hiç bir sayısını kaçırmadığım, çıkar çıkmaz dost kitabevine koşarak aldığım dergidir. kürtçe-türkçedir***eskiden kürtçe kısımlarını okumayıveriyordum ama şimdi yavaş yavaş okumaya çalışıyorum en azından. sevdiğim, takip ettiğim, takip edilmesini de istediğim dergidir.
  • istanbul'da aylik kürdce ve türkce olarak yayimlanan derginin adi.

    aydinlik, karanliga dogan isik anlaminda.

    bir de yeni nesil eksi sozluk 'yazari'. eski bir bijwen'ci.

    bence takip edilesi.

    (bkz: yazarburdakendiniovuyor)
  • entrylerinin cok buyuk bir kismi kurt, kurtce ve kurtluk hakkinda olan bir yazar. baska konularda da fikirlerini ve dusuncelerini duymak isteriz.
  • actigi bir basliga konu ile ilgili entry girmek yerine kendisini hedef alan hakaret ve kufur entryleri girilen bir eksi sozluk yazari.

    hepinize cok tesekkur ediyorum (koray sargin style)

    (bkz: çokta tın)
    (bkz: özel üniversite mezunu olmak)
    (bkz: hangi bedelli askerlik konusundaki entry la bana da soyleyin)
hesabın var mı? giriş yap