• teknolojinin adeta peak yaptığı günümüzde, harry potter, transformers, armageddon vb. büyük bütçeli filmlerin çekilebildiği, bizi adeta efekt manyağı yapan, dünyaya göktaşı falan çarptırabilen bir sektör varken, insanların neden hala dandik sahne dekorlarıyla bezenmiş ve oyuncu performansı haricinde hiçbir görsel şov sunmayan tiyatro oyunlarını tercih edeceğini bana hiç kimse açıklayamaz.

    1990 ve öncesi doğumlu amca ve teyzelerimiz belki hala zevk alıyorlar tiyatrodan ancak, özellikle millenial dediğimiz ve elinde iphone ile doğan nesiller gitmez hocular bu tiyatroya, benden demesi. yakın bir gelecekte, tiyatro denen eğlence türü, "basılı kitapla" birlikte, tarihin tozlu raflarında yerini alacaktır. ekmeğini tiyatrodan kazananlara nacizane uyarımdır, yavaştan youtube channelınıza follower kasmaya başlayın, yoksa aç kalacaksınız.
  • milattan önce başlamış olduğu halde hala devam eden bir sahne gösterisi için miadı doldu diyenleri gösteren tespit. 2bin küsur senede anca doluyor demek ki.
  • hiç tiyatroya gitmemiş birinin götünden atması.

    ben tiyatroya bilet bulamıyorum, bir çok oyunda salon doluyor.
  • sadece göz önünde olmadığı için öyle gözüküyor dışardan. salonlar tıklım tıklım oluyor çoğu zaman.
  • çok yanlış bir öngörüdür. birkaç ay once 65 inç'lik son model televizyonu aldığımızdan beri çok sevmemize rağmen hiç sinemaya gitmedik. netflix, amazon prime, mubi, blutv, google play, digiturkplay vd... gibi platformlar varken seyredecek kaliteli filmler buluyoruz zaten. üstelik ağzımızı şaplata şaplata mısırımızı da yiyoruz. mısıra vermediğimiz parayla da viski içiyoruz. sinemaya gitmeyince boşluğu tiyatroyla doldurmaya başladık. ortalama türk vatandaşı olarak genel eğilimi temsil ettiğimizi düşünüyorum. büyük ekran televizyonlar alınabilir fiyatlara geldi zira. önümüzdeki dönemde tiyatro zirve yapacak kanımca.
  • eskisehire gel sehir tiyatrolarinin herhangi bir oyununa oyun gunu bilet bul bakalim bulabiliyon mu diye cevaplayacagim entry.. burak normal koltuklari kimi gun kenara sandalye koyup oturuluyor. cok kez o oyun dolu deyip kapidan dondugum olmustur. yani birebir karsinda oyuncularin bir sov sunmasi kolay kolay bitmez tipki ne kadar kolay muzige ulassak ta konserlerin hic bitmeyecegi gibi.
  • artık kil tabletlere değil kağıtlara not alıyoruz. hatta kağıtlar da yerlerini yavaş yavaş dijital ekranlara bırakıyor.

    tiyatronun ortadan kalkması belki de asla olmayacak ama sayısı oldukça azalacaktır. bu olay bugünün 'peak'i sinema için de geçerlidir. belki de gelecekte bir yazılımla elimizdeki bir metini istediğimiz oyunculara basitçe oynatabileceğiz. bu yüzden bu tür öngörülere, 'dedi sığır adam' gibi bir cevaptansa biraz daha düşünerek cevap vermek gerekir.
  • devlet tiyatroları için sabahın köründe gişede beleyip bilet aldığımı bilirim. özel tiyatoların fahiş fiyatlı biletlerinin gözümün önünde eridiğini bilirim. salonlar yetersiz kaldığı için konser alanlarına taşınan tiyatrolar bilirim. oyuncunun nefesini duyduğunuz, yediği yemeğin sosunun hangi markaya ait olduğunu, içtiği sigarayı bile anlayabildiğiniz bir tecrübe sunar size tiyatro izleyicisi olmak. bunun tadı ne sinemada ne de dizilerde bulunabilir.

    kısacası tiyatronun artık yavaştan miadının dolması bir sığır beyanıdır.
  • (bkz: bak şurdan siktir git)

    teknolojik gelişimle birlikte olsa olsa daha pahalı ve lüks bir aktivite haline gelir tiyatro. ama asla bitmez.
  • katıldığım önerme.

    geçen gittiğim tiyatroda son dakikada, en ön ve merkez koltuklarda yer buldum. eskiden ohoo, haftalar önce biterdi.

    500 tiyatrosever vardık gerçi, bitmesine bir 10-20 yıl var galiba.
hesabın var mı? giriş yap