• araç sürekli şarjda olunca patlamasın sonra...

    bu ülkenin genel profili neden böyle, özellikle milliyetçi kesim?

    yani gerçekten düşman çatlatan özellik bu mu?

    şu aracı 85 milyonluk ülkede kaç kişi alacak? ya da kaç kişi almayı tercih edecek?

    aracın özelliklerinden önce basit bir şekilde mukayese edin.

    edit: ciddi ciddi neyi nasıl mukayese edeceğini bilmeyen arkadaşlar var.

    dehşete düştüm yemin ederim.

    edit-2: biz siha,iha ve tfx için neden güneş paneli düşünmüyoruz?

    dünyayı şoka sokarız lockheed martin, boeing, northrop, airbus, sukhoi falan sürekli tedirgin olur.
    hepsini mahvedelim!!
  • togg halkın alım gücüne hitap ettiğinde devrim olur.
    yoksa son 20 yılın özeti (zengine yararsa) gibi olur.
  • bir muhalif olarak sürekli bir şeyleri tebrik eden bu arkadaşa sektörden biri olarak o aracı güneş enerjisi ile sarj etmek için en az iki hafta güneşin altında bekletmek gerektiğini söylersem belki anlar belki anlamaz. bu tarz gereksiz eklentiler elektrikli araçlar için pazarlama söylemlerinden öteye geçemez. aksi takdirde 12-13 yıldır bu işin içinde olan tesla, nissan, renault gibi firmalar bunu çoktan uygularlardi.

    edit: konu ile ilgili o kadar cok mesaj aldim ki, editleme geregi duydum. oncelikle ben iki haftayi cok cok iyimser tahminlerle soyledim. togg'un batarya kapasitesini bilmiyorum. 45 ile 80 kwh arasinda bir batarya olacaktir. bu olay aracin batarya kapasitesine, bulundugunuz cografyaya, mevsime, gunesli gun sayisina, aracin ustune golge gelip gelmemesine, solar hucrelerin sayisi gibi bir cok farkli parametreye baglidir. antalya'da yasayan biri ile helsinki'de yasayan biri gunesten ayni sekilde faydalanamiyorlar. o kadar cok kriter var ki, hic yoktan iyidir diyen arkadaslar haksizlar. cunku ekonomik olarak fizibiletesi olmayan bir ozellikten bahsediyoruz. son kullaniciya ozunde faydasi olmayan bir ozellik bu. sadece bu ozellik icin elektrikli arac secen arkadaslar cok hata yaparlar. cunku bu ozellik icin araca odeyecekleri maliyet farkini muhtemelen yillarca amorti edemezler. ayrica bu solar ile bataryaya doldurma teknolojisi yeni bir sey degil. inanilmaz bir teknoloji de degil, aksine gayet yapilabilir bir sey ve bunu uygulayan bir kac start-up firma var zaten. ancak unutmamak lazim ki tesla hem elektrikli arac ureticisi, hem de solar teknolojisi ureten bir firma. onlar bile bu ikisini tek bir urun uzerinde birlestirme geregi duymuyorlar. cunku tamamen gereksiz bir ozellik. ozetle trol arkadas iyi ki bu konuyu gundeme getirmis. boyle teknik bir konunun ilgi cekmesi guzel bir sey.
  • olsa olsa vergi oranı olur.
  • (bkz: yerli ve milli) olması!
  • aynı yolda yan yana gelmesi
  • her şeyden önce, başı secdeye değiyor. namaz kılan adamdan zarar mı gelir? alevi değil bir kere.
  • ben olsam aracın medya özellikleri arasına kıbleyi gösterme ve ezan okuma eklerdim. tesla daha akıl edemedi bile.
  • emekli maaşımla alabilecek kadar ucuz ve bol taksitli, faizsiz krediyle satılacak olması mı acaba?
  • togg devletin gücünü arkasına alıp heryere şarj istasyonu kurarsa çok iyi bir adım atar. ama koskoca teslayı tedirgin etmek çok zor. ülkede girişini yasaklarsa devlet belki biraz tedirgin olur :)
hesabın var mı? giriş yap