• aynaları kaputun üstündedir, içinin döşemeleri yumuşacık kadifedir.
  • toyota'nın orijinallikten en uzak modelidir. rolls royce'a aşırı benzer.
  • rahmetli sakıp ağa yaşasaydı buna binerdi. kızı güler sabancı geçen seneye kadar range rover voguea biniyordu. bir yıldır lexus markalı bir "suv"ye geçti bildiğim kadarı ile. bütün mesele aradaki vizyon farkı işte.
  • şurada azıcık esprili bir incelemesi var, regular car reviews'den:
    https://www.youtube.com/watch?v=6iznsavom3s
  • doug demuro nun 1990 model olanını incelediği enteresan araba
    link
  • dünya'yı ele geçirme planları yapan japon hükümet yetkililerinin ve tokyo gökdelenleri üzerinde soyadları yazan iş adamlarının bindiği araçtır.
  • geçen jay leno'nun youtube kanalında gördüm. amerika'ya ithal edilmiş bir tanesinin bagaj döşemesinde kan lekeleri var, köşeye doğru. tam yakuza arabası.
  • toyota'nın "a century for the next century" (tr: yeni yüzyıl için yeni bir yüzyıl) diyerek suv versiyonunu tanıttığı lüks araç.

    verdikleri kararın sebebi olarak müşteri kitlesinin değişiyor olması ve bu nedenle otomobilden beklentinin de değiştiği vurgusu yapılmış. century'nin kendi karakterinden ödün vermeden çağa ayak uydurması amaçlanmış.

    araç güzel duruyor, century'nin suv'si olsa nasıl olurdu diye düşünülünce akla gelen tasarımı yapmışlar. müşterilerin istekleri doğrultusunda aracın özelleştirilebilir olduğunu da söylüyorlar.

    paylaşılan görsellerde beni üzen şey iç kısımda yün koltuk ve tül perde görememek oldu. ama isteyenler için yine bu seçenekler sunuluyordur diye düşünüyorum. çünkü aracın arka kapısı bile özelleştirilebiliyormuş. daha önce hiçbir suv'de görmediğim bir şey olan sürgülü kapı seçeneği de sunuluyor. pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim ama alan olur herhalde.

    hatta özelleştirme konusunda "olasılıklar sınırsız ve tartışmaya açık" derken bir cabrio görseli de geliyor ekrana.

    century sedanın aksine suv'de gr versiyonu da sunuluyor. sedanın da grmn versiyonu var aslında ama akio toyoda'nın kendisine ayırdığı, çok az sayıda üretilen bir araç o. century gr ise tüm müşterilere bir seçenek olarak sunulacak büyük ihtimalle.

    iki versiyonda da 3.5 litre v6 plug-in hybrid motor yer alıyor ve dört tekerlekten çekiş sistemi var. teknik detaylara şuradan ulaşılabilir.

    bir de ilginç bir şekilde, genelde lüks suv tanıtımlarında gördüğümüz off-road kabiliyeti vurgusu century için yapılmadı. century müşterisinin büyük bir kısmının off-road yapmayacağını bildikleri için sanırım o konuya girmediler.

    japonya'da tüketim vergisi dahil fiyatı 25 milyon yen olarak görünüyor. 25 milyon yen ise 4 milyon 542 bin tl yapıyor.
hesabın var mı? giriş yap