• olan yine memura olacaktır, olduğunda bir çok lüks aracın ceza almayacağını göreceğiniz durumdur. maalesef türkiye'de gelir vergisini maaşlılar ödemektedir. bir çok kar eden şirket vergiden düşmek için yıl sonunda araba alır; kuyumcusundan restoranına kadar bir çok esnaf vergi ödememektedir. bkz: üniversiteyi kazanan memur çocuklarına yurt çıkmaması!!
  • mevzu yine bordrolu çalışan orta gelir grubuna patlayacak dedirten talep.

    bu sistemi kurmak için irs gibi adamın götünden kan alan bir gelir idaresi kurman lazım. kayıt dışı ekonomiyi en aza indirmen lazım. ondan sonra zaten böyle oyunlara ihtiyacın kalmaz, isveç gibi norveç gibi bir ülke oluruz.
  • kanun karşısında herkesin eşit olduğu (ya da en azından olması gerektiğini) boşa çıkaracak olan önermedir.

    bu tezden yola çıkarsak orta gelirli birinin alkollü araç kullanıp birini öldürmesi zenginden daha affedilir olacaktır ki, bu daha da vahimdir.
  • kiralık olmayan şahsi araçların kasko değerine göre yazılabilir, (araç piyasasına göre)
  • geçen günlerde arkadaşlarımla tartışıp olmaması gerektiğine karar verdiğimiz durumdur.

    çünkü ülkede gelir vergisi verenler sadece bordrolu çalışanlar. onun dışında da çok ünlü olduğu için mecburen vergi veren sanatçılar veya iş adamları.

    28 liralık malzemeyi şirketine fatura ettirebilmek için 5 dakika uğraşan adam gördüm ben süpermarkette.

    önce adam gibi vergi sistemi getirip vergilerini düzgün topla, sonra vergiye dayalı ne getiriyorsan getir. ama şirketinin üzerinde 3 tane arabası olan adam benim yarım kadar gelir vergisi veriyorsa bsg demekten başka çare yok.

    eşşeğin aklına karpuz kabuğu sokmayınız efendim.
hesabın var mı? giriş yap