• trendyol'un bir çeşit üyelik sistemi. şimdiye kadar kimsenin doldurmamış olmasına şaşırdım. ücretsiz kargo,hızlı bir çağrı merkezi ve bazı markalarda ekstra indirim sağlıyor.
    elite üye olmama bir kaç gün kala, sistemi şöyle özetleyebilirim. son 3 ay içerisinde verdiğiniz 5 ve üzeri sipariş toplamının 1000 lira ve üzeri bir değerde olması gerekiyor. yalnız burda şöyle ufak bir yamuk var:
    sistem verdiğiniz siparişleri iade olasılığına karşı 15 gün içerisinde onaylayıp hanenize ekliyor. ama onaylarken, onay gününü 15 gün öncesine eşitliyor. yani 3 ay diye bahsettiği elite üyelik düşüyor 2 ay 15 güne.
    ayrıca, diyelim ki elite üye oldunuz ve 74 gün hiç alışveriş yapmadınız. 75. gün hadi elite üye olduk o kadar, bunu kaybetmeyelim deyip son 3 ayı 1000+ yapacak bir sipariş daha verdiniz, o da 15 gün sonra onaylanacağı için aradaki 15 gün yine sizden kayıp. dolayısı ile elite üyelik 3 ay değil, 2 ay süreyle gibi olmuş oluyor. (bkz: hesaplayan adamlar)
    kaynak

    edit: imla
    elite olduktan sonra gelen edit: şartları sağladıktan sonra 3 aylık elite üyelik veriliyor. 3 ayın sonunda tekrar şartları sağlamış olursanız üyelik uzatılıyor. yukarıda bahsettiğim çakal hesabı yokmuş.
  • saçma sapan bir uygulama. elit olduk o ara alış veriş yaptığım birçok ürün zaten kargo bedavaydı.
    tekrar alış veriş yapma dönemim geldiğimde elitlik kalkmış tekrar varoş yapmışlar beni. ben ne anladım ha bire 1000 liralık alış veriş mi yapacam amk siz bana kargo bedava verin diye?
    rütbe uygulaması yapsınlar verdikleri rütbeyi geri almamak koşulu ile. daha mantıklı olur.
  • 1 ağustostan itibaren 1500 tl ücretsiz kargo sınır 30 tl olarak güncellenmiştir.

    ---
    1 ağustos 2019 tarihi itibariyle elite üyelik koşullarımızı düzenliyoruz. elite üyelik avantajlarından yararlanmak için son üç ayda beş ve üstü onaylanmış siparişlerinin toplam tutarının en az 1500 tl olması yeterli olacak.

    yine aynı tarih itibariyle geçerli olmak üzere, minimum sipariş tutarı 30 tl olan alışverişlerde elite üyelerimize özel kargo bedava avantajından yararlanabilirsin.

    son üç aydaki siparişlerini, elite hesabım sayfasından takip edebilir, üyeliğinin yenilenmesi için kalan tutarın ne kadar olduğunu buradan görüntüleyebilirsin.
    ---
  • son 3 ayda onaylanmış sipariş tutarının 1000 tl olması yeterken yeni bir düzenleme ile 1500 tl olarak güncelleyip bir de 30 tl'lik alt sınır koymuşlar.

    minimum sipariş tutarı için 30 tl'lik alt sınır koyacaksan bırak 1000 tl onaylanmış sipariş limiti olduğu gibi kalsın, fakat yok bizi kurtarmiyor illa %50 limit artırımı yapacagım diyorsanız da kusura bakmayin ama 1500 tl onaylanmış siparişi olan biri varsa bırakın 25 tl'lik ürünü kargo ödemeden sipariş edebilsin.

    ticarî olarak bakıldığında kargo,sevkiyat transfer maliyetleri incelendiğinde doğru ve mantıklı olan bu durumun son kullanıcı tepkisi çekeceğini düşünüyorum.

    göreceğiz.
  • tanım: hiç bir avantajı olmayan, tamamen yapmış olmak için yapılmış bir sistemdir. bu sistemden gönderdikleri bir e-posta ile bilgi sahibi oldum.

    öncelikle elite üyelik nedir, nasıl olunur?

    "trendyol elite, özel avantajlar sunarak alışveriş deneyimini ayrıcalıklı kılan bir programdır.

    son 3 ayda, onaylanan (15 günlük iade süresi dolan) 5 ve üzeri siparişinin tutarı 1,500 tl’ye ulaştığında elite ayrıcalıklarından yararlanmaya başlayabilirsin."

    avantajları nelerdir?

    "30 tl ve üzeri tüm alışverişlerde kargo bedava
    seçili butiklerde özel indirim
    trendyol elite müşteri hizmetleri"

    peki, ne kadar süre elite kalacağım?

    "elite olmaya hak kazandıktan sonra:

    3 ay boyunca koşulsuz olarak elite ayrıcalıklarından faydalanabilirsin.
    3 aylık süre sonunda, son 3 ayda verilen 5 ve üzeri siparişlerin tutarı kontrol edilir ve 1.500 tl'ye ulaşması durumunda üyeliğin yenilenir."

    yorum: son 3 ayda 5 tane siparişimin toplamı 1500 tl'yi geçerse bu sistemden yararlanacağım. ama 2 sipariş olmaz, en az 5 sipariş olacak. tamam öyle olsun. eee gelsin bakalım elite olmanın avantajları... kargo ücretsiz ama 30 tl üzeri olacak. indirim var ama seçili butiklerde. özel müşteri hizmetleri. * ve sıkı durun, bu avantajlardan (pardon özel avantajlardan) tamı tamına 3 ay boyunca yararlanabiliyorsunuz. **

    hiç yapmamış olsanız daha iyiydi. en azından böyle bir şeyin varlığından haberdar olmaz, bizimle dalga geçiyorlar diye düşünmezdik.
  • bayaaa iyi bir olay. 3 ayda 1000 liralık alışveriş yapınca oluyor. 10 liralık bir şey sipariş etsen bile kargo ücreti vermiyorsun.
  • gözden düşmüş bir uygulamanın daha da gözden düşüren üyelik tipi. sanki çok avantaj sağlayan bir şeymiş gibi, bir de limiti yükseltilmiş. komple kaldırılsa daha samimi olurdu.
  • 3 ay içinde 2 bin liralık alışveriş yapan adamdan kargo parası alsan ne almasan ne trendyol. titre ve kendine dön!
  • türk aklıyla neden e-ticaret yapılınca karşımıza çıkan "premium müşteri" programı.

    şu işi parasıyla yapıp kargo ücreti almadan bütün herkesi kendine bağla ya da belli bir kriter koy insanlar ona göre hareket etsin.

    bir kaç yıl önce son 6 ayda 1000 liralık alışveriş sonrasında 6 ay boyunca devam eden trendyol elite programı bir anda kıyıma uğramaya başladı.

    öncelikle son 3 aydaki 1000 liralık alışverişe 3 aylık elite üyeliği vermeye başladılar. sonrasında kargo ücretsiz özelliği 20 lira ve üstü siparişlere gelmeye başladı.

    sonrasında son 3 aydaki 1500 liralık alışverişe 3 ay vermeye başladılar. minimum tutar ise 30 lira oldu.

    son olarak ise 3 ayda 2000 liralık alışveriş, 20 parça ürün kriteri geldi.

    yurtdışında yaşayıp sırf ucuz diye sipariş veriyorduk, hem türkiye'den dönerken eşya taşıma problemi hem de çoğu zaman gereksiz alışverişler doluyordu. neyse ki böyle bir sorun kalmadı. trendyol'dan alışveriş yapacağıma diğer sitelere bakayım derken morhipo'nun hiç olmazsa sınırlı sayıda ücretsiz kargo imkanı sağladığı ama işe yarayan bir programı olduğunu öğrendim. banana republic,gap gibi firmaların kendi sitelerinde de oldukça güzel indirimler olduğunu gördüm. hem ihtiyacım olduğunda alıyorum hem de gereksiz yere piyasanın üstünde ücretler ödemiyorum win win.

    bu programı hazırlayan kimse teşekkür etmeden geçmeyelim. böylesine saçma bir programa çevirmeseydiniz trendyol gibi saçma sapan bir siteden alışveriş yapmaya devam edecektik boş yere.
  • 3 ay içinde 2000tl üzeri ve 5 siparişi 2000tl üzeri ve 20 ürün olarak değiştirmişlerdir. elite bi işe yaramıyor zaten.*
hesabın var mı? giriş yap