• (bkz: tiptronic)
  • alıcısıyla, satıcısıyla, okumuşuyla, cahiliyle, galericisiyle, sahibiyle, bayisiyle, servisiyle tüm türk milleti tarafından tiptronic şanzımanlara verilen ünvan. hadi sokaktaki vatandaş bilmiyor anladık. be a q çocuğu, sen 50000 euro'luk araba satıyosun ama daha tiptronik demeyi beceremiyorsun. seni nereye koyucaz?

    istediğiniz markanın istediğiniz teknik servis veya galerisini gezip "bu arabanın vitesi ne?" diye sorabilirsiniz. istisnasız bütün çalışanlar tiptronic'lere triptonik diyor.

    sikimsonik herifler sizi!

    bu arada, konuyla alakası olmadığı için neyden bahsettiğimi bilmeyenlere not:

    tiptronic, ingilizce'de tip (tipping) ve tronic (electronic) kelimelerinin birleşiminden oluşan bir terimdir. istediğiniz zaman tipleme, (yani hafifçe vurma) suretiyle vites değiştirebildiğiniz otomatik şanzımanlara verilen addır.

    triptonik ise, size trip atan uyuz ve geçimsiz otomatik vites demektir. te allaaam
  • patentini türk vatandaşlarımızın ortaklaşa alması gerektiğini düşündüğüm otomobil vites tipi. zira tiptronik vites türkiye'de triptonik adıyla piyasaya sürülmemiştir, milletimiz porsche'nin koyduğu ismi beğenmeyip vitese bu adı uygun görmüştür.
  • büyük bir hırs ve azimle; ülke olarak varlığını iddia ettiğimiz vites tipi. bazen araba konusunda ortalamanın üzerinde bilgisi olan adamların bile "triptonik" demesi algınızı şaşırtır. bildiğiniz şeyi sorgulmaya başlarsınız.
  • türk kızlarının %99'unun vites tipi.
  • (bkz: cin tonik) *
hesabın var mı? giriş yap