• o dönemki teknolojik durumlara göre gayet de normal bir durumdur. bahsettikleri zaman 70'li yıllar falan. bu tür aksaklıklar olabilir. yani 50 yıldan fazla zaman geçmiş. bugün böyle bir durum yaşansa tepki gösterilmesini elbette anlarım ama bugün bunları konuşmak aptallıktan başka bir şey değil.

    yani 1910'larda yaşayan birinin biz uçağa binemiyorduk diye sinirlenip o dönemin osmanlı hükümetine ve padişahına tepki göstermesine benziyor bu durum ya da 80'li yıllarda serçe'ye biniyorduk ama bugün golf var demesi gibi.

    yani şimdi bile doğalgaz sistemi yapılmamış bir sürü yer var ülkemizde. istanbul'da bile var köşe ilçelerde var emin olun.

    özetle bu söylem ülkemizin eski zamanlarını kötülemekten başka bir şey gibi gelmiyor bana. hele bunu şimdiki iktidarı korumak için yapıyorlar orası daha trajik.
  • (bkz: tüple çalışan dayılar)
    (bkz: tüple çalışanlar)
    (bkz: gazla çalışanlar)
    biz de teknoloji ile çalışıyoruz ve sizinkinden çok daha uzun kuyruktayız, ağzınız var diliniz yok. tamam bunu anlamazlar kolay kolay ama deneyin, neticede zaten anlamayacaklar ve anlayamayacaklar. anlayabilecek kapasitede olsalar zaten o tüp kuyruklarını yağ kuyruklarını ve sebeplerini, ambargo öncesi kıbrıs harekatlarında ne kadar şehir verdiğimizden haberdar olurlardı. siz yine de deneyin, en azından kendinizi geliştirmiş olursunuz.
  • hükümet o zaman tahminimce fiyatları düşük tutmak istedi, ama küresel çapta yaşananlar lpg fiyatlarını aynı bu zamanda dövize ve pazarımıza olduğu gibi uçurdu.
    sona hükümet millet mağdur olmasın diye (tabii o zaman yöneticiler insaflı) tavan fiyat uyguladı.
    tabi bu tavan fiyatı şerefsiz üreticiler sevmedi. hemen üretimi azalttılar.

    azalan arz -> kıtlık oluşturdu -> o da tayınlanma (karne usulüne bağlamaya neden oldu) bu tüketiciye zaman kaybı yaşattı halk chp'yi suçladı. chp'de kimseyi kırmak istemedi hala da istemiyor ve bunu sineye çekti. halk partisi bir daha alamadı.

    bu oruspu çocuğu satıcılar sonra yakınlarına öncelik verdiler ve iyice karmaşaya yol açtılar.
    sonra kara borsa oluştu, zaman kaybetmeden aldığınız ama fahiş fiyattan alabildiğiniz ürünler.

    işte bu kara borsa da olan miktar ile hükümetin belirlediği fiyattan satılan miktar arasında kalan kısma 'kıtlık' diyor ekonomistler.

    not: sadece tahmin.

    edit bir başka tahmin: chp'nin tavan fiyattan dayattığı malın kalitesi düşecektir. düşük kaliteli mallar ortaya çıkacaktır.
  • sadece tüp kuyruğu değildi, yağ, un, şeker, çay ve sair temel gıda maddesi bulunmuyordu 1970'lerde. 250 gram kıyma için yarım gün kuyruk bekledi insanlar. bir de istisnasız her gün elektrik kesintisi olurdu ve gündüz değil geceleri saatlerce keserlerdi elektriği, mum ışığında çayda çıra oynatırlardı millete. koskoca apartmanlar dikmeyi bilirlerdi ama o apartmanlarda %90 su akmazdı. el kadar bebeydim, şu gün olmuş unutmuyorum. bak gene sinirlendim.
  • koalisyon ihtimaliyle yeniden gündeme gelen efsane kuyruk.
  • şimdi hepsine o kuyrukları sokup çıkartıyolar.

    st. petersburg'da her yerin cam gibi parladığı, soğuk bir aralık akşamıydı. yaşlılar tırtıklı anal plug seviyordu...
  • iyi ki tüp kuyruğuna girmiş salaklar. aynı şeyi yeni nesilden umuyorlar. işte kötülük bu.
  • dönem itibariyle doğalgaza da ulaşabilen (çünkü herkes köyden kente geçmiş, derme çatma kaba inşaat binalar) evler olmadığına göre soba vardı değil mi evinde?

    sobada pişiremedin mi yemeğini at yarrağı?

    bu tüp yoktu argümanı artık gerçekten sıktı.
  • kıbrıs barış harekâtı ve haşhaş ekimine verilen izin ve alanların genişletilmesi sebebiyle batı ambargosuna uğradığımız için olmuştur.
hesabın var mı? giriş yap