• 6 milyon hdp seçmeni var. bak sadece seçmen.
    bulgaristan nüfusu kadar insan sadece seçmen.
    aileleri, çocukları, dedeler vs. dahil değil bu sayıya.
    adam türk ırkı kavramı üzerinden ülkeyi sürdürebileceğini sanıyor.
    kardeşim sen marsta mı yaşıyorsun?
    istanbul mu görmedin?
    belli ki görmemişsin. istanbul'da maalesef senin ergenekon'dan geldiğini iddia ettiğin dedelerin yok sadece.
    sokaklarda araplar, afganlar, siyahlar vs.
    ve desteklediğin partilerin büyük çabaları sonucu oldu bunların çoğu. hatırlar rabia vs. muhabbetlerinin döndüğü o muhteşem günler.
    anadolunun hangi kırsalına, hangi yobaz kasabasına gömdüysen kafanı çıkart da türkiye'nin gerçeklerine bir bak.
  • alınan oy sayıları tek başına, hiçbir anlam ifade etmez, meşuiyet kazandırmaz. sadece oy sayısından gideceksek eğer iktidar partisinin aldığı oysayısına bir bakmanızı öneririm. iktidarın aldığı oy sayısı yaklaşık 21 milyon, ama bu oy miktarı, tek başına onların ideolojisini, yaptıklarını doğrulamaz ya da yanlışlamaz.

    sizin 59.3 milyon seçmenden 5.4 milyonunun oyunu almanız da hiçbir anlam ifade etmiyor maalesef. demek ki siz iktidar partisi veya ana muhalet partisi kadar oy alsanız, kendinizi şimdikilerden daha büyük görecek, yaptığınız herşeyin meşruiyetini buna dayandıracak kadar demokrasi cahili olacaksınız, tıpkı zamanında adolf'ün dediği gibi.
  • londrada kaldığım aylarda kendini milliyetçi diye tarif eden brexit yanlısı ingilizlerde ve onların günlük yaşantılarında -göçmenlere ayrımcılığı konu dışında bırakarak söylüyorum- kanunlarına, çevresine, doğasına, devlet malına, kendi milletinin insanlarının haklarına, sosyal yardımlaşmaya, bilime-sanata, ödediği vergilerin harcandığı yerlere yani ülkesini ileri taşıyabilecek her ayrıntıya fazlasıyla duyarlı olduğunu görünce biraz şaşırtmıştım.

    ne yazık ki memleketimde milliyetçi deyince devlet malı deniz yemeyen keriz mantığı ile haraket eden, insan hakları savunuculuğundan uzak, ne bir ağaç dikmiş ne bir sosyal yardımlaşma içinde bulunmuş, bilimden sanattan uzak, trafik kuralını ihlal etmekle övünen, rant peşine düşmüş insan profili gözümün önüne geliyor.

    yukarıda saydığım meziyetleri yerine getiren bunlara saygılı insanlar böyle profilde insanların yanında kendini milliyetçi olarak ifade ederken bile çekiniyor. bizdeki milliyetçilik türkülerde, şiirde edebiyatta, turan ülküsü ideolojisinde sıkışıp kalmış bunu icraate dökememiştir.
  • milliyetcilik gelecegin fikir akimidir. milliyetciler de olmayanlar gibi hayalperest ve gercekciler olarak ikiye ayrilir. gercekcilere en guzel ornek mustafa kemal ataturk'tur, ve yasasaydi en sevdigi isim aziz sancar olurdu. al sana iki realist ornek.
    ne mutlu turkum diyene!
  • niye lan ben kürt de laz da arnavut da gördüm türk milliyetçisi... ırka göre ırkçılık yapmayın temalı ırkçı analojiler kurmak ne alaka... “ne mutlu türküm diyene...” diyor ne mutlu türk olana değil.

    not: mhp ise mevzu evet, türk milliyetçiliği ayaklar altına alan adamın kuyruğunu tutan adamlar, onunla beraber uçuruma...

    (bkz: piskevütü çaya batırmak)
  • çoğunluğu tamamen bilgisiz ve popülist yaklaşımlara meyillidir doğru olması önemli değil inandığı şeyi doğru kabul eden sorgulamadan aciz bir kitledir.
  • bizim milliyetçilik anlayışımız ayrışma üzerine değil uzlaşı üzerinedir. bir ırk üzerinden yapılan milliyetçilik türkiyede realiteye uygun olmayabilir ancak kültür milliyetçiliği bu coğrafyada yaşıyorsak kesinlikle gereklidir. türklük de bir üst kültürdür.
  • su kendisine turk milliyetcisi denen 5 milyon iyi partili ve 5 milyon mhp li artık dusmani gordukleri 5 milyon hdp li ile birarada insan gibi yasamayi ogrensin ya da siktirip gitsinler artik zirvalari kafa sikmeye basladi.
  • türk milliyetçiliğini siyasi parti ile özdeş gören indirgemeci bir yaklaşım. aynı şekilde her kürdü hdpli zannetmekten farkı yok.
    türk milliyetçiliğinin şu an için temsil sorunu vardır. bu milliyetçi düşüncenin değil sistemin bir sorunudur.
  • milliyetçi takılan tayfamızın büyük bir genelinin vatanıda bayrağıda tanrısıda paradır bu uğurda vatanlarını satacak kadar severler parayı. bu ülkenin gördüğü en büyük vatanseverler milliyetçiler maalesef gencecik yaşta idam edilenlerdir.
hesabın var mı? giriş yap