• gün geçmiyor ki bir özgün olmayan yapım daha su yüzüne çıksın. esinlenmişler desek tamam da baya çalmışlar.

    turkcell lifecell reklamı:
    https://youtu.be/z1znirognhy
    jain - makeba:
    https://youtu.be/59q_lhgganc
    jain - come
    https://youtu.be/kdxozr0goa4

    ufak tefek medya sitelerinde de haberleri çıkmaya başladı:
    http://www.medyaradar.com/…radar-ozel-haberi-820403
  • karşılaştırmalı videosu
    https://www.youtube.com/watch?v=asmqex5gpbm
  • orijinal olsa ne olur..

    biridi sinirsiz intirnit vir diye çıkıp 12gb internet veren operatörden hayır mı gelir?

    sosyal medya itiniz köpeğiniz olsun demiş.. facebook ve twitter'da geçerli 2gb vermiş. dergilik uygulamasında geçerli ise 8gb var.

    manyak mısınız lan siz kimi kandıracaksınız bununla?
  • tam vay be kaliteli reklam olmuş derken bunu gördüm.ülkedeki reklam ajanslarının kalitesinin üstünde bir işti zaten tahmin etmeliydim.
  • yaratıcılık denen hadise, sıfırdan var olmaz. sürekli kendinden önce üretilmiş bir şeyin dönüştürülmesiyle elde edilir. bu dönüşüm, kaynağına bazen yakın derecede olur, bunu görenler "araklamış" derler; bazen andırır gibi olur, esinlenmiş denilir, bazen ise bir veya daha fazla kaynağın uyandırdığı başka düşüncelerle şekillenir, bu da sanki sıfırdan üretilmiş diye düşünülür, orijinallik atfedilir. dolayısıyla bu tip hadiselerle karşılaştığınız zaman şaşırmayınız. normaldir. hele ki tv reklamı, reklam kampanyası gibi ticari ve kısa bir süre sonra tamamen yok olacak hadiselerde normdur.
  • künyesinde yer alanlar şu şekilde:

    künye:

    reklamveren: turkcell

    reklamveren yetkilileri: ahmet yaman, bilge onur, idil erman yazıcı, doğan kurt

    reklamveren prodüktörü: asu tokalakoğlu

    reklam ajansı: rafineri

    yaratıcı ekip: emre kaplan, ayşe bali, can erdoğan, ali şener, ahmet uğurel, koray doyran, gökhan özdemir, berkin dalgıç, mustafa can demir, emre onacak, gizem arlı, saydan çelik, ipek kerse, eray cankır, ari koen, gizem şengüler, pınar ulus, sevil şimşek, yıldırım çakmakçıoğlu, emel karadeniz, resul geniş

    müşteri ilişkileri : dilek uçarlı,ekin kutevu, beste yazman, selim adato, nazlı yazıcı

    stratejik planlama: kayansel kaya, zühre erdoğan

    prodüksiyon ekibi: şafak serter, açelya ülkümen, furkan özdemir

    grafik ekibi: merve bozkurt, ışılay namlı

    yapım şirketi: depo film

    yönetmen: gönenç uyanık

    görüntü yönetmeni: firar güney kayran

    post prodüksiyon: istanbul post production department

    motion artist: erdal inci

    müzik: jingle jackson

    medya ekibi: aslıhan ahızkal,dilek kafalı,özlem gencay

    medya planlama ajansı: bpn, outmedya
  • bir pazarlamaci olarak esinlenme, norm vs givi ecnebilerin dedigi sugar coat ing olayina girmeden eger telif odenmediyse direkt arak diyebilirim.

    ha bu turkcell in sucu mudur? kesinlikle hayir. bu arkadaslar belli ajanslarla anlasmalidir. reklam icin ajansa brief verilir. ajans bir iki fikir alternatifi getirir turkcell pazarlamacilari da birini sever ve reklam cekilir. olay ajansin bok yemesi yani. turkcell eger adamsa reklami kaldirir ve ajansa iyi bir ceza verir.
  • turkcell life reklamında (bkz: erdal inci) çalışmış ve yaptığı çalışmalar üzerinden bu reklam filmini çekmişler. kısa bir araştırma ile rahatça ulaşabilirsiniz. reklam sektöründe esinlenmeler olabilir bilinçli ya da bilinçsiz şekilde. tabiki ajans araştırmasını yaparak olası bir polemiğinde önüne geçmeli bence. ancak çalıntı demek biraz abartı kaçabilir ki değil bence kendi içinde bir özgünlüğü var reklamın.
    erdal inci'nin çalışmaları
    reklam künye
  • reklam veren turkcell'in yönetim kurulunda akp'nin atadığı adamlar (eski bakanlar falan), reklamda oynayan cemaat abileri özoğuz kardeşler varken, çok da şaşırtmayan olay.

    oysa ne güzel operatörümüzdün sen turkcell.
  • birkaç sene önce istanbul'da bi galeride izlediğim erdal inci'nin video işlerinin bir devamı gibi olan reklam- ki zaten motion artist de erdal inci imiş. insana daftpunk'ın around the world klibini de anımsatıyor. güzel olmuş bence. kardeşimden de aldığım bilgiye göre bilgi üniversitesi santral kampüsünde çekmişler reklamı.
hesabın var mı? giriş yap