• üç arkadaş toplanınca yapılmaya başlanan muhabbettir. "ben başbakan olsaydım" la başlar, konuşmanın sonunda ütopya kurulmuş olur. türkiye de yaşanılacak ülke olur..
    bu "ben başbakan olsaydım" ların hiçbiri de başbakan olamamıştır herhalde ekonomi hala düzelemediğine göre..
  • önemli bir kısmının tasarruf, geri dönüşüm ve sürdürülebilir büyümeden müteşekkil olacağı fikirdir.
  • ülkedeki herşeyi satmaktır. biri düşünmüş ve uyguluyor, vatandaşın da keyfi yerinde olduğuna göre başarılı sayılır. satacak bir şey kalmadığında ve dış borç geri ödenemeyecek boyutlara geldiğinde başka bir fikir gerekir ama herşeyin zamanı var di mi?
  • türkiye beşeri ve ekonomik coğrafyası alan birilerinin mutlaka içi parçalanır. bu zenginlik içerisinde bu fakirliği haketmiyoruz. kaynaklarımızı ve zekamızı boş işler için kullanıyoruz. üniversitelerimizin çoğu yetenekli insan yetiştiremiyor. siyasi kutuplaşma tıp fakültelerinde hasta doktor ayrımına kadr varmış gerisini siz düşünün.
  • en kaba deyimiyle şudur : az tasarruf yapın tasarruf !
  • ekonominin şahlanması için gerekli yolu gösteren düşünce damlalarıdır.

    mesela:

    1.) para basıp dağıtalım herkesin çok parası olsun fakirlik bitsin. sonra biraz daha basalım amerikayı satın alalım.

    2.)yeraltında bulunan altınları çıkaralım, işleyelim. sonra gene para basalım dağıtalım. emekli ali amca son altından porş ilen torununu görmeye gitsin.

    3.) para basalım, herkesin maaşına yüzde 400 zam yapalım, tabi çaktırmadan vergileri de arttıralım. artan tüketimden alınan vergilerle coşagelelim marsa ilk biz çıkalım. kanal istanbulu bitirdikten sonra, sinoptan dalıp hataydan çıkalım üzerine köprü yapıp ismini de anadolu koyalım.

    4.) imfden borç alalım geri vermeyelim. (şark kurnazlığında son nokta)

    sakın ola bu fikirler hayal gücü ile oluşturulmuş olarak görülmesin. nice dostlarımız yüzyıllardır çözülemeyen ekonominin sorunlarını para basmak ile kökünden çözüleceğini düşünür. düşünmekle kalmaz bunun nasıl düşünülemediğini hayretle sorgular, bir kısmı da kendini çok zeki zanneder.
  • sadece küçülmek ve hayatları, ekonomiyi sadeleştirerek tüketim alışkanlıklarını bitirip insanlığı eski sevgi dolu günlere geri döndürecek politikalar üretmektir.
    (bkz: uyanma saati)
  • şimdiiii şöyle olacak; kirli, eski çorapları atmayacağız.. onları bir araya toplayacağız. bir yıl sonra gideceğiz ki o 75 milyon çift çorap hep peynir olmuş. hem de eski kaşar. bir kısmı da peynirli doritos a dönüşmüş. bunları paketleyip satacağız. öyle bi şekil. lafla peynir gemisi yürümüyor....
hesabın var mı? giriş yap