• ben severim sahsen.
    tanim: cesitli sebepler
    edit: (bkz: o cazlar blues'lar mahvediyor beni)
    edit 2: vay be.jazz konusunda fikir beyan edecek meger ne degerli dusunceleri olan arkadaslar varmis.
    benim de ufkum genisledi.
    guzel konu acmisim.
    ulan moderasyon bu baslik eksi seyler'e girerse, baslik sahibi olarak direkt girmem gerek.
    her ne kadar boktan olsa da entryim.
  • lan bu ülkede (bkz: jazz yapma) diye deyim var. sen düşün neden tutulmuyor jazz bu ülkede
  • istanbul'da dinlenesi yerler varsa yeşillendirin a dostlar

    yeşillendirmelerden sonrası edit: en çok galata/nardis önerildi teşekkürler
  • türkiye'de müziğe bakış açısının vokalle kısıtlı olmasından kaynaklı sebeplerdir. enstrümantal performansın göz ardı edilmesidir. iki nağme, bir in çık yaptım mı bu ülkede en iyi müzisyen sen olursun.
  • sevmeyen tüm dostlarıma canları sıkkın olduğu zaman çaktırmadan, böyle sinsi gibi şu derlemeyi dinletiyorum, 15-20 dakika sonra "abi iyiymiş bu ya" kıvamına geldikleri zaman da sevdiğim diğer sanatçılar ile damardan girişi yapıp gönüllerine ufak ufak jazz tohumları saçıyorum, bazısı tutuyor, bazısı tutmuyor, hayat.
  • güzel değil ki amk, ondan tutulmuyor. bi take five güzel, o da türkiye esinlenmesi taşıdığından.
  • milletimizin pop, rap, elektronik kısacası çıstak çıstak dediğimiz çöp müziği çok fazla dinlediklerinden ve başka hiçbir şey dinlemediklerinden tutulmuyor. insanların genel olarak zaten birçok türe önyargısı mı var diyelim ne diyelim bilmiyorum ama kendilerini diğer bütün türlere kapatmışlar. türkiyenin en iyi sanatçılarının neden sadece 70-80-90’lı yıllarda var olmuş biliyor musunuz? çünkü o dönemlerde insanlar her tarzı dinliyordu. şu dönemde maalesef insanlar sadece popüler müzik türlerini dinliyorlar -sadece demek yanlış olur 17-18 yaşında olupta hayvan gibi jazz, rock, blues dinleyen insanlarda var- ve insanlar diğer türlere gözlerini ve kulaklarını kapattılar. bu arada bu lafım sadece türkiyeye değil tüm dünyaya.
  • tamamen coğrafyamız ve tarihimizle ile alakalı olduğunu düşünüyorum. kim bilir belki biraz kimyamız ile ilgilidir.

    biyoloji de yazdıysak eğer ders programı tamamdır.
  • kış günlerinde sobanın ısıttığı, sade döşenmiş mütevazi evde misafirlerle ve aileyle birlikte izlenen komedi filmlerine alâkasızca eklenen sevişme sahnelerinin tamamının jazz eşliğinde ekrana gelmesinden olsa gerek. ergenliğimizin en stresli dakikalarında kulağımıza hep jazz çalındığı için kötü çağrışım. en azından bu durum bende böyle.
  • sadece caz değil bizim olmayan her müzik dışlanıyor. şu an rahmetli olan onno tunç, attila özdemiroğlu gibi üstadlar olmasa belki pop da dışlanacaktı. neden ceylan ertem ve yasemin mori kaç albüme rağmen orta halli mekanlarda çıkarken, manuş baba tek albümle volkwagen arena'da sahne alıyor dersiniz? çünkü adam bu ülkenin müziğini ülkeye veriyo. aynı şekilde sıla da arabesk soslu pop'u yüzünden baş tacı oldu. birkaç grup/müzisyen dışında rock bile arabesk soslu. sezen aksu farklı bir şey yapmaya kalkışınca "sezen'in de dönemi bitti" deniyor. hiçbir şeye tolerans yok.
hesabın var mı? giriş yap