• sahip olduğunuz potansiyelin, hayat enerjisinin dört bir yandan kişilerce emildiğini, sömürüldüğünü hissetmektir.

    kafanızda milyonlarca fikir, heves; içinizde tonlarca azim varken her fırsatta aşağı çekilip vatan haini, hayırsız, dinsiz yeni nesil ilan edilebilmektir.

    en kötüsü de şanssızlığınızla birlikte zamanında dedesi işçi kontenjanından yurt dışına gitmiş diye orada yaşayabilen ama cahillikleriyle asla o imkanları hak etmediğini düşündüğünüz akrabalarınıza imrenmek, onların sana şükret demesini dinlemektir.
  • çok büyük ihtimalle türkiye'de fakir, seküler, genç ve kendini zeki sanan olmaktır. muhtemelen öğretmenler hakkında zeki ama çalışmıyor demiştir.
  • virgül kullanamayacak kadar zeki olmak.
  • sonucu yazık olmaktır.
  • fakirlik ve sekülerlik devam ediyor ama şartlar bizi yaşlandırdı ve salaklaştırdı.
  • sonucu: yurt dışına beyin göçüyle sonuçlanması muhtemel olan.
  • zeka görecelidir tabi ama fakir ve seküler olarak +1 diyorum.
  • zeki ve çalışkan ise çok sorun olmayacaktır. 40 yaşına kadar çok çalışır ve bi yerlere gelir en az. sonrası kendi keyfine kalmış, isterser yarı emekli moda geçer isterse yardırmaya devam edip %1'e girmeye çalışır. eğer bu kişi olduğunuzu düşünüyorsanız çok takılmayın..
  • sadece bu çocukların ailelerinin suçu. bakamayacağın, geleceğini garanti edemeyeceğin çocuğu yapmayacaksın arkadaş. sen eğer ben o çocuğa rahat 20 yıl en kral şekilde bakamam, yeri geldiğinde özel eğitimi için yurt dışına yollayamam diyorsan; ben mahalle okuluna vereceğim, liseyi de meslek lisesinde okusun falan diyosan siktir git yapma çocuk falan. bu tarz düşünen aileler yüzünden bu gençler acı çekiyor bu ülkede.

    daha yiyeceğin ekmeğin yok götüne alacak donun yok gidip çocuk yapıyorsun. senin neyine çocuk yapmak arkadaşım!

    başlıktaki tanıma uyan birçok çocuk var etrafımda, işim gereği hepsiyle gün içerisinde konuşuyorum ve hepsi ailelerinden şikayetçi. keşke burada doğacağıma hiç doğmasaydım diyen bile var. internette farklı ülkelerden fakirleri ve türkiye'den zenginleri görüp (ikisi de aynı şey çünkü, oranın çöpçüsü buranın zengini) imreniyorlar.

    bütün fakirliğin içerisinde çok güzel ingilizcesi olan çocuklar var. bu çocuklar, bu kadar sefaletin içinde büyüyen çocuklar bu tür ebeveynler yerine bilgili ebeveynler tarafından yetiştirilseydi (ülke fark etmiyor bu konuda) kim bilir ileride nerede olacaklardı ancak şu an çoğu çalışıyor ve 10 çocuktan 6-7si 1000 tlnin altında çalışıyorlar.

    bu çocuklar bu hayatları hak etmediler ancak bilgisiz, ahlaksız kısaca cahil ebeveynleri tarafından bu hayatı yaşamak zorunda bırakıldılar.

    aileleriniz adına sizlerden özür dilerim çocuklar. umarım bir şekilde yurt dışına gidip kendinizi kurtarırsınız.

    edit: düzeltme ve ekleme
hesabın var mı? giriş yap