• olmayan haklardır ne yazık ki. bu insanlar toplumdan izole yaşıyor. istemeyerek de olsa seks işçiliğine zorlanıyor. bunun nedeni bu kişilerin ne kamuda ne de özelde iş bulamamasıdır. bir gün de bir faili meçhul cinayete kurban gidiyorlar. kimse seslerini duymuyor.
  • her hak var ülkede bir bu eksik.
  • yoktur. sözde aydın olarak geçinen türkiye'nin en faal platformlarından ekşi sözlük'te bile "iğrençsiniz ibneler" yazan bir entry, en az 400-500 fav alıyor. bu bile birçok şeyin özeti aslında... aydın kesim böyle düşünüyorsa halk tabanı nasıl düşünüyor takdiri size bırakıyorum.
  • (bkz: yok ki)
    bu seneki onur yürüyüşü başlığındaki entrilerimden sonra aldığım hakaret ve küfür dolu mesajları görseniz şaşırırsınız. bu ülke insanı ayrıştırılmaya çok müsait, farklı olanı, kendi gibi düşünüp yaşamayanı dışlıyor, toplumdan izole hale getiriyor, ve hatta zarar veriyor ve/ya öldürüyor.
    kaldı ki insan haklarının bile yok sayıldığı bir ülkede yaşıyoruz, neden azınlıkların hakları olmasını bekliyoruz ki?
  • hak konusunda fakir sayılan ülkemizde olmayan haklardır.
    eşcinselliğe bakış açısının çağ dışı kaldığı ve sırf bu sebeple eşcinsel olduğunu kabul edemeyenlerin olduğu, kadın-erkek eşitliğinin yeterli düzeyde olmadığı, hayvan haklarının esamesinin bile okunmadığı bir ülke için fazla ütopik kalan durum.

    fakat lgbt+ bireylerin toplumdan izole yaşaması, seks işçisi olması, iş bulamaması yanlış bir genelleme.

    toplumdan izole yaşayanı vardır, seks işçiliği yapanı, iş bulamayanları vardır. nefret cinayetine kurban gidenleri, ötekileştirilenleri vardır. ama tamamını kapsamaz.
  • (bkz: lgbt plus 64gb)

    let the linç begin
  • önce toplumun tamamını ilgilendiren insan haklarını çözmemiz gerektiği için, henüz tartışılmasının zamanı gelmediği haklar.
    her şeyin bir sırası ve zamanı var.
    edit: memlekette intihar eden, fuhuşa zorlanan insan sayısının içinde lgbt+ üyeleri azınlıkta. eğer bir haklar tartışması yapılacaksa, toplumun daha büyük kısmını ilgilendiren tartışmanın önceliği vardır.
  • bulunamadı.
  • olmayan haklardır.bir dönem erkek arkadaşımdan şiddet görmüş eşcinsel bir birey olarak, polis çağırmama rağmen 40 dakika sonra kapında sırıtarak beliren polislerin gelip eski erkek arkadaşımı evden güle oynaya çıkarıp kendi evine bırakması.her hangi bir tutanak tutmak şöyle dursun, şok halindeki bana "siz şimdi sevgili misiniz heheheheeh" diye sorular sorması.işte ben o gün anarşist oldum a dostlar.devletin beni korumadığı yerde ben bu devlet için çıkıp en ufak kurşun sıkarsam, yatırım yaparsam, işte o zaman siksinler beni zaten bütün teşkilat olarak.o gece bir komşu da çıkıp "evladım sana ne oldu" demedi ankara gibi bir yerde.o zaman anladım işte bu öldürülen, yakılan trans bireyleri.bir de bu toplum utanmadan "ama evde istediğinizi yapın canım, sokakta yürümeyin" demiyor mu?bakın ben o gece ölebilirdim, daha 19 yaşımda.neyse, kime ne anlatıyoruz ki, olmayan haklardır efendim kısaca.
  • biri bana lgbt ile lgbt+ arasındaki farkları anlatsın, ona göre yorum yapacağım.
hesabın var mı? giriş yap