• vatandaşa ve memlekete fayda sağlayacağı için hiçbir zaman gündemde olmayacak sahtekarlık farkıdır.
  • ülkede resmi kurumların ve çok uluslu şirketlerin bile sahtekarlıkta çığır açtığını gösteren kepazeliktir.

    türkiye'nin satın alma gücü düşük, nüfusu kalabalık, dağıtımı ve üretimi sıkıntılı diye maliyetten kısarak kar oranlarını maksimize etmeye çalışıyorlar.

    ancak bu zihniyet gıda ürünlerinde yapılınca tam kepazelik oluyor.

    neticede insanlar içiyor bu mamülü.. kaliteden bu kadar ödün verecekseniz pazardan komple çekilin ancak insan sağlığı ile oynamayın.
  • aynı ürünü istemek hakkımız tabii. ama aynı ürünü aynı içerikle burada üretse 10 liradan aşağı satamaz. kimse de almaz. coca cola fanta'yı türkiye'den çeker ya da daha butik çalışır. coğrafya kader falan filan.
  • onların halkı öyle istiyor, bizim halkımız böyle. sağı solu suçlamayın, halk ne isterse firmalar da onu verir.
  • aynı şey birçok sektörde yapılıyor. sebebi ise bellidir: türkiye pazarı önemsenmiyor. burada fakir bir ülke ve bilinçsiz tüketici silsilesi söz konusu.
  • bu kadar araştırma yapmalarına gerek yoktu, sorsalar ben de söylerdim. türkiye'deki fanta ile suudi arabistan'daki fanta da farklıdır mesela. küresel firmalar her ülkedeki gıda koduna, hammadde tedariğine ve toplumun ağız tadına göre ürünlerini farklı şekilde imal ederler. bundan doğal bir şey yok. gıda kodu izin veriyorsa adam istediğini sunmakta özgürdür. renk versin diye kiremit tozu bile koyar içerisine. kimsenin türk halkı daha fazla vitamin alsın diye düşüneceği yok.

    bu arada yüzde 3 yerine yüzde 5 vitamin içeren, sözüm ona doğal aromalarla tatlandırılmış fanta türkiye'deki fanta'dan daha mı sağlıklı? hiç öyle düşünmüyorum. bir gıda pakete ya da şişeye girdiyse artık ondan sağlık beklemeyin derim ben.
  • türkiye önemli bir pazar yanılgısını insanın yüzüne çarpar.
  • neredeyse 10 yıldır coca cola ve ona ait gazlı içeceklerinin hiçbirini tüketmiyorum tadını bile unuttum

    hiçkimse almazsa sike sike geliştirecek iyileştirmek zorunda kalacak
    almayın,aldırmayın.
  • yukarılara çıkmasını istediğim başlık.
    şeker fabrikalarımız eksik. hani zarar eden.
  • başka bir arkadaş da yazmış, bu tür içeceklerin sular seller gibi satılması gerekiyor, bu yüzden de belirli bir fiyat seviyesinde olması gerekir ki, hedeflenen tüketici bu içeceği rahatça alabilsin. ingiltere'deki ile aynı içeriği burada verirse o zaman hitap ettiği tüketici payı azalacak. eğer içine koyduğu maddeler o ülkenin gıda kodeksine de uygunsa, o zaman alan memnun satan memnun. eğer uygun değilse, ve birden bire gıda kodeksi güncelleniyorsa o zaman başka bir sorun var demektir.

    edit: imla
hesabın var mı? giriş yap