• yabancıların da dikkatini çekmiş ve hasetlerinden çatlatan başarıdır : (türkçesi alt tarafa eklendi)

    turkey has a border with ıran and ıstanbul has the world's biggest airport and turkey one of the hottest destinations for european tourists. but turkey successfully managed to prevent any cases. ı need to share this you step by step guide for any policymaker in the world.

    1 - don't test anyone. this is the key but it's not that easy. ıf you don't test anyone people won't trust you. so you should hide the fact that you are not testing. so the rest of the guide about how to not test.

    2 - never let hospitals test alone have a centralized testing facility so every hospital sends samples there so have to rely on your tests.

    3 - don't make news about the virus turkish media controlled by erdogan. turkey has the highest amount of journalists in prison in the world. so no journalist will be spreading "fake news". when people don't hear about the virus they won't be alarmed.

    4 - develop your test kit turkey developed its own test kit. they claim it gives results in 15 minutes and the highest accuracy in the world. so the world's best test kit super-fast results and super accurate. but it never gave any positive results yet. so when doctors see test kit says "negative" they have no way to prove it's positive.

    5 - have an ongoing economical crisis turkey has an ongoing economic crisis and relies on tourism revenue. ıf tourists are going to stop visiting turkey. this year the economy will totally collapse. since erdogan now at war in syria economical collapse will be the end of his rule.

    6 - have a semi-authoritarian regime none of the above-mentioned steps could be completed if everyone has freedom of speech. so there should be a leader which can send people to prison anytime he pleases. so no one will be brave enough to spread fake news.

    7 - control social media turkey has the highest amount of requests from twitter to learn users' ıp addresses and punish users. they also have the highest number of requests to reddit to remove content. so if random people spread fake news you can easily send them to prison.

    8 - quarantine people (optional) ıf you don't you won't look like that you are managing well. so just quarantine people as a normal country would do. so you can give relief.

    ıf you follow these steps hopefully you'll manage to have no cases at all. your tourism incomes going to feed your authoritarian regime. stay clean from viruses stay in the power!

    resources: -test kit https://www.ntv.com.tr/…ildi,hg9nayjgu0cln1ajwr07uw

    -journalists in the prison https://cpj.org/imprisoned/2016.php

    -social media control https://stockholmcf.org/…rld-in-twitter-censorship/ https://www.msn.com/…t-removal-requests/ar-bb10qs7i

    kaynak: https://www.reddit.com/…_not_to_have_covid19_cases/

    edit: olm azıcık eleştiriye açık olun, sarcasm nedir öğrenin, bir de hayatı bu kadar ciddiye almayın. ölümüne savunduğunuz bir şeyin çok yanlış olduğu ortaya çıkabilir. suriyenin bölünmeyeceğini, usd kurunun 1,35'ten yukarı çıkmayacağını söyleyenler gibi olursunuz. yukarıdaki yazıyı el adamı yazmış, abartılı olsa da haklı olduğu noktalar var. farklı görüşlere açık olmamız lazım.

    ıroniden anlamayan nesle aşina değilim. ne oldu ekşi sana ne oldu???

    ---

    1. kimseye test yapmamak. (covid-19 pozitif misiniz diye yapilan bir test)

    2. hicbir hastanenin munferit ve mustakil test yapmasina izin vermeden, sadece merkezi test laboratuvarlarina numune gonderip oradan cikan sonuclara dayanmak ve inanmak.

    3. ana akim medya'da coronavirus hakkinda hicbir habere izin vermemk, erdogan tarafindan kontrol edilen medya organlarinda tersine propaganda yapmak ve tek tuk cikan coronavirus haberinelerine yalan haber iftirasi atmak.

    4. kendi test kitlerini uretmek. bu test kitleri 15 dakikada asiri dogru isabetli sonuclar veriyor. bu da dunya'daki en yuksek oran. ama nasilsa. her test sonucu negatif cikiyor. bunu goren doktorlar da negatif degil de pozitif oldugunu kanitlamak zorunda kaliyorlar aksi halde ama bunu yapamiyorlar.

    5. zaten ekonomik kriz icinde olan ulkede bir de corona vakalari gorulme baslanirsa, gelirlerinin buyuk bir kisminin dayandigi turizm buyuk darbe alacagindan suriyedeki bu savas erdogan hukumranliginin sonunu getirecek. (acikcasi bu ne alaka anlamadim, cok basit ve direkt bir yorumlama, bu arada siradan bir anglo-saksonun bu tur konular uzerindeki yorumlari ilkokul duzeyindedir cok da fazla dikkate almamak lazim ama okumak lazim)

    6. yari-otokrasi tarzi yonetim bicimi yukarida bahsi gecen her seyin olmasiyla mumkundur. bu tur liderler, canlari istediklerinde ses cikaran her bireyi hapise yollamasiyla, halk da cesaretini yitirip buna canak tutmus olur.

    7. sosyal medya ortamlarinin kontrolu icin, twitter'da en cok ip'si istenen kullanicilarin turk kullanicilar oldugu ve yine benzer sekilde reddit'de en cok paylasim silinmesi istek ve uyarida yine turkiye'den gelmekte.

    8. (buradaki dil berbat ama demek istedigi su), insanlari zevahiri kurtarmak icin karantinaya almak, her normal ulkenin yapacagi gibi, "bak ben bu isi iyi kotariyorum" dermiscesine kafalarda soru isareti birakmamak icin birkac tane karantina haberini piyasaya servis etmek, bunu goren halk da nispeten rahatlamis olacak, kanacak, inanacak.

    yukaridaki her bir maddeyi harfiyen yerine getirirseniz, ulkenizde virus vakasi hic olmayacak ve boylece sonunda otoriter rejimi destekleyecek turizm gelirlerinin de kaybinin onune gecilmis olur. boylece, hem virusten uzak durulmus hem de gucten dusmemis olunur.

    vitruvius kadini çevirmiş teşekkürler kendisine
  • hadi hep birlikte nazar değdirelim
  • italya, fransa, amerika gibi bizden çok daha ileride olan ülkelerde bile onlarca hasta varken, bizimki gibi 5. sınıf dünya ülkesinde hala olmaması düşündürüyor gerçekten.
  • daha dün yere tüküren bir adama yaşlı teyzenin biri sen koskoca adamsın salğın varken sen bunu yaparsan gençler seni örnek almazmı dedi ve zabıtayı aradı. ellerinden öperim teyzecim. belki virüs var ama yavaş yayılıyor kanaatimce.
  • elbette olmayacak, sağlık bakanlığının virüs'ün yayılmaya başladığı kasım ayından bu güne kadar aldığı tedbirler, o tarihten itibaren sınırlardaki kontrollü geçişler (özellikle iran tarafı) , dünya sağlık örgütü virüs yayılım protokolüne tam uyum, ihtimal içeren vakalarda tam teşekküllü karantina, sahip olduğumuz teknoloji ve yüksek hassasiyet sebebiyle elbette görülmeyecektir. burası öyle italya, hollanda, yunanistan, usa filan gibi yol geçen hanı gibi bir ülke mi ki bize yayılacak allasen ya. bir de var gizliyorlar diye eyyam yapanlar var allam ya
  • bir yakınımın annesi ankara şehir hastanesinde ameliyat olacaktı. hastaneden aramışlar ve ankara şehir hastanesinin corona virüs tehditine karşı özel olarak donatıldığı bu sebeple ameliyatın ileri bir tarihte yapılabileceği söylenmiş. ülke çapında yüze yakın hastane virüsün yayılma ihtimaline karşı donatıldı. biz bir de halk olarak çok pimpirikliyiz, şimdiden maske ile gezenleri ve toplu taşıtların dezenfekte edildiğini gördüm. inşallah bu tehlikeyi atlatacağız hep birlikte.
  • quora linki verilmeden sözlüğe kopyalanan bir metinde sarkastik bir şekilde tarif edilmektedir.
  • tarih belki de oytun erbaş'ı haklı çıkaracaktır. corona virüs türklerin genetiğine aykırıdır.
  • takdire şayan.
  • (bkz: ne okudum ben)
hesabın var mı? giriş yap