• istanbul üniversitesi sosyoloji bölümü'nün geliştirdiği mesleki itibar skalası ile belirlendiği söylenen itibar sıralamasında yer alan meslekler.

    haberin adresi

    sıralı tam liste:
    1-doktor
    2-hakim
    3-üniversite profesörü
    4-öğretmen
    5-diş hekimi
    6-general
    7-vali
    8-yüzbaşı
    9-mimar
    10-büyükelçi

    en az itibarı bulunan meslekler ise dansözlük, oryantal, astrolog, seyyar satıcı, otopark görevlisi, hamal ve çamaşırcı olmuş.

    sayesinde türkiye'de öğretmenliğin generallikten daha saygın bir meslek olduğunu öğrendim. ama buradan yetkililere sesleniyorum, mühendis nerde lan?

    edit: bu arada birileri yanlış anlamadan ekliyim. bütün meslekler benim gözümde saygındır. ama malesef öğretmene bu listeyle orantılı olarak değer verilmemesi ve bunun yanında mühendisin listede olmaması bu ülkede birşeylerin yanlış olduğunu gösteriyor.

    edit2: liste çok saçma gibi dursa da, çalışmada 32 ilden 2500 kişi ile anket yapılmış. sonuçlar oradan geliyormuş. bu anlamda mühendisin listede olmaması, albay yarbay yokken yüzbaşının listede olması çok şaşırtmadı. bir seferinde bi tanıdığa mühendislik doktorası yapıyorum dediğimde "hee bitirince mühendis mi olacan" demişti.

    bir de şu var, saygınlık bu ülkede iyi bir özellik değil. herkes birbirini paçasından tutup aşağı çekmeye çalıştığı için aşağıda bahsedildiği gibi, doktor olsan dayak yiyorsun, bıçaklanıyorsun, öldürülüyorsun, hakim olsan kolay kolay vicdanen karar veremiyorsun, üniversite profesörü olsan türk tipi akademisyen diye aşağılanıyorsun, öğretmen olsan şanslıysan işe şırnak'tan başlıyorsun, mühendis olsan ar-ge yapan firma yok, tamirci muamelesi görüyorsun. böyle saygınlık da bize özgü heralde.
  • (bkz: siyasetçi)
  • doktor dayak yiyor, hakim tutuklanıyor, ünv profesörü ne diyor dinleyen yok, öğretmen kpss ile kafayı yedi, general tutuklanıyor, mimar müteahhitlerin elinde oyuncak oluyor.
    itibar bunun neresinde bilemedim.
  • yüzbaşı ve general rütbelerinin meslek olduğunu öğretmiş, üniversite profesörlüğü ile güldürmüş, sözde mesleklerdir.

    aynı zamanda türk haberciliği ile ilgili olarak gizli bilgi de veren bir listedir.
  • (bkz: hırsızlık)
  • yüzbaşıdan binbaşıya terfi edince siktir demek...
  • mühendisin olmadığını görünce ciddiye almadığım listedir.
  • insanların el üstünde tutup, saraylarda oturttuğuna göre,
    (bkz: hırsızlık)
hesabın var mı? giriş yap