• ülkemizi daha yaşanılabilir kılacak ve gelişmiş konuma getirecek çözüm önerileridir. en önemli sorunlardan biri eğitim değil, ''eğitimdeki yetersizlik''tir zira eğitim hiçbir zaman bir sorun değildir, doğru uygulanması gereken hayati öneme sahip bir etkendir. eğitimin ''uygulanması''ndaki yetersizlik ve sorunlara gelecek olursak, öncelikle ülkemizde eğitim malesef uygulanmamakta adeta dayatılmaktadır. ülkemizde ilk öğrenimden başlayan ve üniversiteye değin devam eden eğitim tamamen sınav odaklıdır ve öğrenciye neredeyse hiçbir şey katmaz. gelelim somut örneklerimize, örnekler sayısal ağırlıklı olacaktır fakat bu demek değildir ki sayısal haricindeki alanlarda uygulamalı eğitim olamaz. ülkemizdeki ilköğretim öğrencilerinden basit bir elektrik devresi kurmalarını istesen gör bakalım kaçı kurabilecek. bu konuda kabul etmeliyiz ki diğer dünya ülkelerinin çok gerisindeyiz. amerikada ilk öğrenim öğrencilerin yıl sonu sınavlarının çoğu laboratuvarda gerçekleşir bizde ise yazılı kağıtlarında. liselerde laboratuvarların ve kimyasal malzemelerin var ama hala laboratuvara öğrencileri slayt showları için götürüyorsun. tabi burada suç öğretmenin değil, sistemin mecburi kölesisin sistem böyle istiyor sen de haklısın mecbur uyacaksın yoksa nerede maaş aksi takdirde kıçına tekmeyi basıyorlar! sonra ''efendim niye beyin göçü oluyor''? adam üniversite eğitimini birleşik devletlerde veya ingilterede görmek istiyor sebep ne türkiyedeki eğitimin kalitesizliği! bilinçli adam parası da varsa gidiyor yurt dışına işte, mezun olduğunda senin aylarca çalışıp bitireceğin bir makineyi adam iki haftada bitiriyor yahu! siz hala gidin yok efendim ekonomide istikrar yok adamlar çalışşıyorrlarr yeaa ayaklarına yatın. türkiyenin en iyi teknik üniversitesi dünyada 208. sırada daha ne olsun.
  • herşeyden önce bireylerin kendini geliştirmesi ile mümkündür.

    şu sözlükte bile "dilbilgisi" kurallarına uygun yazım yapılması arzusu garip karşılanıyor. oysa ki gelişmiş milletlerin tümünde yüksek öğrenim ve eğitim düzeyine sahip kişiler, dillerini doğru yazmak ve konuşmak konusunda çok hassastırlar.

    oysa ki üzülerek görüyorum ki 10 üniversite mezunundan 9'u hala türkçeyi yazmak ve konuşmak konusunda oldukça başarısız.

    şu an anımsayamadığım ünlü bir siyasetçi şöyle bir şey demişti:

    "dünyada değişimde başarılı olanlar, değişime kendilerinden başlayanlardır."

    atatürk bunun en anlamlı ve güzel örneklerinden değil mi mesela?
  • (bkz: toplu intihar)
  • (bkz: anne sütü)
  • ingiltere'ye bağlanması veya yurtdışından yetkili abiler - ablalar transfer edilmesi
  • (bkz: ar-ge)
    gdp'deki payı sene itibariyle %0,37'dir.
    derslerinde ar-ge'nin önemini vurgulayan prof. metin karadağ hocama da selam olsun.
  • ''biz gidelim, japonlar gelsin.'' bunlardan biridir. zaten gelişmişlik göstergemiz olan köprüler ve marmaray da onların eseri.
  • köy enstitülerini yeniden açmaktır ilk adım olarak.
hesabın var mı? giriş yap