• hasiktir lan...
    niyetin ne olursa olsun böyle başlık açmayın. ironi mironi umrumda değil.
  • türkler orta asya kökenli bir etnik grup olup türk dilini konuşur.
    araplar ise orta doğu ve kuzey afrika kökenli bir etnik grup olarak bilinir ve arapça konuşurlar.

    ikisi çok ayrıdır, türkler birçok kültür yaşamış ve görmüştür. türkler hep tarih boyunca farklı bölgelere göç etmişlerdir. atatürkün kurduğu modern türkiye türkler arasında çok farklı yeri vardır.
    tek ortak noktası şu anda çoğunluğun islama inanıyor olması ama bu türk olmak için bir kriter değildir. hristiyan türkte vardır hala var.

    yani kısacası s git fikrini s...
  • doğru önerme.

    türk milleti "türk" gibi yaşamıyor son birkaç on yüz yılda. lafta türk icraatte arab gibi.
  • cümlenin başına "batılıların gözünde" eklenirse gayet haklı saptama.
    hatta araplardan bizim kadar nefret etmezler, bir kısmı zengin diye.
  • allah bundan korumak için almış bizi asya'nın bir ucuna koymuş, lakin atalarım kimlere bulaşmamaları gerektiğini anlayamamış.
  • bi arada "türkler ve araplar bir elin parmakları gibidir" başlığı vardı. he babam he, onlar arap ben "türküm" aynı kefede bile tartılamayız. araplar türk milliyetçiliğini yok etmiş bir toplumdur.
    arapların adetlerini, ananelerini bölgesel olan özelliklerini islam dini olarak algılamaya başlamış ve kendi öz benliğinden uzaklaşmıştır.
    öz türklükten gelen kök tenri yani tanrı kelimesinden nefret eden bir toplum olduk.
    arapların allah, yahudilerin rap kelimesini kullanır olduk amma öz türkçemizden gelen tanrı kelimesi bizden uzaklaştırıldı.
  • dün iş yerimize 25 ton kömür indirildi. ihaleyi alan eleman, suriyeli gençleri çalıştırıyor. 17 - 18 yaşlarındaki 4 tane suriuyeli genç, kamyonun döktüğü kömür çuvallarını depoya istifledi.

    istifleme bitince çuvalları sayıp tutanak tutmam gerektiği için ben de işin bitmesini bekliyordum. karşı duvarın dibine oturup kömür taşıyan çocukları uzun uzun izledim. arapların türkler ile fazla ilgisi yok. türk olmadıkları 100 metreden belli. konuştukları dil bambaşka, tipleri genelde koyu esmer, espiri anlayışları farklı. dinin aynı diye aynı ırk olmuyorsun.

    bu araplar ile türkleri aynı görenleri herhangi bir arap ülkesine 1 aylığına bırakmak lazım. aynı nasıl olsa, biraz takılsınlar orada.
  • alakası bile yok, ancak israiloğulları ve ismailoğulları kardeştir, şu an birbirlerini kesmekle meşguller, ortak ataları hz. ibrahim'dir, sare annemizden olan hz. ishak şam ve filistin bölgesine, hz. hacer annemizden olan hz. ismail'de mekke beldesine gönderilmiştir ve bunlar peygamber torunlarıdır, bilim bunu açıkladı, ben de bunları derleyip toparlayıp bir entry girmiştim, ek olarak burada mucize vardır, kör olmayan görür.

    ortak ata keşfi ve kur'an'ın doğru haber vermesi: (bkz: #155425869)
  • yine gelmis arap tassagi muhipleri dernegi uyeleri. azalarak bitersiniz insallah. bop artiklarinin ustunde, revirde yatarken sungulenen turk askerlerinin ahi kalir insallah.
hesabın var mı? giriş yap