• orijinal tweet: https://twitter.com/…tatus/1138182010894266371?s=21

    çalıntı entry: (bkz: #91131436)
    https://pbs.twimg.com/…elhjh?format=jpg&name=medium

    arkadaş bizi salak zannettiği için entry’sini saatler sonra uyarılar gelince editlemiş, sözde alıntı yaptığını belirtmek için tırnak işareti eklemiş. bunu nick altına yazanlar olunca da ezikliğinden onların nick altına gidip bok atmış, dava açmakla tehdit etmiş. madem editleyeceksin çaldığın tweet’in adresini koy, emeğe saygı göster.

    yazık. kendi düşünceni bile ifade edemeyecek, oradan buradan kopyalayacak, sonra da bunu inkar edecek kadar ezik bir durumdasın. sözlük kimlere kalmış.

    edit: halen alıntı diyenler var. türkçe anlamıyor musunuz? saatler sonra copy-paste yaptığı ortaya çıkınca ekledi diyorum. buyur tırnak eklemediğinin kanıtı: https://pbs.twimg.com/…aegvth?format=jpg&name=small

    edit2: nick altındaki entry’ler şu an silinmiş. ezikliğin bu kadarı. utanma diye bir şey kalmamış. bu entry’i de sildirebilir.

    edit3: bir de yalancı çıktı: https://twitter.com/…tatus/1138749563551064065?s=21

    edit4: ve an itibariyle sildi entry’sini. demek ki içinde az da olsa utanma duygusu kalmış. keşke silmek yerine orijinal tweet’i ekleyip emeğe saygı gösterseydi.

    edit5: hesabı geçici olarak komple kapatıp kaçmış.
  • plagiarism türkçe karşılığı ile intihal nedir? sorusuna güzel bir örnek olmuş.
    sonradan tırnak işareti koymuş tepkiler gelince ancak o tırnak plagiarism kurallarına göre kurtarmıyor.
    kaynak verilmemiş ve metnin tamamı kullanılmış.
    tanım: hırsızlık yapanın yanına kar kaldığına tam bir örnek olan eylem.
  • sanki like alınca para mı kazanılıyor diyerek üstteki ilk mesajı haksız bulduğum başlık.
  • alıntının ne demek olduğunu, nasıl yapıldığını bilmeyen bir yazarımsı tarafından açılan başlık.
  • sözlükte fav başına 10 sent kazanıldığını bilmeyenleri göstermiştir.
    adam 220 doları götürmüş nereden baksan.
  • adamın yaptığı hırsızlıktır. bu bir kenara, hergün burada sadece (bkz: ....... kim amk?) temalı entry'lerin yüzlerce fav aldığı bir okuyucu kitlesine sahibiz.

    artık insanlar göze biraz uzun gelen bir entry'i, duygu kokan, yaşanmışlık barındıran yazıları bile okumaktan üşenir haldeler. evet, burada bile..

    netice itibariyle ekşisözlük de twitter gibi, instagram gibi insanların kendini ifade etmekten, kutsal bilgi havuzuna katkıda bulunmaktan ziyade başkalarından beğeni almanın peşinden koştuğu bir platforma dönüşüyor giderek..

    popülist ve fikir hırsızı yazar hareketidir.
  • mesele 946363 fav alınması değil. ilgili yorumu twitterda yazan kişi bir ürün ortaya çıkarmış; kendi zekasının, yazma becerisinin sonucu olarak. ortada minik de olsa bir emek var. malum yazar da sanki kendi yazmış izlenimi verip kopyala yapıştır yaparak emek hırsızlığı yapmış.

    sonrasında çalınma olayı anlaşılınca tırnak koymuş utanmadan ve hala pişkince link koymayarak acizliğini sergilemeye devam ediyor, eleştireleri düşünmek yerine milletin nickaltına kusuyor.

    bu bir rezalettir ve puanım 9. neden 9? ulan bu yorumun nesini 946363 kişi favlamış, anlamıyorum.
  • bu tarz eylemler gösterip, tweet çalan hatta entry araklayanların, aşağılık kompleksli bireyler olmaları dışında en büyük özellikleri* ifşa eden kişinin nick altını kirletmeleri. “cahil” en çok kullandıkları söz, ileri gidip muhalif olduğu aşikar yazarlara “aktroll” yazan hadsizler de mevcut tabii ki.
    (bkz: aşağılık kompleksi)
hesabın var mı? giriş yap