• üç noktayı fazla duygusal, tek noktayı fazla duygusuz bulma durumu.
  • dublaj metninde kullanılmış ise üç noktaya göre daha kısa bir es verileceğini işaret eder. dublaj metinlerinde noktalama işaretleri seslendirme sanatçısının görüntü ile seslendirmenin senkronunu tutturmasına yardımcı olması için cümlelerin vurgularını, verilmesi gereken esleri belirtmek için kullanılır. akıcı bir konuşmada akıcılığı kesmemek için noktanın geleceğe yere virgül, kısa bir es için nokta, biraz daha uzun bir es için iki nokta ve uzunca bir es için üç nokta kullanılır.* bazı seslendirme stüdyoları ve çevirmenler ise nokta yerine kesme işareti kullanmayı tercih eder.*
  • uc nokta cok derin ve romantikmissin hissi, tek nokta sinirlisin,fazla ciddisin hissi, en guzeli iki nokta iste. bi de sonuna smiley imi cakarim, guzel guzel sohbet ederim..
  • font yüzündendir. kullandığınız fontta nokta araları çoksa veya noktalar büyükse, o zaman 3 nokta çok fazla yer kaplıyormuş hissi yaratır.

    şöyle

    bak... deyince 3 noktanın kapladığı alana bakalım

    diğer yandan:

    bak… deyince 3 nokta hiç göze batmıyor. çünkü boyu;
    bak.. deyince kaplayan yer kadar.

    gibi.
  • ünlemin ardindan kullaniliyorsa isabetli bir tercih.
  • son zamanlarda pek revacta olan eylem.. birden farkettim de ben de bunu sıkca yapıyorum.. neden mi yapıyorum? aslında bi fikrim yok.. hatta simdi farkettim de o 3 nokta yerine 2 nokta kullandıgımı sandıgım yerlerin cogunda aslında tek nokta yerine 2 nokta kullanıyormusum meger.. tamam tamam allah belamı versin*
  • tripli gibi olduğunuzun göstergesidir.
  • üç nokta fazla muallak, kararsız; fazla şans tanıyor karşısındakine. tek noktaysa fazla emrivaki; "ben söyledim ve bitti" der gibi. olmaz öyle şey.

    iki nokta ise "ben lafımı söyledim, gerisi sana kalmış" durumu.

    optimal.
  • aslında durum 1 nokta yerine 2 nokta kullanmaktır.. ben kendimden biliyorum.. uzun bişeyler yazdığın zaman nokta koymadan olmuyor.. tek nokta koyunca da garip gozuktugu hissine kapılıyor insan.. en azından bende öyle oluyor.. cizgilere basmadan yurumek, ya da simetri hastalığı gibi bişey herhalde.. sozlukte tek nokta koyayım diye kasıyorum ama olmuyor, olmuyor.. (bkz: once iki nokta koyup sonra birini silmek)

    neyse ki daha bi zararını görmedim.. günün birinde 3 nokta yerine 6 nokta filan kullanmaya başlarsam korkmaya başlarım..
  • yan yana ise yanlıştır.

    iki nokta ya "üst üste" ya da "alt alta" kullanılır.

    hatta "alt alta üst üste" kullanılırsa tamamen doğru yapılmış olur.

    üçü bir arada olursa onları yan yana getirmelidir.

    (şimdilik)
hesabın var mı? giriş yap