• durum şu: http://www.kaosgl.org/…seksuellere_vahsice_saldirdi

    aynen kopi-peyst: gözaltılarla ilgili avukat hakan yıldırım'ın yaptığı açıklamaya göre esat karakolunda tutulan 5 trans, adli tıbba götürüldüler. adli tıptan sonra yeniden karakola getirilmeleri bekleniyor.

    pembe hayat derneği, 5 transın darp edilerek gözaltına alınmasını bugün akşam (18 mayıs) saat 18:00'de, yüksel caddesinde insan hakları anıtı önünde protesto edecek.

    dernekten yapılan açıklama:

    "polis şiddetine son!!! transfobik devlet, elini bedenimizden çek!!!

    pembe hayat lgbtt dayanışma derneği üyesi 5 trans aktivist, 17 mayıs 2010 gecesi saat 23.00 sularında, bağlar caddesi seyranbağları postanesi civarında, polis ekipleri tarafından araçları içinde seyir halindeyken zorla durduruldular.

    kimliklerini göstermelerine rağmen, hiçbir gerekçe olmadan zorla arabalarından indirilmek istendiler. buna direnen trans arkadaşlara destek olmak için gelen insan hakları savunucusu 25 civarındaki lgbtt bireye polis göz yaşartıcı gaz ve ve coplarla sert bir şekilde saldırdı.

    grup dağıtıldıktan sonra, arabaları içerisindeki 5 transeksüel birey zorla araçlarının içinden çıkarıldıktan sonra, feci şekilde coplar ve teklemelerle darp edildiler.

    ayrımcı şiddet ve nefrete maruz kalan trans arkadaşlarımız için yarın (18 mayıs 2010) akşamı saat 18.00'de yüksel caddesi insan hakları anıtı önünde toplanıyoruz ve oturma eylemi yapıyoruz. mumlarımızla, transfobik devletin şiddetini protesto edeceğiz.

    insan haklarımız için, hepinizi tek ses olmaya çağırıyoruz !!!

    transeksüeller susmayacak !!! şiddete karşı sessiz kalmayacağız !!!

    pembe hayat lgbtt dayanışma derneği

    adres: ataç 1 sokak 3/8 yenişehir - çankaya - ankara
    tel: 0312 433 85 17 - 0532 462 17 05
    e-posta: pembehayat@pembehayat.org

    eylemler ise: ankara polisinin translara yönelik saldırısına karşı ankara istanbul ve izmir'de saat 18'de eş zamanlı oturma eylemi düzenleniyor!
    ankara yüksel caddesinde, istanbul galatasaray lisesi önünde, izmir kıbrıs şehitleri caddesinde...

    yaa işte böyle!
  • 17 mayıs akşamı, pembe hayat derneği üyesi transseksüellere yönelik polis şiddetini protesto etme amacıyla düzenlenecek olan eylemdir. örgütlü mücadelenin ne kadar önemli olduğunu göstermesi açısından hem yaşanan olayın hem de bu akşamki eylemlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. olaylar sırasında facebook ve mail grupları üzerinden sürekli bilgi akışının sağlanması, karakolun telefon numarası verilerek herkesin sürece dahil edilmesi, dernek üyeleri ve dernek çevresinin olayın başından itibaren varlığını sürekli polise hissettirmesi, bu akşamki eylemlerin düzenlenmesi bence tr'de eşcinsel hareketin ne kadar ilerleme kaydettiğinin birer göstergesi.
hesabın var mı? giriş yap