• e koskoca füzeler bile uzaydan yeryüzüne inerken paraşütle yavaşladıklarına göre kimse bana tondan mondan bahsetmesin, ne tonu, tontonlar.
  • yolcuların kurtulmasını zorlaştırmasının da sebepleri arasında bulunduğu zorluk. yolcuların uçağın parçaları gibi bilmem kaç kilometrekarelik bir alana yayıldığını düşünün (atlayışın imkansızlığı bir tarafa). karaya inen yolcuları nasıl kurtaracaksınız?
  • tabi bu sadece bizim aklımıza gelen bir konu değil;
    http://www.askcaptainlim.com/…-with-parachutes.html
    http://www.theguardian.com/…/query/0,,-1507,00.html
    https://answers.yahoo.com/…/index?qid=1006030702688
    http://aviation.stackexchange.com/…-with-parachutes

    itusozluk'te alkolik 2000 bu konuyu çok güzel açıklamış.

    https://www.itusozluk.com/…��t bulundurmak/@3619831

    benim görüşüm. en büyük sebep; risk-maliyet-fayda analizi sonucu yapmaya gerek duyulmaması. kazaların çoğu yere yakın oluyormuş sonuçta . yoksa bütün engellere bir çözüm bulunabilir. ama pimpirikli insanlar yüzünden mutlaka olacak ve muhtemelen diğer uçuşlara göre kat kat pahalı olacaktır. nihayetinde hizmette sınır yoktur.

    önemli olan en düşük maliyetle nasıl yapılabilir onu tartışmak.
    bence en mantıklı yöntem şöyle:

    koltuklar otomatik açılarak, insanlar optimum sayıda şişme sepetli ve oksijen tüplü balonlara doldurulabilir. bu balonların kullanımı basitleştirilebilir ve uçağa binerken yolculara anlatılır. photoshopu iyi olan bir arkadaş tasarımında zorlanmayacaktır. herkese tek paraşüt olayı çok zor gibi duruyor.
  • tüm uçağın kara kutu olarak yapılmaması kadar saçma değildir.

    "-tabi lan manyak mısın!"
  • uçaklarda james bond lar etan hunt lar olmadığı olmayacağı için o panik ve basınç halinde bulunsa bile insanların o paraşütü takıp atlayamacakları gerçeğinden ötürü olup olmaması bir şey değiştirmeyecektir.

    (bkz: ben şimdi ne dedim)
  • aslinda olmayacak is degildir. zira ucak yeterince alcaldiginda arkadan acilacak bir acil cikis kapagiyla insanlar atlayip havada parasutlerini acabilir tipki parasutcu askerlerin yaptigi gibi.
  • uçağa kendi paraşütümle binmeme sebep olan durum.
  • cevabı büyük ihtimalle bir yumurta tavuk durumu olan durum.

    1- paraşüt ile atlamak için uçağın stabil bir şekilde süzülmesi lazım, yani düşmemesi. motor arızası bile olsa süzülerek inen bir uçaktan kurtulma şansınız o kadar insanını paraşüt ile atmaktan daha mantıklı

    2- aksi takdirde, uçak düşerken farklı yönlerde aşırı g yerken değil o paraşütü giyip atlamak, yerinden kalkmak mümkün değildir.

    ki zaten kazaların çoğu iniş ya da kalkış sırasında bir kaç saniye içerisinde oluyor, değil paraşüt ile atlamak, teknik nedenler ile zaten imkansız olan, bütün yolcuları fırlatma koltuğu ile atmak bile mümkün değil bu zaman diliminde.
  • direkt uçağa niye büyükçe paraşüt yapılmaz hadi bana bunu açıklayın? kanat falan koparsa açsın paraşütü süzüle süzüle konsun yere.

    ekleme: ya arkadaşlar mesaj atmayın lütfen, geyik sadece bu. böyle bi fikir sadece benim aklıma gelmiş olabilir mi ya? ya da ben gündüzleri ekşi sözlük'te takılan geceleri de nasa'da çalışan uzay mühendisi daredevil gibi bir şey miyim? kullanışlı olsaydı yapılırdı zaten, vardır bi sebebi.

    ekleme2: sevgili dostlar, aynı videoyu 35. kez alınca ekleme yapmam zaruri oldu. evet böyle çalışmalar var ama bence bu "şu an için" uygulunabilir bir yöntem değil. neden?
    * dünyada her yıl 7 milyar insan (bir kişi birden çok uçuş yaparak) uçakla seyahat ediyor ve yıllık ortalama ölüm sayısı 500 (beş yüz). hatta şu anda uçakta olan yolcu sayısı 2 milyon! yapman gereken o beş yüzün içinde olmamak, bu kadar.
    yani bu noktada oluşacak maliyete göre (belki trilyon dolar) illa çözümlenmesi gereken bir sorun gibi durmuyor. en azından ekonomi sınıfı olan bizler için! ayrıca kazaların çoğunluğunun iniş ve kalkış esnasında olmasından dolayı paraşüt irtifası problemi de var. taktık paraşütü rahatız akaminko durumu yok yani. yine paraşütün ağırlığı vs. gibi etmenler de mevcut. var oğlu var yani.

    gelin ben size motorsuz uzay mekiği projemden bahsedeyim.*
hesabın var mı? giriş yap