• stanford'dan sebastian thrun ve virginia üniversitesi'nden david evans'ın kurduğu online üniversitedir efendim. neden kurulduğunu merak edenler şu linke bakabilirler. özeti şu, stanford bilgisayar bilimleri eğitiminin bir kısmını online haline getirdi. bu sebastian abi de artificial intelligence sınıfını sunan hoca, ve sonucunda 216 tane öğrencinin hatasız ve tamamiyle başarılı bir biçimde sınıfı verdiğini görüyor. bunların hiçbiri stanford üniversiteli değil, hepsi online katılımcılar. dolayısıyla böyle bir iştiraki oluşturuyor.

    link: http://www.udacity.com/
  • artik ayligi 199 dolardir. nanodegree leri icin ise 200. hic yoktan iyidir. halihazirdaki tum universitelerin, insanlari ne sekilde somurdugu, insanlarin hayatlari boyunca ogrenci kredisini geri odeme olayindan dolayi koleler gibi yasadigini goz onune alirsak, aylik 200 dolar hic birsey. bir de senin bu sertifikani veya nanodegree lerini sirketler taniyor, takdir ediyor. cocugumuzun cocuklari bu vahsi kapitalizm ile yonetilen universitelere ve yoneticilerine para vermek zorunda kalmayacak bu tip platformlar evrimlesir ve cogalirsa. o gorkemli kampusleri birer birer curuyecek, kapanacak veya muze haline getirilecek. dusunmesi bile guzel.
  • coursera'dan dersler olarak cok daha profesyoneldir. hatta bu alandaki web sitelerin icerisindeki en profesyonel olanidir.

    gectigimiz yil icerisine udacity, coursera ve udemy'den dersler aldim. coursera cok sayida ders sundugu icin bazi dersler kalite olarak digerlerinin cok altinda kaliyor, fakat udacity'de bir video izlediginiz zaman her 3-4 dakika'da bir size bir soru soruyor bu da ogrenmenizi pekistiyor. bu konu ile ilgili kuruculari ile yapilan bir roportajdan okudugum kadariyla yapilan arastirmalar da insanlarin 3-4 dakika bir olaya konsantre olduktan sonra dikkatlerinin dagilmaya basladigini gosteriyormus bu nedenle de udacity dersleri bu durum baz alinarak yapilmis.

    dersler light diyenler udacity den hic ders almamis olanlardir. introduction versiyorununda kurs size arama motoru yapimini ogretiyor daha ne olsun.
  • (bkz: coursera)
    (bkz: edx)
    (bkz: venture lab)

    (bkz: mooc)
  • 2 idealist insanın açtığı tamamen ücretsiz online üniversite. 20 şubatta başlayacak iki ders ise şöyle;

    arama motoru yapımı
    yapay zeka ile kendini kontrol edebilen araba
  • aylık 150 dolar olayı sadece sertifika almak isteyenler için mevcuttur. bunun yanı sıra online destek, soru sorabilme gibi özellikler gelmektedir. yani zaten bizim gibi kullanıcılar için değişen bir şey yok, access course materials diyerek eskisi gibi kursa erişebilirsiniz.
  • android geliştirme alanında rakipsiz. android'le ilgilenenlerin mutlaka göz atması gerekir.

    bir süre önce başlayıp sonunu getiremediğim "android basics" programını hızlıca tamamlayıp "android developer" programına geçmek için sabah 5'te uyandım.

    karantina günlerini verimli geçirmek isteyenlere tavsiye ederim.

    edit: ilerledikçe içeriğin eski olduğunu gördüm. eminim hala gayet faydalıdır fakat basics kursundaki videolar 2015'te çekilmiş. daha güncel bir kaynak bulup onunla devam edeceğim sanırım. bulunca buraya da eklerim.

    edit 2:
    uzun süren aramalar sonucu entry'de bahsettiğim durumun udacity'e özel olmadığını anladım. java ile hazırlanmış android kaynakları büyük ölçüde outdated. kimse de yeni kaynak hazırlamıyor. çünkü google her geçen gün java'dan uzaklaşıyor. resmi sitedeki kod örnekleri bile kotlin ile veriliyor.

    her ne kadar outdated olsa da java kurslarından elbette bir çok şey öğrenebilirsiniz. her türlü faydası olur. fakat native android'in geleceği kotlin. bu yüzden ana odak noktanız android uygulama yapmaksa kotlin kullanın derim. güncel kaynak önerilerim şunlardır:

    1-) resmi google eğitimleri
    bir şeyi kendi kaynağından öğrenebiliyorsam mutlaka oraya giderim. burası google'ın resmi android eğitim sayfası. kotlin eğitimleri en üstte. android basics in kotlin isimli codelab tabanlı kurs, işin başlangıç noktası. video izlemek yerine codelab ile okuyarak ve pratik yaparak ilerlemek, video izlemekten çok daha iyidir. çok daha zordur ama çok çok daha faydalıdır. ileride dokümantasyon okumanıza faydası olur. bu arada sayfanın altında java ile ilgili kaynaklar da görebilirsiniz. fakat o linkler sizi tarihi geçmiş udacity eğitimlerine yönlendiriyor.

    2-) udemy - kotlin development masterclass
    video eğitimlerini sevmem dedim fakat denis panjuta çok iyi bir kurs hazırlamış. buradan faydalanmakta yarar var. an itibariyle native android geliştirme alanında udemy'nin en yüksek notlanmış kursu.

    3-) kotlin kitapları
    bazen youtube'daki hint arkadaşların bile değinmediği ama bilmeniz gereken konseptler olabiliyor. bir egzersizde takılı kaldınız diyelim. ve sorunuzun cevabı ne stack overflow'da var ne youtube'da var, hiçbir yerde yok. böyle durumlarda kitaplara başvurun. listedeki kitaplardan benim favorim kotlin in action.

    yukarıdaki 3 maddeden 2'si ücretli kaynaklar. paranız varsa satın alın. paranız yoksa google'da ve torrent mecralarında arama yapmayı öğrenin. bulamayacağınız hiçbir şey yok. yukarıdaki kaynaklar dahil. dolar olmuş 7 lira, hiç olmadığımız kadar fakiriz. bu kaynakları üreten insanların bize kızacağını sanmıyorum. gidin bu kaynaklardan öğrenin, yazılımcı olursanız da ilk maaşınızla dönüp bu kaynakları satın alıp android öğrenen birine hediye edin. yolunuz açık olsun.
  • şuan (bkz: bertelsman) tech sponsorluğunda cloud platformunda scholarship kazandım ve eğitimlerine başladım.
    ilk olarak nanodegree programında shell kullanımını gösteriyorlar.ileri de git kullanımı ve clouda geçiş olacak.eğitim içeriğini 32.5 buçuk saat olarak gösteriyor.bitirdiğimde editleme yaparım.
  • dersler ücretli görünsede, tüm videolar indirilebiliyor sanırım.
    ilgili dersin dashboard'una giderseniz sağda, course downloadables kısmından videos linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
  • mobil uygulamasını kaldırma kararı alan eğitim platformu. gün itibariyle play store dan silindi.
hesabın var mı? giriş yap