• 3 bin yılda bir açan bir çicektir. avatar filminde mutluluğu yakalayanların üzerine konmaktaydı. ayrıca bu yıl elazığ'da görüntülenmiştir.
  • budizmde 3 bin yilda bir actigina inanilan bu cicegin goruldugu zaman bir kralin dogacagina inanilir.
  • çiçek filan değil böcek yumurtasıdır gördükleriniz.
    (bkz: udumbara)

    buca'da görülmüş bu serfer de.
  • "iyi bir ruhani arkadaşla tanışmanın udumbara çiçeğinin açması kadar ender bir şey olduğu söylenir."
    thich nhat hanh, sessizlik adlı kitabında; iyi bir ruhani arkadaşı 'birlikteyken konuşmaya bile gerek duymadığınız türden iyi bir arkadaş' olarak tanımlıyor.
  • ağaçların dallarında parazit olarak yetişen, youlan paulo ismiyle de bilinen, çapı 7 mm gövdesi 1 mm olan çok küçük bir çiçektir. asya falcılık kültüründe kehanete işaret eden yan yana dizilmiş yumurtalara benzemektedir.

    udumbara çiçeğinin üç bin yılda bir açtığı ve çok nadir görüldüğü inancı üzerine bu çiçek ile ilgili gelişen ve budistlerin inandığı efsaneye göre mucize olan bu çiçek, hint dilinin en eski hali olan sanskritçede 'cennetten gelen hayır çiçeği' anlamına gelmektedir. budist efsanesinde çok nadir olayların sembolü olarak kabul edilmekte ve avatar çiçeği olarak da adlandırılmaktadır.

    budizm’in üç ana kolundan biri olan mahayana’nın lotus sutra metninde ve en eski budist okulu theravada’da bahsi geçen udumbara ortaya çıktığı zamanlarda bir kralın doğacağına, dünyaya barışı, mutluluğu ve güzellikleri getirecek bu kral ile insanlığa huzurun geleceğine inanılır. insanların cennetten geldiğine inandıkları bu çiçek görüldüğünde cennette gibi yaşayacakları budist inancında yer almaktadır. avatar çiçeği de denilen udumbara’nın mucizeleri getireceği inancı budistler için vazgeçilmezdir.

    james cameron’ın senaryosunu yazıp yönettiği avatar filminde bu çiçek, mutluluğu yakalayanların üzerine konan bir figür olarak kullanılmaktadır.

    her ne kadar 3 bin yılda bir açtığına inanılsa da, insanlık tarihinde bu inanışı kanıtlayabilecek herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.
    ayrıca uzmanlar tarafından bu organizmanın, aslında bir böceğin yumurtası olduğu iddiası da mevcuttur.

    not: çeşitli kaynaklardan alıntılanarak hazırlanmıştır.
    edit: imla.
hesabın var mı? giriş yap