• gsp vs josh koscheck ultimate fighter serisinin bir bakima finali olarak yapilacak event'tir. aralik 11 de gene gsp'nin evi olan montreal,quebec'de yapilacak. soyle bir gercek var, anderson silva ile ayni siklette bulusmazlarsa ufc'de george saint pierre'e rakip yok. simdi koscheck efendi cikacak da bu kadar formda saint pierre'e 5 round gures ve yere indirme oyununda ustunluk mu saglayacak, guldurmeyin derim. yapacagi tek sey gsp'nin matt serra'ya yenildigindeki ihtimal olan tek vurusluk knock out sansini deneyecek. onun disinda gsp hasta,masta degilse 100 kere de dovusseler hicbirini josh efendiye vermez. zaten josh da biliyor, ben title shot hakki oldugunu bile dusunmuyorum, sirf koca agizli ve trash talking seviyor diye bu kadar itimat edilmez. bu maci gsp rahat alir, ya kolaya gidecek ve sikletinde kalacak yada yukselip anderson silva ile dovusecek. kendi de niyetli ama tirsiyor kaybederim diye.

    herneyse bu event'e bakarsak joe stevenson, thiago alves bilindik isimler. thiago alves sakatliktan dolayi bayagidir gormemistik, bakalim kendini gelistirmis mi gorucez. organizasyon montrealde oldugundan olayi biraz kanada vs usa vs brezilya yapmaya calismislar. zira dovuslerin yuzde 70 i kanadali dovusculere karsi.

    gonul ister bell centre'da 20 bin kisiyle beraber izlemek, super atmosfer olacak ama gsp icin kolay mac olacak.
  • main event az once basladi ve inanilmaz bir thiago alves performansina taniklik ettik. demirden sag tekmeleri olsun, super yumruklari olsun. gercekten sampiyon olmak istercesine dovustu thiago alves john howard karsisinda. eger gsp maci sikici gecerse tahmin ediyorum fight of the night odulunu kapar thiago. gecen macindaki kilo sorununu atlatmis belli ki yeni diyetisyeniyle calismak yaramis ona.
  • mac danzig bu aksam tahminlerin aksine hic beklenmedik bir sekilde, ustune dogru gelen joe'ya super bir sol swing salladi ve knock-out etti. stevenson'in kariyeri acisindan buyuk yara oldu. ama danzig'in de hakkini verelim hakikaten guzel bir galibiyetti.
  • ufc'nin 21 yasindaki en genc dovuscusu charles oliveira tecrubeli jim miller karsisinda iyi basladigi, yerde sirti yerde olmasina ragmen her on saniyede bir submission denedi, tabi durum boyleyken kimse jim millerdan ustteyken yumruklar disinda birsey beklemiyordu. ama o beklenmeyeni yapti kendi ayagini kaptirdigi anda rakibinin ayagini yakaladi ve buktu. charles ise pes etmekten baska birsey yapamadi. bu aksam bir hayli guzel gidiyor, hakikaten butun maclar zevkli ve kisa suruyor.
  • gunun preliminary dovusunde matt riddle ile sean pearson karsilasti. teknik bakimdan rezalet fakat izleme acisindan klasik bar dovusu gibi gecti. ilk raund'da sean bir hayli hirpaladi ama ikinci raund'da yavasladi 3.de ise biraz toparladi, butun hakemlerin puan ustunluguyle maci kazandi. bence en kotu 2.raund'i kaybetmisti. gene de riddle bos yumruklarla sacma salak saldirmaktansa birseyler yapmaya calissaydi bir sansi olurdu. ama kazanan kim olursa olsun,bu dovus stiliyle sikletin agir toplari bunlari 1 dakikda yere serer. simdi sira gecenin grudge macina geldi. stefan struve ve sean mccorkle karsilasacak.
  • kendi acimdan beklenen oldu aslinda struve macinda, kick-boks alaninda da cok iyi olmasina ragmen genelde kazandigi seklinde olan submission ile macini kazandi. kazandi diyorum da mccorkle mark hunt'i gecen macinda submit etmisti, hatta ayni numarayi struve'a da denedi ki helal olsun struve'in uzun kollari ayrica esnekmis de. alttayken bir anda kendini cevirip uste cikti ve full mount dedigimiz rakibin ustune belden itibaren oturup cokme hareketini yapip, seri yumruklarla rakibini yendi.
  • kanada'li mark bocek gene kanada seyircisi onunde submission ile dustin hazelett'i yendi. mac sonrasi potansiyel toronto macinda george sotiropoulos ile karsilasmak istedigini soyledi ki kanadali ve ontario'lu olmasi bu sansin buyuk ihtimalle verilecegini biliyoruz.
  • ve main event sonuclandi, josh koscheck resmen out-class edildi. tahmin ediyorum fight metric sonucu da soyler tahmin ediyorum 100 tane jab yemistir. gozu rocky filmlerindekinden beter haldeydi. ama gercekten gsp'nin gures denemeleri ve yere indirmelerine karsi iyi savunma yapti. ama sunu unuttuki gsp taktik olarak ufc'nin en iyilerinden biri oldugunu.

    aslinda josh'in plani da yere dusmeyip maci ayakta goturmekti, ama freddie roach gsp'ye guzel taktikler vermiski sol kisa yumruk dedigimiz jab ile resmen iskence etti josh'in gozune. hatta bir iki yerde ouch dedigini duyduk bile. hatta 4. raund sonrasi buz tuttuklarinda tutmayin der gibi yuzunu cevirdi. bunun disinda baldir icine ve disina atilan tekmeler de bir hayli etkiliydi.

    bu seneki butun maclarin iyi oldugu bir organizasyon oldu. gsp icin artik siklet ustune cikmasi gerekecek, belki o zaman anderson silva ile karsilasma sansi olur.

    gercekten de gsp'ye rakip kalmadi, hype hype nereye kadar. adam tum sikleti 2 kere ust uste yenecek artik.
hesabın var mı? giriş yap