• arkadaş noldu o rock'n coke'lar , sonisphere'ler , rock off'lar ? dünyaca ünlü grupların artık türkiye'ye gelmemesi sadece bana mı koyuyor ? bu kadar mı elektronik müzik hayranı olduk ? zeytinli rock festivalinde çıkan yerli gruplarla yetinir mi olduk ? ayarlayın bunları yahu.. rock'n coke'ta linkin park , sonisphere'de ıron maiden izlemiş koca bir nesil üzgün .
  • yüksek kurlar, sponsorluk sorunları, ülkenin bulunduğu güvensiz ortam vs. bu gibi problemlerin hepsi bir araya gelince, maalesef kaçınılmaz olandır. şimdilik o festivaller güzel anılarda kaldılar. tavsiye olarak, bulgaristan'daki festivallerin takip edilmesini öneririm. mesela bu yaz judas priest ve iron maiden aynı festivalde çalacaklar. ben geçen sene yaptım bulgaristan olayını, çok da iyi yapmışım.
  • ekonomik vaziyet falan hikaye bence. ekonomik olarak bizden çok geri ülkelerde bile yıldızlar geçidi oluyor her sene. esas mesele ülkenin yarattığı algıyla alâkalı. sanatçılar artık turne listelerine almıyorlar bizi. herşey steve vai'ın konserini iptal etmesiyle başladı.
  • böyle bir şey var mesela..
    bekleriz eskişehir'e

    milyon yapım sunar;

    yepyeni bir festival geliyor: “eskifest”

    4-5-6 mayıs 2018 tarihlerinde umut kuzey önderliğinde ilki gerçekleştirilecek eskişehir'in en yeni festival eskifest müzikseverlere ve bu şehirde yaşayan ve eğitim gören binlerce üniversiteli gence unutulmaz bir festival deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor.
    her yıl yüzbinlerce müzikseveri türk rock müziğinin yıldızları ile buluşturan milyon yapım; yüzdeyüz müzik ve eğlence ile üç gün boyunca eskişehirlileri coşturacak. eskifest; kral pop tv ile milyon tv medya sponsorluklarıyla ve redbull’un katkılarıyla düzenlenecek.

    işte eskifest'in merakla beklenen programı;
    4 mayıs cuma
    mor ve ötesi
    hayko cepkin
    pinhani
    yeni türkü
    tuna kiremitçi
    niyazi koyuncu
    what da funk

    5 mayıs cumartesi
    athena
    feridun düzağaç
    manga
    vega
    adamlar
    sena şener
    set

    6 mayıs pazar
    teoman
    selda bağcan & boom pam
    büyük ev ablukada
    ezhel
    umut kuzey
    pera
    piiz
  • bundan 10 sene önce ülke çakma rocker kaynıyordu. metallica geliyordu ondan on gün sonra iron maiden geliyordu. sonra yavaştan elektro müziğe ilgi arttı. ee öyle olunca organizatörler başladı elektro müzik festivallerine. rock festivalleri eskisi gibi para kazandırmıyor.

    siz gibi ben gibi 20 yıl sonra yine bu müzik türünü dinleyecek adamlarda boşluğa düştü. kurban, pentegram filan bi festivale gelince seviniyorum. onlarda 8-10 sene önce yaptıkları işlerin hala ekmeğini yiyorlar. adamlarda haklılar... onları motive edecek iyi bir albüm yapacak kitleyi göremedikleri için salmışlar kendilerini aralarında takılıyorlar.

    dünyada da durum bu. zaten bundan on sene sonra rock filan kalmayacak. rock'ı ayakta tutacak adamlar, dinleyince oha diyeceğin bişeyler üretmiyorlar. onlarda ya eski albümlerinin ekmeğini yiyor ya intihar ediyor ya da yaşlandıkları için ölüyorlar.

    bir üstte ki arkadaşın dediğine de katılıyorum. ben olsam bende bizim ülkeye turneye gelmem. algıda önemli. şu an iran'ın bir tık üzerinde bir imajımız var. son olarak çukurova rock festivalini tavsiye ederim. geçen sene ki gibi olursa tabi.
  • gelip de aniden kuliste tutuklanma ihtimali var. zira gazetecisinden, yolda yürüyenine yapmadığımız şey değil.
  • ülkenin ayıbıdır.

    ama bu sene festivale pek de gerek yoktur. nitekim;

    (bkz: 8 haziran 2018 travis istanbul konseri)
    (bkz: 4 temmuz 2018 alt-j istanbul konseri)
    (bkz: 5 ağustos king gizzard & the lizard wizard konseri)

    ama gönül istiyor ki şöyle bir lamb of god, slayer, tool falan gelsin. :(
  • ey gidi efsane 2005 rock'n coke aklıma geldi ahanda kanıt

    (bkz: 25 haziran 2018 massive attack istanbul konseri)
  • kanayan yaramdır. haftada en az bir defa internette hangi grup gelecek diye bakıyorum çok uzun zamandır ama sonuç fiyasko tabi.
    özlüyoruz, gün geçtikçe boka batışımızı hayretle izliyoruz.
  • (bkz: emu rock fest 18) bal gibi de olduruyorlar.
    doğu akdeniz'de okumak ayrıcalıktır...
    reklam nasıl ama ?
hesabın var mı? giriş yap