• gameboy taşınabilir konsol serisinin son üyesi. nintendo bu işi hyperkin isimli bir firmaya bırakmış ve önümüzdeki senelerde çıkacağı söyleniyor.

    ultra gameboy, gameboy kullanıcılarının şikayetleri göz önünde bulundurularak çizilmelere karşı alüminyum ile kaplanmış. firma, oyunların retro havasını bozmayarak aktarıldığını açıklamış. yalnızca 8 bit/chiptune müzikler yerine biraz daha elektronik sesler kullanılacağını belirtmiş. batarya ömrünü uzatmış ve şarj girişini usb type-c olarak değiştirmiş. ekran için bazı ufak yenilikler yapmış. eski gameboy özelikleri ile oynamak isteyenler için de bu yeni özellikleri kapatabileceği bir opsiyon sunmuş.

    100 doların altında bir satış fiyatı ile piyasaya sürülecekmiş. ilk izlenimleri merak ediyorum. 15 senelik advance konsollarını 400-500 liradan satanların olduğu bir ülkede yine aliexpress ile sipariş edilecektir muhtemelen. bu nostalji ayağına yapılan fahiş fiyatlandırmalar yüzünden düzgün bir el konsolu alamadım zaten. umarım hyperkin devamını getirir ve bol çeşitlilik olur. bekliyoruz.
  • ülkemizde 1599 liradan satışa çıkacak konsol olur muhtemelen.
  • umarım gösterilen cihaz şimdilik bir prototiptir çünkü şuanki haliyle custom shell ve led modlu game boy pocket'tan farklı bir şeye benzemiyor (bahsedilen stereo hoparlör, usb vs. yok) bu haliyle $100 bile pahalı. ve isterimki emulasyondan ziyade bir gerçek bir hardware clone olur. hyperkin vadettiklerini gerçekleştirirse iyi, ama çok fazla beklentiye de giremiyorum. çıkardıkları portable snes o kadar da iyi kalitede değildi.

    türkiye'de advance'in 400-500 liraya satılmaya çalışılması normal, çünkü ne retro ne de genel bir oyun kültürü var. aynı şekilde 2. el kültürü de yok. adam 5 yıl önce aldığı telefonu 100 lira farkla satmaya çalışıyor. arka pil kapağı olmayan gameboy advance cihazlar öyle yıllarca 400-500 liraya listelenmiş bir şekilde bekliyor.

    ayrıca hyperkini aliexpress'ten sipariş ederseniz evinize tuğla gelir.
hesabın var mı? giriş yap