• 0.70lik dönem ortalamasıyla adeta beğenmeyip yarısında çıktığım önem.
  • özel sektörde önemi yoktur. özellikle iibf bölümlerinden mezunsanız. adam işe alım şartlarında 2 3 yıl deneyim diyor, ingilizce bil hatta 2. dil de bil diyor, millet de çıkmış kankasının derste tuttuğu notlarla aa getirdiği dersin işe alım sürecinde mutlaka çok önemli olacağını söylüyor. biz derste muhasebe, envanter gördük ama bir firmada çalışıyordum hiç de alakası yoktu derslerdeki şeylerle firma finansının. progmanını bile bilmen lazım. ha zaten bir bölüme girdiysen orada az çok neyin nasıl olacağını anlıyorsundur, alacak borç gelir gider bilmem ne. illa aa getirmen gerekmez. bunu işveren de biliyor. yani en çok deneyime bakıyorlar, ya da sana bunları işe girince öğrenme fırsatı verip işe alıyorlar. yoksa adam ilgilenmez senin aa bb getirdiğin derslerle. orada gerçek bir iş var, okulda hocanın sorduğu 5 soruya 50 dk'da cevap vermekle ilgisi yok.
  • halihazırda öğrenciyseniz, repeat olma durumunuzu belirler. agno'nuz 2'nin altında olursa repeat tehlikesi yaşarsınız. sonra rektör ''repeat sınırını 1.8'e çekeceğiz'' der, bir anlık heyecan yapar sevinç yaşarsın, sonra vazgeçer çekmez bu sefer üzülürsün. not ortalaması bi yerde önemlidir bu yüzden. düşük tutup şebek olmanın manası yok.

    (bkz: ismail yüksek)
  • lisans egitimine devam eden ogrenci kardeslerimizin hedefledikleri sirkete gore ve sektore gore yuksek oldugunu bilmeleri gereken kavram.

    ozet olarak, calisin ve yuksek ortalama getirin.

    birlesik devletler icin konusuyorun, akademik calisma icin, yuksek lisans ya da doktora, zaten not ortalamasi cok onemli. tartisma yok.

    ozel sektore gelince, benim calistigim sirketin universitelere giden gorusme ekipleri -recruitement team-, eger lisans diploma notunuz -gpa- 2.92'nin altinda ise sizi otomatik olarak eleyecektir. turkiye'den gelen ogrenciler, bunu cok iyi bir yuksek lisans notu ile toparlayabilirsiniz. eger diger asamalari da gecer teklif asamasina gelirseniz, size onerilecek maasi hesaplayan bilgisayar modelinin girdilerinden birisi de sizin not ortalamaniz olacak.

    ozel sektorde not ortalamasi onemli degil diye dusunen arkadaslarin bir kere daha dusunmesini oneririm.

    yolunuz acik olsun.

    guncelleme: 2013 - 2014 ogretim yilindan itibaren istenen minimum not ortalamasi 3:00.
  • lisans ortalamam: 2.5 (tamı tamına)
    yüksek lisans ortalamam : 3.0 (tastamam)
    bi sike yarama oranı: 0.0 (tammmamiyle)
  • odanın yüksek alesle nasıl esitlenecegi konusunda insanı derin düşüncelere itendir.

    (bkz: ayrı yazılan de)
  • pek önemsemediğim ama ne yapmak istesem** karşıma çıkan illet.

    2 sene sonra edit: erasmus, staj hallettim, şimdi de master'ı zorluyor.
  • bölüme göre değişir. not ortalamasının da öneminin de boyu devrilir inşallah.
  • sektöre göre değişir ancak dinazor gibi cv ve portfolyonuz varsa arkaplanda kalacak önem. arkadaş bilişim sektöründe mezun olmayın, sikim sonik üniversitesi fıtlıtepe mühendislik fakültesi öğrencisi olun 1.50 ortalamayla, bilgi birikiminiz bir konuda yoğunlaşmış, beceriniz yüksekse zaten size iş vermeyen şirketle işiniz olmaz, başlangıç maaşın 2000 + prim olur, şurada yanıltıcı bilgi vermeyin diyenleri göt edersiniz. psikoloji okursun, sosyoloji okursun, ortalaman sikik olur yarrağı yersin, yıllardır bitmedi şu tartışma, alanına göre değişir işte, ayrıca iş veren vizyonuna da bağlı.
  • yüksek lisans düşünenler için (akademik yurtdışı tecrübeleri olan biri olarak konuşuyorum): edirne'nin batısına geçtiğiniz andan itibaren, beytüşşebap ya da fizan üniversitesi'nden getireceğiniz bir 3.80, boğaziçi, odtü ya da itü'den getireceğiniz bir 2.40'tan her daim daha fazla işinize yarayacaktır. zira yurtdışına çıktığınız zaman, türkiye'de okuduğunuz üniversitenin adının önemi yok gibi bir şeydir.
hesabın var mı? giriş yap