• mühendislik için hacettepe'nin bilgisayar,elektronik,otomotiv ,endustri mezunlarının iyi olduğunu söyleyebilirim. yakında mezun vermeye başlayacak olan inşaat da iyi bölümdür. odtü,itü dışında mühendislik olmaz diyenleri dinlemeyin, gidin bölümlerin tanıtım günlerine, mezunlarla konuşun.

    edit: altta yorumuma ithafen verisiz bir sekilde, yorumuma aldırış etmemem gerektigi söylenmiş. veriyle konuşayım:
    30bin siralama yaptiniz. ankara'da mühendislik okuyacaksınız. ya odtü'de petrol, gıda,maden,jeoloji okuyacaksınız ya da hacettepe'de otomotiv veya inşaat okuyacaksınız. bizzat otomotiv ogrencisi olarak soyleyebilirim ki 3 ustu bir ortalamayla odtü makine bölümünün ortalama bir öğrencisi ile aynı işe gireceksiniz. savunma sanayii veya otomotiv sanayii. yani 6 bin yaptın diyelim ve odtü makine yazdın. savunma sanayii'nde çalıştın diyelim. aynısını bildiğin hacettepe'de yapma imkanın var. yorumdaki kişi sektördeki en iyisi olun demiş, sonuna kadar haklı. ama otomotiv gibi kocaman bir sektörde eline iyi para girdiği halde sektörün en iyisi değilim diye ağlamanin anlami olur mu? isteyen istedigini diyebilir, gayet bölümlerin iyi mezunları var tabi ki üniversitemin hakkını savunacağım, saygılar.
  • üniversite öncesi arkadaşlarınızla mutlu mesut aynı evde kalırız diye aynı şehri tercih etmeyin.

    aynı şehri seçtiniz aynı eve çıkarak ikinci bir hata etmeyin.

    geçmişte verdiğiniz emeklere yazık edersiniz. sevdikleriniz ile aranız bozulur yapmayın.
  • tıp yazmayın. puanınız yetiyorsa kaliteli yerlerde mühendislik okuyun.
    anatomiye de profesörlüğe de lanet olsun.
  • odtü yazın. bölüm fark etmeksizin illa ki bir yerlere gelirsiniz. ingilizce cepte, bir dil daha bilerek mezun olursunuz isterseniz. bir de tabii kampüs...
    odtü yazmazsanız odtü'ye her zaman imrenerek bakarsınız.
  • sağlıktan uzak durun.kesinlikle doktor olmayın.kendinize yazık etmeyin.
  • üniversite tercihiniz önemli degil ònemli olan kendinize bir altin bilezik yapin.bu halicilik olur,molekuler biyoloji ve genetik olur,at ve esek tirmikciligi olur,beyin cerrahi olur olur da olur onemli olan mutlaka bir uzmanlik edinmeye calisin .turkiye sartlarinda yan uzmanlik da hic fena sayilmaz.yabanci dili hangi okula gitseniz de gelistirin.oyle iktisat,isletmeci tayfaya tamam yazmayin demiyorum ille de yazacaksaniz okurken de bu uzmanlik tavsiyelerimi edinmeye calisin kendinize bi yol bakin gencler.35 yas pismanligindan sevgiler :)
  • karamanoğlu mehmet bey diye bir üniversite varmış. kpss için dersaneye giderken öğrenmiştim ilk defa. oradan işletme mezunu iyi bir elemanla tanışmıştım.

    sonra kendisi benim hem aöf, hem mühendislik diplomamla beraber iyi derecede ingilizce ve yds puanım olduğunu öğrendiğinde gözlerinde farkettiğim hüznü anlatamam.

    baya baya yüksek liseden mezun olduğunu farketti garibim. umarım iyi bir iş bulmuş veya kadroya yerleşebilmiştir.

    şu kenar mahalle üniversitelerine gidip sonra ağlamayın. abidik gubidik bölümler okumayın. adam gibi ingilizce öğrenmeden mezun olmayın.
  • sevgiliyle hareket etme !
  • ailenizin zoruyla ya da ileride kesin iş bulurum düşüncesi ile istemediğiniz bir bölümü asla okumayın. meslek ve eş seçiminin hayatta mutlu olmak için gerekli en önemli kriterler olduğunu unutmayın. sevdiğiniz bir bölümü okuduğunuz ve kendinizi geliştirdiğiniz takdirde iş bulma gibi bir sıkıntınız asla olmayacaktır.
  • "odtü, itü, bilkent, koç vb. dışında mühendislik yazmayın diyenleri dinlemeyin" diyenlere kulak asmayın. hacettepe örneğini vermişler, kesinlikle yok sayın. hacettepe'de mühendislik okuyacağınıza iyi bir üniversitede başka bir bölüm okuyun. en azından genel kültürünüz artar, dünya görüşünüz genişler, yabancı diliniz olur. gerçek akademiyi görür, güzel bir kampüs hayatı geçirirsiniz. okuduğunuz alanın iyilerinden/arananlarından olma olasılığınız artar.
    puanlarının da yüksek olması sebebiyle zaten en iyi mühendis adayları boğaziçi'li koç'lu vs. oluyor, odtü'yü, bilkent'i tercih ediyor. onlarla aşık atması zor. ne demişler; ne olursanız olun, en iyisi olun.

    doktorluk prestiji yüksek, maaşı tatmin edici bir meslek. fakat doktor arkadaşlarımın çoğu tıp okuduklarına pişman oldular. tıp alanına; hümanistseniz, gerçekten idealiniz buysa, her çeşit insanla muhatap olmayı göze alıyorsanız yönelin. kesinlikle kutsal bir meslek fakat; doktor olduktan sonra, hasta hatta insan haklarının anlamsızlığından dem vurmaya başlayan arkadaşlarım var.
hesabın var mı? giriş yap