• bir ünlü görüldüğünde yamacına bir vesileyle yaklaşılıp "hadi birlikte fotoğraf çektirelim" demek sonucunda gerçekleştirilen hadise. çoğu zaman, sözkonusu ünlünün ajda pekkan bardağı, sultanahmet camii, petek dinçöz, ahmet altan, galata kulesi, ibrahim tatlıses, kaynana semranım, istiklal caddesindeki pos bıyıklı adam, bill gates, kenan evren, ssg, kemal unakıtan, james hetfield, mustafa sandal, david gilmour, ünlü harf veya ata demirer olmasından bağımsız bir şekilde, ünlülerle fotoğraf çektirmek matah kabul edilmektedir.

    bu türden bir eylemin "ben o ünlü kişiye/kişilere (zamanında) -bir anlık da olsa- yakın idim anlamı taşıdığı açıktır. sözkonusu eylemde kişinin birlikte fotoğraf çektirdiği kişiden kendisini daha değersiz algıladığı gerçektir. "evet ben ona yaklaşabildim ve o beni(m gibi değersiz/ünsüz birini) kabul etti" duygusu hakimdir. bir yönüyle diğer -değersizlik duygusu yaşayan- arkadaşlara caka satma amacı taşıyan bu eylem aslında gayet trajik ve gerçek bir talepten ziyade, halihazırdaki toplumsal sistemin bir ürünüdür.
  • bi de bu fotoğraflar internet sitelerine kendini tanıtmak için konulur. zekai bazı vatandaşlar da bu fotolara bakıp herif/hatun .... 'yı tanıyomuş inanamıyorum şeklinde çığlıklar eşliğinde bu sahte popülariteye hasta olurlar.geçmiş olsun. (bkz: yonja) (bkz: 80630)
  • şehrin ün yapmis cesitli lokantalarinin duvarlarinda görulen muhtemel reklam malzemesidir.
  • bir de bu versiyonu vardır; söyleyelim ki eksi kalmasın (bkz: yan yana fotoğraf çektirelim)
  • (bkz: #6278095)
  • dahil olmadığınız, uzaktan baktığınız bir hayata bir an için dahil olduğunuz yanılsamasını yaratabilecek eylem.
  • bunu yapanlar fotoğrafı gösterirken tanımadığımız uzak akrabasıyla çektirdiği fotoğrafı gösterir gibi şunu yapmasalar iyi olur;
    - bak bu ben, bu da tarık akan.
    ayırt edebiliyor insan çünkü.
  • leyla ile mecnun çıkana kadar aklımın ucundan geçmeyen durum.
    ama resmen gittim hepsiyle foto çektirdim az sakallıyla bile düşün yani.
hesabın var mı? giriş yap