• çift diplomaya yönelik uluslararası ortak lisans programlarının kısaltılmış yazımı.
    ayrıntılı bilgi kopyala-yapıştır yöntemi ile değil alınteri ile ösymnin yolladığı kitapçıktan alınteri ile aşağıya yazılmıştır. (bkz: bir ara gel de madalyanı vereyim)

    uluslararası ortak lisans programı:
    çift diplomaya yönelik uluslararası ortak lisans programı, bir türk üniversitesi ile new york eyalet üniversitesi sistemi'ne dahil bir üniversite tarafından ortak yürütülen lisans programıdır. programda öngörülen tüm dersleri başarıyla tamamlayan bir öğrenci, her üniversiteden bir tane olmak üzere iki ayrı diploma alır.
    2003 össye girmiş olan adaylar, aşağıda belirtilen altı alanda, türk ve amerikan üniversiteleri tarafından yürütülecek olan uluslararası ortak lisans programlarına kabul edilmek için başvurabilirler.
    işletme: itü ve new paltz üniversitesi
    işletme: odtü kuzey kıbrıs kampüsü ve new paltz üniversitesi
    ekonomi: itü ve new paltz üni.
    küresel ve uluslararası ilişkiler: bilkent üni. ve binghamton üni.
    küresel ve uluslararası ilişkiler: boğaziçi üni. ve binghamton üni.
    küresel ve uluslararası ilişkiler: odtü ve binghamton üni.
    bilişim sistemleri müh.: boğaziçi üni. ve binghamton üni.
    bilişim sistemleri müh.: itü ve binghamton üni.
    deniz ulaştırma işletme müh.: itü denizcilik fakültesi ve suny denizcilik fakültesi
    gemi makineleri işletme müh.: itü denizcilik fakültesi ve suny denizcilik fakültesi

    programlar burssuz ve %50 burslu olmak üzere iki tür taban puanla öğrenci alacaktır.
    programlar hakkında üniversitelerin web sitelerinden daha ayrıntılı bilgili edinilebilir.
  • mezunlarina bir adet amerikan universitesi diplomasi almaya hak kazanmalarindan dolayi opt* hakki verilen program. zaten bu hak amerika'da her universite mezunu international ogrenciye taninmaktadir.
  • devam edebilmek için 2 sene içinde toefl verilmesi gereken program.veremediğiniz takdirde eşdeğerdeki bir bölüme kaydınız alınıyor.önceki senelerde özel okul tandansı bariz şekilde görülse de tanındıkça başarı katsayısı yükselmiş bulunmakta.çift diploma ve amerika da staj hakkı en büyük avantajları.
  • http://www.uolp.itu.edu.tr/
    http://www.suny.edu.tr/

    linklerinden programla ilgili türkçe bilgilere ulaşılabilir.
  • "paran varsa ne rahat" sozunu dogrulayan, ogrencilerinin ozel universitelerde okuyanlardan hicbir farkinin olmadigi programlarin genel adi. **
  • halen itü'de okumakta olduğum güzide program. suny ile karıştırılan, aynı sanılan program. lakin böyle birşey yoktur. suny stands for: state university of ny, uolp stands for: uluslararası ortak lisans programı. yani suny sadece suny'dir, uolp'nin alt kümesidir. gelelim neye benzediğine... yıl paylaşımı esasına dayanır, bir ordasınızdır bir burdasınızdır. gidince dönesiniz gelmez, dönünce gidesiniz gelmez. iki adet lisans diploması alırsınız mezun olunca. şukela bir ingilizce, efenim özgüven kazanmaca, vizyon açmaca da cabasıdır derler... puanları kimi bölümlerde yüksek, kimilerinde düşüktür. düşük olmasının sebebi eğitimin veya bölümün kötülüğünden değil, bölümün tanınmamasından veya paralı olmasından ileri gelir (kendi bölümüm için durum bu en azından). türkiye ayağında derslere giren hocalar çoğunlukla şahanedirler, kırılırlar resmen öğretcez öğretcez diye(ciddiyim, şaka yapmıyorum) ama kimi hocalar vardır ki, boğaziçi mezunu bir kimya mühendisi olup 10 senedir yard. doç. olmanın getirdiği eziklikle ağlatır inletir mahveder öğretmez bırakır geçirmez. kesinlikle özel okul havası yoktur. gelenler sadece extra mükemmel olduklarını düşünürler zira daha önceden yurt dışı deneyimleri vardır, bu şekilde düşünmelerine bu sebep olur. ufacık tefecik bir grup olarak alırsınız bütün derslerinizi örneğin: "hadi hep birlikte termodinamik sınıfına, oleey. hadi şimdi de enzimolojiye gidiyoruz yaşasııın. "modunda takılmaya hazır olmalısınız baştan. öyle 100 kişilik dersliklerde kafayı vurup uyumak yoktur burda. belki öğrencilerin başarılarının yüksek olması da burdan geliyordur. velhasıl kelam, uolp candır, iyiki girmişimdir, yine olsa yine yaparımdır.. konferans yaparsın, firmalar köpek olurlar sponsor olmak için.. daha ne olsundur.
  • eskişehir uolop hakkında bilgi nereden öğrenebiliriz bi zahmet el atarsanız
  • itü'nün endüstri mühendisliği programında okuyorum.

    itü ayağı için konuşacak olursam arkadaşların söyledikleri doğru bilgi veren, bilen yoktur çok.sebebi ilgisiz koordinatörler ama şuan yeni gelen koordinatör iyi diye biliyorum türkiye'ye gidince görücez bakalım. dersler konusunda itü'de normal programlarınki gibi gereksiz ağırlıktan ziyade hem amerikadaki üniversitenin isteği hem de -emin olmamakla beraber- öğretmenlerin o seviyede ingilizcesi olmadığından biraz daha hafif işlersiniz. emin olun fizikleri o kadar ağır almak istemezsiniz.ayrıca hocalar not konusunda amerikada sıkıntı yaşamayalım diye yüksek tutar. elbette anlayışsızları vardır. sonuç olarak itü'den diploma alırsınız ve bir çok özel okula göre düşük bir ücret olan 10.000lira civarı bir para verirsiniz.(diğer özel okullara göre diyorum dikkat çekerim parayı küçümsemiyorum)

    amerika ayağı için konuşacak olursak amerikadaki üniversiteyi university ranked'lerinde iyilerde göremezsiniz bunun nedeni ise üniversitenin research programının(doktora) olmaması yani üniversite master section'nda derecelendirilir ve bu derecelendirmede 1.torbada-daha iyi bir betimleme bulamadım- en iyi 50 üniversite içindedir. ve emin olun eğitim türkiyeden çok daha iyi çok yorulursunuz çok ödev yaparsınız ama konunun basitini mantığını anlarsınız. bulunduğu yer için konuşacak olursak çok küçük bir yer ama 20dk uzaklıkta amerikanın en büyük 20şehrinden biri olan st.louis var yani istanbulda akşam trafiğinde taksimden beşiktaşa gitmekten daha kısa süre mesafede! bulunduğu şehirde de aradıklarınızı bulursunuz ama illa ki ben büyük şehir hayranıyım diyorsanız o da var merak etmeyin. kışları da biraz fazla ağır geçer -27leri görmüşlüğü var.para konusunda ise eğitim+yurt=25000$ civarıdır harcamalarınız kendinize göre belirlenir.

    burssuz bir özel okulda okumaktansa hemen hemen aynı parayı vererek türkiye'de itü'den 2sene eğitim alıp üstüne 2 sene amerikada okuyup çift diploma alıyorsunuz.zaman kaybı falan değildir kesinlikle diğerlerinden değişik bir üniversite hayatınız olur doğru ama kesinlikle daha iyidir,korkmamak lazım

    edit:imla
  • istanbul üniversitesi hukuk fakültesinde 2019 yılı için hamburg üniversitesi ile anlaşmalı açılmış 10 kişilik kontenjanı bulunan program. c1 seviyesinde almanca şartı aranıyor. almancaniz yoksa 2 yıla kadar hazırlık hakki veriyorlar. hazırlıktan sonra 2 yıl hamburg üniversitesinde 2 yıl da istanbul üniversitesinde hukuk eğitimi görüyorsunuz. mezun olduktan sonra iki üniversitenin de hukuk diplomasına sahip oluyorsunuz.

    hakkında bilgi sahibi olanlardan mesaj beklemekteyim.
hesabın var mı? giriş yap