• ilk önce özet;
    insan bedeninin uzay koşullarındaki yaşama nasıl tepki vereceğini ölçmek için nasa tarafından gönderilen scotty kelly hem ikiz kardeşi mark kelly ile daha iyi karşılaştırma yapılması açısından seçiliyor.
    nasa bu çalışmaya twins study /ikizler çalışması adını veriyor.
    gelecek için mars yolculuğuna ön çalışma.

    scoot bir yıl sonra döndüğü zaman 5cm boyunun uzaması haricinde ikizler araştırması sonucu özet,

    --------------------------------------------------------------
    esas konu dünya'ya dönünce yaşadığı ağrılar, sandalyede onu bağlı olmadan tutan yerçekimi, etraftaki eşyaların sabit şekilde bağlı olmadan yerinde kalması, yatağına yürüyerek gitmesi adam sizin benim için normal olan şeyleri şaşkınlıkla anlatıyor. eğer böyleyse mars'a giden geri gelince aklını oynatabilir.
    anlatıma göre yerçekimi daha olağan üstü bir durum, uçmak normal.
    ana kaynak
  • bu nedenle iss'de astronotlar en fazla 6 ay kalıyorlar. ancak mars'daki durum daha ciddi. bu kadar bir hasarla mars seyahatinden dönmenin imkanı yok. biliminsanları, labaratuardaki farelere marstaki yoğun radyasyonun aynısını verdiler. sonuçta farelerin beyinlerinin bir bölümünde büyük hasar meydana geldi. buradan çıkardıkları sonuç ise şu: marsa giden insan yoğun radyasyon nedeniyle herşeyi unutabilir hatta delirebilir. bu nedenle nasa, sıradan astronot kıyafetlerinden daha gelişmiş bir kıyafet yapmaya çalışıyor. o düzeyde bir radyasyona maruz kalmamak için oraya gidecek spaceship'in bile buna göre tasarlanması gerekiyor.
  • ikiz kardeşler arasında yapılan en iyi ölçüm, 1 yıl uzayda kalması sonrası ikizin birinini boyu uzuyor ve sonuç; değişen dna.
hesabın var mı? giriş yap