• internette gece gece -nedendir bilinmez- canım çekti, havyar için bir iki fiyat arayayım derken karşıma çıkan nesne, bildiğin sütlaç kaşığının özünü unutmuş sosyetik akrabası sanırım! hem de tükenmek üzere olan bir ürünmüş bak, arayanınız varsa kaçırmadan alın, üzülürsünüz!

    işte aha bu

    bu fiyata çeyrek kilo siyah havyar alırsın ulan, elin değil miden bayram eder. gerçi bu ekolün yurt dışı fiyatları da aşağı yukarı böyledir. ama yine de türkiye-vakko kombosu ile böyle bir fiyat insanı farklı hülyalara sürüklemiyor değil! insan -binlerce liralık malum kütük olsun, onbinlerce liralık deniz temalı malum iç donları olsun- bir film şeridi gibi, tuhaf fragmanları bir bir gözünden akıtmadan edemiyor.

    ayrıca bana göre zaten bu siyah ya da benzeri ahşap görünümlü havyar kaşıkları çok kaba. sapında kullanılan malzemenin cibilliyetini bilmemekle beraber, bunlar yerine daha zarif görünen sedef havyar kaşıkları çok daha güzeldir, incedir, ele hafiftir, hem ucuzdur lan. henüz hiçbir davette karşılaşmadığım, ancak uzaktan gördüğüm victoria tarzı gibi gümüş havyar kaşıkları da, işlemelerinin ayrıntısına göre zarif olabiliyorlar.

    bunun albenisi yok bence, zaten olsa da almam; bunca paraya, havyar yerine kaşığı mı yiyeceksin ne yapacaksın? insan bunu ziyan etmeye kıyamaz da neresine monte edip dolaşır bilmem(') bi' düşünelim: ultra lüks bir davet için, kişi adedince takım düzmeye kalksan, muhtemelen kendini düzülmüş hissederek son üzülen sen olursun.

    iki, bilemedin on liralık havyar kaşıkları var lan milyoncu gibi dükkanlarda, hem sosluk olarak da kullanmaya müsait. al, ondan al; buna vereceğin parayla da siyah havyar yiyip, sindirim sisteminin kazanımlarını maksimum siyah doygunluğa ulaştır dadlum! uzakdoğu'daki tabaklarda, özellikle balık içerikli şık ikramlıkların üzerine serpiştirilen renkli baloncuk gibi olan havyarlar da çok çekici görünür. hatta içinde balık kullanılmamış, sebzeden yapılan dekoratif suşilere de serpiştirilen bu minnak baloncukları izlemesi çok keyiflidir. ha ben çiğ havyardan nefret ederim, o ayrı. ben daha düşük segmentli, ucuz ancak kızartılmış olan havyarın orgazmik tadını severim. ama o rengarenk baloncukları bunun içinde düşündüm, sevemedim ya!

    (paragraf arası: havyarın elde edilmesi de çok vahşice yöntemler içeriyor, hayvan-severlerin buna neden pek sesi çıkmıyor, bunu da anlamam. demek yeteri kadar lüks bir sınıfın tutkusu, büyük bir pazarın ögesi olunca, hayvanı sevmek de bir yere kadar, ya da balıklar hayvan değil?)

    daha sert cümleler kurmak için, konunun ultra lüks teması ve minnak havyar tanelerinin gözümdeki letafeti izin vermiyor doğrusu.

    f/p dengeli olmamış, sevmedim, ııhh...
  • tükenmek üzere olan üründür. talep fazlalığı var diye düşünüyorum. acele edin.
  • kaşık satmaları ilginç, fiyatı ilginç, tükenmek üzere olması daha da ilginç.
    bay vitali'nin kemiklerini sızlatmayı mı amaçlıyorsunuz? şaşırdınız mı ey vakko?
  • havyar dediğiniz şey mezgitten çıkan şeyse ben onu kızarttıktan sonra çatal kullanarak yiyorum.
  • christofle marka, yani christofle gümüşünden yapılmıştır. siz bu parayı verirsiniz, vermesiniz ama sonuç olarak satın aldığınızda torununuz müzayedede bile satabilir. bugün her müzayedede christofle ürünler bulunur vs. yani bence pahalı değildir.

    edit: bunlar tabi görece kavramlar. demek istediğim istenilen paranın bu ürün için çok olmadığıdır. bana eğer mesela simit alırken 5 lira deseler çok pahalı derim ve almam. bu çok para-az para meselesi değil, eder meselesi. bu ürünün piyasa değeri budur.
    edit2: maskot kisinin gösterdiği üzere -de eki konusunda biraz sıkıntılarım var imiş.
  • vakko'nun viral reklamları şu sözlükte bitmedi gitti.

    takip edilse , araştırılsa altından neler çıkar acaba?
  • şayet sapı gümüş ıse, öyle gözüküyor. götüme sokarken hissedeceğim soğukluk nefis olsa gerek*

    (bkz: vakko'da 1510 tl'ye satılan gümüş dildo)
  • kargo ücretsiz olmasa düşünmezdim ama şimdi kargo parası falan da ödemeyecek olunca bi cazip geldi.
  • vakko'dan bu kaşığı taksitle maksitle bir şekilde alıp;
    bim fırsat ürünlerine havyar gelmesini bekleyeceğim.
  • her gün havyar yiyoruz ailecek buna ihtiyacımız vardı çok teşekkürler ekşi sözlük.
hesabın var mı? giriş yap