• milli judocumuz. 2021 yılı avrupa şampiyonu olmuştur.

    şampiyonluk maçı için (bkz: https://www.youtube.com/watch?v=wdtxoy4jdze)
  • gerçek adı roman moustopoulos olan kazakistan doğumlu gürcü sporcu.2016 rio olimpiyatlarında yunanistan adına yarışmıştır.sonradan biz vatandaşlık verip hazıra konmuşuz.sırf derece yapmak için bütün sistemi deliyorlar,sporcu adına sevindim artik devlet sporcusu oldu ama türk sporu adına fake bir şampiyonluk malesef.
  • ayni anda hem kazak hem gurcu hem yunan olan profesyonel sporcu. 2018 yilinda turk milli takimina transfer olmustur.
  • tokyo 2020 olimpiyatları'nda judo 81 kiloda ülkemizi temsil edecek sporcumuz.
  • en çok ülke değiştiren sporculardan biri olma yolunda hızla ilerleyen judoka.
  • 2020 tokyo olimpiyatları’nda türkiye’yi temsil etmesini sağlayanları utandırmayan (!) ‘devşirme’ judocu. (bkz: judoka)

    akp’li recep tayyip erdoğan’ın gençlik ve spor bakanlığını yapan mehmet muharrem kasapoğlu isimli şahsın da özel olarak salona gelip karşılaşmasını takip ettiği ‘devşirme’ vedat albayrak, erkekler 81 kg’da ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra 2. tur (1/32) mücadelesinde japonya’dan takonori nagase’ye shido puanıyla yenilerek elendi.

    2020 tokyo olimpiyatları'nda türkiye adına yarışması sağlanan ‘devşirme’ judocu, tokyo’da yaptığı ilk ve tek maçında, normal sürede hiç puan alamadı. altın puana geçilen uzatma bölümünde pasif kalmaya devam edince, 3. kez shido cezası alıp “görevini başarıyla icra etmiş oldu”!

    olimpiyatlar için tokyo’ya götürülen diğer türk judocular gibi madalyaya aday(mış gibi) gösterilip elenen,kendisine vedat albayrak ismi layık görülen (gürcistan doğumlu ve ‘gerçek/doğum’ adı vano revazishvili’dir aslında!) ‘devşirme’ judocu, yıllardır federasyon tarafından çalışmaları organize edilip taa japonya’ya götürüldükten sonra yaptığı tek maçta 1 puancık bile alamadığı gibi sürekli pasif kalmasından dolayı ceza puanı yiyip elenip gitti. birileri de kendisine yüklenen madalya umuduyla uykusundan feragat edip, işinden gücünden olup kendisini takip ediyor, ama bu ‘devşirme’ şahsın umurunda bile olmuyor hiçbir şey.

    önceki yıllarda epey başarılı olduğumuz judoda bile bu hale geldiysek, hele ki ‘devşirme’lerden medet umar hale geldiysek, yazık olmuş demektir bu ülkeye.

    olimpiyat ruhundan bîhaber vano revazishvili’nin geçtiğimiz nisan ayında avrupa şampiyonu olduğunu hatırlatmak istiyorum.
hesabın var mı? giriş yap