• oxford street uzerinde koca bir binayi almis ve ekim 2004 itibariyle kullanima acacak kitabevidir.. piccadilly'dekinden buyuk olur mu, zannetmiyorum..
  • ilk şubesini 1982 yılında old brompton road'da açmış şu an ingiltere, irlanda, amsterdam ve brüksel şubeleri dahil toplam 200 üzeri şubesi olan kitapçı.

    piccadilly'deki şubesinin avrupa'daki en büyük kitapçı olduğu bilinmelidir.

    1996 yılında internet üzerinde satışa başlayan waterstones 2001'de amazon ile stratejik ortaklığa gitmiştir.

    http://www.waterstones.co.uk/
  • amsterdam da kalverstraat ta 4 katli bir binada hizmet veren kitabevi. aradiginiz kitabi bulamamak gayet de mumkundur sonucta dunyada basilmis tum kitaplari bunyesinde barindirmiyor. fakat email ile , fax ile , telefon la ya da bizzat oraya gidip siparis verebiliyorsunuz bulamadiginiz kitabi.1 ile 2 hafta icersinde ulastiriyorlar size. amazon gibi birsey yani. hem de postada kaybolma ihtimali ve de posta ucreti yok. kitap ellerine ulasinca telefonla size durumu bildiriyorlar ve siz de bi gun gidip kitabinizin parasini odeyip teslim aliyorsunuz.
    calisanlari da ingiliz kani tasiyan hollandalilardan olusuyor amsterdamdakinde. ya da ben oyle saniyorum. cok sirin aksanli inglizce konustuklari gibi siz hollandaca konusursaniz hemencecik hollandacaya da donuveriyorlar. guler yuz , espri , musteriye saka yollu takilma vs... seviyorum kendilerini.
  • piccadilly de ki avrupanin en buyuk kitapcisi olmakla birlikte fikrimce kitap kurdu biri icin disneyland gibi bir yerdir.5 katli muhtesem bir binadir. meraklilarina sabah saatlerinde gidilmesi siddetle tavsiye edilir .zira muzeden fazla bir yerdir.suna da bakayim sunu da okuyayim derken beyniniz kafatasinizin icinde 4 tur atacak sekilde donuyor.
    kitap okuyanlar icin ; yakin okuma gozlugunden , degisik waltlardaki kitap lambalari ,goz dinledirici losyonlara kadar hersey mevcut.derin deryalara dalmaniz icten bile degilken girmeden once yemek yemeniz onerilir ki oraya buraya saldirirken derken midenizi unutmaniz an meselesi ..hos icerde cafe olmasina ragmen uyarmak icabeder.
    baska bir deyisle ingiltere de gidilecek gorulecek ender yerlerden biridir .
    (bkz: orgazmdan daha zevkli anlar)*
  • candır. ruh hastası gibi saatlerce "onu da alayım, bunu da alayım, şu neymiş, oy aman bu da varmış" diyerek kafayı kırmanız muhtemeldir. ne kadar kalacak olursam olayım, her londra seyahatimin yarım gününü bir temiz adamaktayım kendisine. loyalty card var mı diye her sorduklarında ağlamaklı oluyorum. o değil de insan 3 günlük seyahate yanına 25 kiloluk bavul alıp, onun da 20 kilosunu sırf waterstone's'a uğranacak diye boş bırakır mı?

    bu romalılar kafayı yemiş!!
  • beni içine bırakıp yanıma yiyecek içecek verseler, sıkılmadan bir ay yaşayabileceğim hayal dükkanı; kitapçı değil bambaşka bir şey.
  • (bkz: waterstone's)
  • bebelerin koşup oynadığı, yerlerde sürünerek emeklediği kitabevi.
  • aruba'dan vatican city'e geniş bir yelpazede online satış yapıp türkiye'ye uzaktan el sallıyor online shop'u. uzaktayken özleyince çok heycanlanmamak lazım.
  • piccadilly'de bulunan şubesi, avrupa'nın en büyük kitapçısıdır.

    yanlış hatırlamıyorsam altı kattan oluşuyordu ve bunun iki katı, yalnızca siyaset ve felsefe kitaplarını barındırıyordu. istanbul'da remzi kitabevi'ne girdiğinizde aradığınız siyasi bir kitabı bulma süreniz maksimum 2 dakika iken aynı kitabı bu kitapçıda bulma süreniz 15 dakika sürer çünkü bulunduğu rafın uzunluğu bir baştan bir başadır. kitabı tararken aynı konudaki yüzlerce farklı kitaba rastlayacağınızdan dolayı bu süre daha da uzayabilir.

    siyaset bilimi bölümü "war studies", "european politics", "middle east", "political economy", "international relations" vs diye onlarca bölüme ayrılmışken felsefe bölümü de filozofların alfabetik sırasına göredir. en basitinden remzi kitabevi'nde marx'ı aradığınızda karşınıza sadece das kapital çıkarken, waterstone's'da marx'ın kitapları 6 raftan oluşur.
hesabın var mı? giriş yap