• iyi filmdir.. izlemeyenlerin de izlemesi tavsiye edilenlerdendir. leonardo di caprio'nun başarısını yakışıklılığına bağlamayanların filmi..
    --- spoiler ---
    evin yanma amacının da muhteşem olduğunu söylemek isterim... hayırlı evlat işte...
    --- spoiler ---
  • leonardo di caprio' nun en iyi oyunculugunu sergiledigi, johnny depp' in bakislarinin inanilmaz etkili olduğu bir film.
    obez anne, sorunlu kucuk kız kardes, zihinsel engelli arnie ve caresiz gilbert aglatir insani. hele bir de engelli akrabaniz varsa ve bu caresizlige tahammul edilemeyen anlar gelirse akliniza uzun uzun aglatir sizi film.
    filmin en güzel ani da arnie' nin "say thank you gilbert, say thank you" dediği anidir. o masumdur, hayat zordur...
  • hayatlarını doyasıya yaşayamamış, bir şekilde kafese tıkılmış ve buna karşı koymak için çabalamanın ne olduğunu öğrenecek kadar bile gözleri açılmamış masum insanları anlatan hüzünlü, duru, güzel bir film.
    ayrıca, izlememin üzerinden geçen onca zamana rağmen, sol framede gördüğüm an leonardo di caprio'nun rolünü anımsamam da, olumsuz bir tek kelime söylenemeyecek kadar iyi bir performansın görtergesi olmalı.
  • iftira etmek gibi olmasın ama yamulmuyorsam tv8'de gilbert ne yer? ismiyle gösterilmişti. öyle bir film ismi ki time flies like an arrow'u sollar.
    what's eating?: gilbert grape
    what's eating gilbert, grape? gibi gibi...
  • leonardo di caprio'nun düşünüldüğü gibi 'sadece yakışıklı bi adam' değil, ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunu anlamak için izlenmesi gereken iki filmden biri. diğeri için:

    (bkz: the basketball diaries)
  • cimriligim ve hulunun comertligi sonucu izlemis bulundum. son zamanlarda izledigim en guzel film.
  • izledikten sonra leonardo di caprio'nın oyunculuğunun gözümde değişmesindeki ivmeyi tavan yaptırmış filmdir.* * * anlamadığım; sen hollywoodçusun artık, sen küçükken hata edip seni şekilden şekile soktuk. şimdi ağır abi tadında takıl, suya sabuna dokunma mı deniyor bu adama. yazık lan bu yeteneğe. neyse, film rtük belgeseli tadındaki müziklerinin dışında güzel, hoş. filmi izleyince beğenmeyecek olanlar çok olacaktır, velakin sadece arnie için bile izlenmesi gerekir.
  • match in the gas tank, boom boom.

    bu filmin kadrosu tarafından sergilenmiş oyunculuk, öyle her gün karşılaşabileceğiniz türden değildir.
  • neredeyse tüm oyunculukların mükemmel olduğu, izlemeden geçilmemesi gereken hoş bir film.

    --- spoiler ---

    annesi ile gilbert arasında geçen "you're my knight" diyaloğunun ardından annesinin ölümünden sonra evi yakmaya karar veren gilbert'ın kibriti yaktığı ve onun alevini izlediği an insanın içine küçük ama ağır bir kül yığını oturtuyor.

    bahsettiğim diyalog şöyle

    momma: you're my knight in shimmering armor. did you know that?
    gilbert: i think you mean shining.
    momma: no shimmering. you shimmer, and you glow.

    --- spoiler ---

    hüzün ile neşenin bu kadar iç içe olduğu az sayıda film vardır. neredeyse her acıklı sahnede sessiz bir mutluluk, her neşeli sahnede de aniden ortaya çıkacakmış gibi gizlenen bir hüzün varmış hissi verir insana.

    --- spoiler ---

    ve evet, "we can go anywhere, if we want."

    --- spoiler ---
  • gerek konu, gerek sanat olarak on numara film. yardıma muhtaç anne, özürlü kardeş, sorumluluğunda iki kız kardeşi ile kendi hayatını unutan bir gencin trajik hayatı...
hesabın var mı? giriş yap