• microsoft'un cloud computing ile alakalı işletim sistemi, servisi, bir şeyleri. yetkililerden açıklama bekliyoruz.

    http://www.microsoft.com/azure/windowsazure.mspx
  • tutturursa microsofta hem para hem de prestij kazandıracak proje, nasıl pazarlanacağını çok merak ettiğim ms ürünü
  • pdc 2008 konferansinda aciklanmis olan yeni cloud computing platformu. kisacasi microsoftun kendisinin sahip oldugu parallel computing, location based resources ve guclu bir file server agini isteyen ve parasini odeyen herkesle paylasma projesi. bu platform ile facebook, youtube gibi dunya capinda site gelistirmek daha da kolaylasacak. .net ile visual studio'da yazilacak programlar microsoft serverlarinda calisacak, microsoft serverlarinda data barindiracak ve bunlari yaparken kullanicinin hangi cografyada olduguna gore ona en yakin serverdan hizmet verecek. ayrica arzu edilen sayida islemci uzerinde calisacak program, microsoftun sitelerinin ve online yazilimlarinin su anda halihazirda kullandigi butun imkanlara ilk andan itibaren sahip olacak. teoride cok mantikli ve guclu olan bu platformun ileride ne sekil alacagi bi nevi internetin de ne sekil alacaginda buyuk bir pay sahibi olacak. daha emekleme caginda olan bu teknolojinin kapasitesin, nereye gidebilecegini microsoft da hesaplayabilmis degil. sistem su an icin herkese acik ve bedava fakat sunumdan sonra herkesinde dilinde olan microsoftun insanlarin sistemi nasil kullandigini izleyip ondan sonra bir ucretlenmeye gidecegi. turkiye gibi teknoloji yatirimlarinin, donanimin ve gerekli teknik bilgi eksikliginin oldugu bir ulkede, bu tip platformlarin varligi global capta yazilim ve site gelistirlebilmesini daha olanakli kilacagi kanisindayim. azure zaman gectikce, platform oturdukca daha cok adini duyacagimiz bir terim olacaga benziyor.
  • kirmizi ayakkabili bir hintlinin sunumunu yaptigi yeni platform. microsoft bu kadar global bir duyuruda daha karizmatik, aksani daha duzgun birini neden kullanmadi da anlatani da dinleyenleri de bu sekilde strese soktu, onu bilemiyoruz.
  • etrafta bu kadar efektif, dinamik, sürekli gelişen, basit ama güçlü teknolojiler varken halen .net uygulamalarının deploy edildiği bir uygulama sunucusu düşünmeyi başarabilen ve bunu bir de parayla sunan microsoft'un son kendi capinda yeniligi.
  • amazon web services'in microsoft versiyonu.
  • microsoft'un geçtiğimiz çarşamba günü amerika'da windows 7 ile birlikte lansmanını yaptığı platform. bilgisayaranızı internete taşımanıza (uygulamalar, pregramlar, dosyalar, vb) yarıyor.
  • bence microsoftun internette kendisine ait bir parsel olusturma projesidir. tabi simdi parcel falan dedik ama yanlıs anlasılmasın. kotu anlamda soylemiyorum.

    eskiden nasıldı? hostingini kendine uygun serverdan alırsın configurasyonla içerikle ugrasıp online sistemini barındırırdın. simdi microsoft diyor ki abi bos ver sen hostingle ugrasma gel ben sana azure lisanslayayım hem isin azalsın hem ben hallederim herbiseyi.
    tum içerigin microsoft kontrolunde olması dısında bence microsoftun burdan en temel beklentisi yeni reklam mecrasıdır. google ın adsense den kazandıgı para ve olusturdugu topluluk guzel. neden microsoftta da olmasın bu.

    ayrıca cazip olursa microsoft development toolların daha cok insana ulasmasını saglar. en basitinden herkezde .net runtime kurulsa silverlight calıssa fena mı olur? tabi harcandıgı iddia edilen paralar icin bunlar cok kucuk avantajlar. sonuc olarak bence microsoftun internet denilen gezegende kurmak istedigi devlet olarak acıklanabilir. duzen saglayan anarsiyi kontrol altına alan bi sistem olacak gibi.

    allahtan internet denilen dunyanın toprakları herhangi birinin istegi ile genisleyebiliyor da isteyen kullanıcılar kendi derebeyliklerini kurmak istediklerinde sorun yasamıyorlar.
  • kullandığın kadar öde modeliyle ücretlendirilecek microsoft'un hosting servisi.
    xml'de bir attribute'un değerini 1 yerine x yapınca uygulamayı x adet server'da çalıştırmayı vaad eden teknoloji.
hesabın var mı? giriş yap