• (bkz: xiaomi phone)
  • asil yaptiklari is miui'yi ortaya cikarmaktir. google'in android'i ortaya cikarmasindan sonra olup olabilecek en iyi seyi ortaya cikarmislardir diyebilirim. android deneyimini yeni bir boyuta tasiyor (genel kani ios'a yakinsamasi).
    birisinin isminin bora olup devaminin gelmesi gibi miui sonrasi da kendiliginden gelmistir.

    piyasaya sunacaklari telefon bir iphone killer degil lakin android killer oldugu kesin. genel konusuyorum zira htc, samgung ve motorola gibi android telefon ureticilerinin ayagini denk almasi gerektigini gosterdiler *kanimca*.
    xiaomi phone (isim cok orijinal tebrik ederim) olarak adlandirilan ilk "topladiklari" telefonun cindeki satis fiyati 310$ olacak (575 tl). ayni pazarda yer alacagi samsung galaxy s ii'nin cin'deki satis fiyati ise 1400 tl civarinda (5100 yen). simdi telefonun ozelliklerine bakiyorsun, ediyorsun. lan bir yerlerde bir seyler var diyorsun. soyle soyleyeyim benim de sahip oldugum huawei ideos x5 ulkemizde 570 lira fiyattan (bazen kampanyalar ile 470'e geliyor) satiliyor. vergi, dagitim, teknik servis, yedek parca vs tamam ama yok ulan hala bir seyler fazla.

    gercekten birileri bir yerde bizi cok feci kazikliyor ama nerede ve nasil iste onu bilmiyorum.
  • son telefonlu mi3'ün tasarımı:
    http://www.xiaomi.com/en/mi3
    insan çin'de yaşamadığı için üzülüyor.

    6 yıl sonra gelen edit: artık fiyat performans markası değildir. bir çok ürünü daha kaliteli ve daha ucuza başka markalardan bulmak mümkün. zaten fiyat performans olarak kalmak isteselerdi redmi diye bir marka olmazdı.
  • cin'in apple'i olarak da bilinir. ceo'sunun steve jobs gibi pazarlama dahisi oldugu soyleniyor.

    yuksek kalitede telefonlari inanilmaz derecede ucuza satip, sonrasinda software servislerinden para kazanmayi hedefliyor. bu acidan business model olarak amazon'a cok benziyor.
  • mi3 ten sonra redmi note diye bir telefon çıkardı bu abiler. normal redmi 'nin sonraki versiyonu diyebiliriz. mtk işlemcili 8 çekirdekli, 1 ve 2 gb ramli telefon. batarya çılgın ve fiyatı sudan ucuz. miui efsanesini yazmıyorum bile. son olarak da telefona takılan o zımbırtı nasıl olacak?

    not: note modeli sadece çin 3g sini desteklemekte şu an.
  • gün gelecek çin'in değil dünyanın apple'ı olacaklar, işte o gün çin yeni abd olacak!
  • türkiye'ye gelecek telefonları 1000 tl'ye satılırsa mucize olacak marka.

    general mobile bile discovery elite'i 1000 tl'ye satacağız deyip 1200 tl fiyat çektikten sonra (1200 tl'ye g2 bulunabiliyor bu arada) hiçbir firmanın ucuz satacağını beklemiyorum. nexus 5 bile 1200 tlye satılıyor olm.
  • 2014'ün son çeyreğinde, türkiye dahil birçok gelişmekte olan ülke pazarlarına girmeye karar vermiş çinli üretici.

    yerel saçma bir distribütör yerine dogrudan kendileri gelirse; piyasada dengeleri degistireceklerdir.

    900-1000 civarinda gelecek xiaomi mi3 piyasayi sallar.

    2500 liralara telefon dayayan açgözlülere de umarim kapağı takar.

    darisi oppo'nun basina.

    edit: türkiye pazarına girişi, 2015'in ikinci çeyreğine ertelemişler.
  • en çok satan 10 akıllı telefon üreticisi arasına girmiş.
hesabın var mı? giriş yap