• fotografik hafiza ile ilgili olsa gerek.
  • zahmetli ancak kalıcı öğrenme stili. bu sayade, sınava hazırlandığınız kitaplara bir daha ihtiyacınız olduğunda, yüzlerce sayfa yerine yazdığınız özeti okuma şansına sahip olursunuz.
  • bırakamadığım çalışma yöntemim. ders notlarım 500 sayfa olsa bile bunu yapıyorum. günde 3-4 saat çalışarak, 2 ayda konular bitebilir. akılda kalması açısından oldukça etkili. kötü yanı parmakların şişmesi ve acıması. tavsiye edilir. ayrıca konular yetiştirilmek isteniyorsa günlük çalışılarak, o 500 sayfa biter...
  • en pis ezber yöntemi. gel gör ki onlarca sentez olunca başka çaresi kalmıyor insanın.
  • metabolik reaksiyon mekanizmalarini calismanin tek yolu.
  • şu anda hazırlandığım sınava hazırlanan arkadaşlarım yazarak çalışmamı önerdi. sözlüğe yazarak çalışmak bundan sayılmıyor, biliyorum. espri yapıyor değilim. sadece çok sıcak ve "çok sıcak çok sıcak" deyince sıcak geçmiyor biliyorum. işte bişeyler bilmeme güveniyor olabilirim böyle kaytarırken.
    yazarak çalışmak çok sıkıcı, şimdiye kadar beceremedim, bu yaştan sonra da olmaz o iş. okuyarak çalışmak daha güzel sanki.. satır altı çizmek serbest illa görsel hafıza filan diyorsanız. evet kitapları çizebilirsiniz, çimenlere de basabilirsiniz. lütfen çimenleri koparmayın, sayfaları da koparmayın.
    evet bunu da yazdıktan sonra breaking bad izleyerek çalışmalarıma devam edeceğim. prokrestineyşının dibine kadar yolum var yo!
  • çok fazla vakit alan yöntem. sayısal derslerde formülleri yazarak çalışmak en ideali olabilirken sözel derslerde yazarak çalışmayı çok abartmamak gerekir. kısa kısa notlar alınıp geri kalan bilgi 'iyi öğrenilme'ye çalışırsa kalıcılık sağlanabilir.
  • öğrenim hayatım boyunca yaptığım eylem. bana iyi bir not ortalaması getiren eylem. bu not ortalamasıyla kurumsal bir firmaya girip yavşaklarla çalışmama sebep olan eylem. yapmayın bunu! yazarak çalışmayın, yavşaklara prim vermeyin.
  • çok da etkili bir yöntem değildir. her sınıfta sınavlara kağıda notlar çıkararak çalışan öğrenci olur. yazılar alabildiğine düzenli, renkli olur. nedense bu öğrencilerimiz çok da matah notlar almazlar. şahsen övünmek gibi olmasın ama öğrenim hayatım boyunca hiç yazarak çalışmadım ve bu arkadaşlardan daha yüksek notlar aldım.

    kanımca kişi yazarak çalışırken yazıya içeriğinden daha fazla önem veriyor ve boşa vakit kaybı oluyor. en iyisi okuyarak çalışmak. konularınızı parça parça bölüp sırayla okursanız ve arada karışık şekilde okuduğunuz yerlere dönüp baştan okursanız daha verimli olacaktır.
hesabın var mı? giriş yap