• körler ülkesinde tek gözü gören başkan olur.

    siz nesiniz ki başınızdaki ne olacak?

    bu arada "maddi tıp şeytandır".
  • sektörün içinde 20 yılını doldurmuş olarak yaşadığım tecrübelerimin hepsini yazmak hem bana dert olur, hem de okuyana.

    anlaştığı firmanın farklı formlarda ilacını(jel,tablet,enjektabl gibi) yazıp, "bak şuradaki x eczanesinden ilaçları al-gel. ben sana kullanılışlarını tarif edeceğim" demesi. sonuçta hem gideceği faklı eczanede ilacın muadilini alma riskini yok edip, eczaneyle de anlaşma yapması gibi basit,sıradan ve bayağılaşanı var.

    daha nelerini biriktirdim bagajımda. bunun önüne geçmenin yolu reçeteye sadece ham madde adı yazılıp eczanede hastaya seçme hakkı verilmeli. tabi bunun da bir yolu bulunur. ancak en az seviyeye indirilir.
  • yasa gereği doktorun tedavisine karışılamaz gibi uydurma bir söylemle meslektaşlarımı karalamaya çalışanlar var. doktorun affedersiniz ama kıçına da karışılır başına da. bir yandan doktorları karalamaya çalışırken diğer yandan da nasıl da kafasında mesleği yüceltmiş! doktorun tedavisine karışılamazmış. dönüp dolaşıp aynı şeyi yazasım geliyor. niye karışılamasın ki? sadece bizim yazdığımız reçeteleri kontrol eden birimler var. usulsüzlük yapıldığını düşündükleri anda tepene binerler. üstüne eczaneye de soruşturma açılır. siz doktorların kafasına göre at koşturduğunu mu sanıyorsunuz? bizi kimsenin denetlemediğini mi sanıyorsunuz? yazdığımız istirahat raporlarının bile rapor yazdığımız kişinin çalıştığı kurumdaki yöneticilerin insiyatifinde olduğunu ve isterlerse bu raporların hakem hastaneye gönderilip değerlendirmeye tabi tutulduğunu biliyor musunuz? aramızda şerefsizler var mı, tabi ki de var. zaten onlara hastanelerde diğer doktor arkadaşlar da pek iyi gözle bakmıyor. umarım bir gün bu kadar bok attığınız meslekten kimseyi bulamaz da deve sidiği ve sülüğe bile muhtaç hale gelirsiniz. daha ne diyeyim size.
  • "hangi ilaç ise doktorun reçeteleri incelenir, doktorun maddi kayıtları incelenir mevzu hemen çözülür"

    (bkz: fıkrasına gülünmeyen adam)
  • karşılığında başka bir şey alıyordur. ne zaman bir sağlık kurumuna gitsem araya kaynamaya çalışan takım elbiseli adamlar (bkz: ilaç mümessilleri) olur. bunları asıl görevi doktora daha fazla ilaç yazdırmaktır. daha fazla ilaç yazan doktor daha fazla hediye daha fazla tatil alır, daha fazla ilaç yazdıran mümessil de daha fazla prim alır. yapmayan var mıdır bilemem ama neden yapmasın*
hesabın var mı? giriş yap