• 1 milyon yazılımcıymış age of empires'ta oduncu basıyor sanki
  • o kadar kolaysa sen de yaz sen de kazan.
    (bkz: kedi uzanamadığı ciğere murdar der)
  • bu ülkede para kazandıran bir işi yapanı gören 1000 kişi de o işi yapmaya başlayınca doğal olarak meydana gelen durumdur.
  • mrint(hello) yazana 5.000 dolar para veren dangalak varsa hakikaten tutuşsun eteklerim de, 20 senedir yazilimciyim henüz öyle bir keriz görmedim

    yok bahsedilen ibb'nin web sitesi için 80 milyon tl harcaması muhabbeti gibi bir şey ise, onlar bize düşmüyor zaten kendi aralarında hallediyorlar.
  • yazılım sektöründe ne kadar kazanılacağı tamamen kişiye bağlıdır, kendisi karar verir ve karşılığını alır. bazı arkadaşlar bu işin kopyala yapıştır olduğunu iddia etmiş, peki sözüm sana sevgili hırt,
    bizler papağan değiliz, her syntax'ı ezbere bilmek zorunda da değiliz, sizin bilmediğiniz bir şey var, neyin nasıl hangi yollarla ve en kısa kodla nasıl yapılabileceği konusunda kendimize bir yol çizeriz, ihtiyaca göre çözüm üretiriz, ne eksik ne fazla, madem bu iş kopyala yapıştır, yap o zaman da faydalanalım kardeş.
    bide matematik bilgisinden bahsediliyor, arkadaş biz türev integral çözmüyoruz, analitik düşüncenizi geliştirin yeterli.
  • yazılımcılar diye kast edilen grubun "freelance web developer"lar olduğunu tahmin ediyorum. hem ilk entry'de ortaya atılan argümanlardan dolayı, hem de yazılım dünyası dışındaki herkesin bu dünyayı web'den ibaret sanmasından dolayı.

    tanım: bir kısım yazılım geliştiriciler için doğru olabilecek, genele yayarsanız boş olan iddia.
  • piyasada iş bilen, problem çözebilen, stres altında iş yapabilen bir elin parmağı kadar adam var. şirketler artık 5-6 sene aynı pozisyonda aynı şirkette çalışmış senior pozisyonda ki adamları kendilerine çekmek için neler vadediyor.

    sizin udemyden, youtube'dan yazılım öğrenen dediğiniz adamlar r10.net'te codeigniter yada laravel ile yazdıkları emlak ilan, şirket, haber portalları satarken bulabilirsiniz. hatta laravel fazla olur.
  • mesele azlık ya da çokluk meselesi değil. piyasada onlarca php developer var. onlarca front-end developer var, son 3 ayda 30'un üzerinde mülakata girmiş durumdayım. önüne koyduğumuz challenge'ları yapamıyorlar. 30 tane junior adamın olacağına 2 tane senior software engineer'e sahip olmak firma için daha büyük avantaj.

    özellikle bazı yazılım konularında cs eğitimi almak gerekiyor. bu eğitimi tr'de iyi üniversiteler bile veremiyor. sen bu adama ne anlatacaksın.bir düşünün bakalım.

    edit : çok soru aldım.düzeltme yapmamda fayda var. yazılım firmalarında ik'ı geçmeniz hiçbir anlam ifade etmez. cto veya team lead ile görüşürüsünüz. bu görüşme sonucunda bilgi durumunuz değerlendirilir. bizim firmada öncelikle challenge gösteririz, review ederiz. teknik mülakata alırız. ekip onaylarsa maaş teklifi ik tarafından gönderilir.

    amazon vs. firmalarla görüşmeler çok daha detaylı oluyor. teknik mülakatı geçseniz bile departman direktörüne kadar bir sürü interview oluyor. bu tarz yöntemlerde var.

    https://www.youtube.com/watch?v=d35llntkcps
  • başlık sahibi arkadaş teknolojiden çok uzak belli ki... klasik ekonomici yorumu yapılmış :) arz mı arttıyoruz burda :) gel ben sana anlatayım durumu ayıp değil öğrenmiş olursun.

    yazılımcının sayısının artması iş yoğunluğunu düşürmeyecek çünkü o kadar çok yazılım projesi var ki türkiye'deki talebi doğru düzgün karşılayamıyoruz bile. çoğu büyük projeye yazılımcı olmadığından girilemiyor. yazılımcı sayısı artarsa (muhtemelen aralarında iyileri de olacaktır) bizlerde daha büyük projelere başlarız.. belki de senin dediğinin aksine maaşlarımız düşmez daha büyük işler olduğu için artar ;)
  • yukarıdaki yazılımcıların maaşları düşüyor diyen arkadaşın söylediklerine ithafen şunları söyleyebilirim, söylediği her şeyin tam tersi doğru. maaşlar evet yüksekti ama artık daha fazla yükseldi. senior biz yazılımcı normalde 10k üzerinde çok rahat alıyordu, artık bu maaş 15k civarına çıktı. bununla beraber beklenen bilgi seviyesi de arttı. yerinde sayan, kendini geliştirmeyen kişi her zaman sıkıntıya düşecektir.

    android için konuşacak olursak her sene google tarafından yeni componentler duyuruluyor, yeni kullanılması önerilen mimariler çıkıyor, devamlı eskilerin yerini yeniler alıyor. yazılımı bir kere öğrenip onunla gideceğini sanan kişi en fazla 2 3 sene iş yapabilir zaten. bu mesleği yapmanın devamlı güncel kalmaktan başka yolu yok.

    ayrıca yazılım alanında çok fazla alan var, yazılımın içinde bile çok fazla dil üzerinden işe alımlar mevcut. java bilmekle php bilmenin muhakkak getirisi farklı olacak.

    linkedin üzerinden haftada 10dan fazla mail geliyor, bazılarıyla update kalmak için görüştüğüm oluyor, bazen teklif de alıyorum. artık şirketler dolar üzerinden ödeme yöntemine geçti. çübkü yazılımcı bulunmuyor ve iran, uygur, ırak gibi ülkelerden iyi kişiler bulmaya çalışıyorlar.

    son olarak işin programcılığı ile mühendisliği çok farklı şeyler. yazılım kültürü son zamanlarda popüler olduğu için insanların kafasında halen bunun farkları oturmadı. sanıyor ki herkes işi kopyala yapıştırla yapıyor veya wordpress gibi hazır basıp geçiyor. matematik bilmeyen, algoritma kuramayan, verilen işin ne olduğunu özümseyip çözüm üretemeyen kişilerin tutunması zaten beklenemez.
hesabın var mı? giriş yap