• nazım'a vatan haini, necip fazıl'a şeriatçı diyen zihniyetler hep aynı be azizim... şiirin tarafı mı olurmuş ?

    beklediğimden de iyi başladı yeni sezon,umarım boyle devam eder.
  • türk dizilerindeki bir tabuyu yıkmakta olan dizidir.
    noldu, neden burun kıvırmaya başladınız? bu zamana kadar diziler de solcuların hep kahraman, hep masum, hep entelektüel; sağcıların barbar, ruhsuz olması da zaten bir tarafsızlık göstergesiydi dimi? izlemeyin 'şair ruhlu' solcu arkadaşlar, tahammül edemiyorsanız izlemeyin.
    evet, türk dizi tarihinde yıllardır oluşturulmuş "solcu iyi,sağcı kötü" algısını yerle yeksan etmiştir. ana karakterlerin muhafazakar olması, dönemin olaylarına onların gözünden bakmasıyla da bir ilktir bu dizi.
    siyasi içerikli dönem dizilerinde islam ve muhafazakar kesim hep sömürülmüştür. yedi güzel adam onları hakettikleri yere koyuyor.
  • naiflikten ölecek dizi. oyuncularıyla da ayrıca ilgi çekiyor. her oyuncu ayrı ayrı çok başarılı bana göre. trt'nin reyting sorunu olmadığı için de ayrıca mutluyum, yoksa bu dizi çok saçma haller alırdı reyting kaygısı ile. ya da biterdi işte.

    --- spoiler ---

    3. bölümde kürk mantolu madonna kitabını görmemle naifliği iyice içimde hissettim. hep bayıldım şu bir şey öğretmek istedikleri öğrencilere kitap okutturan hocalara.

    hem nazım hikmet severim hem de necip fazıl. o yüzden bu dizi tam bana göre sanırım.

    --- spoiler ---
  • an itibariyle zarifoğlu ve erdem bayazıt'ın birlikte okudukları nazım hikmet şiiriyle birlikte, tüm ideolojileri ayaklar altına alan zarif dizi.
  • adamlar şiir söz konusu ise sağ sol din min önemli değildir mesajı veriyorlar hala bik bik yorumlar dizinin başlarında zarifoğlu ne demişti ? 'nasıl görmek istersen nasıl anlamak istersen öyle görüp öyle anlarsın' tarzında bir cümle idi ne yerinde ne hoş dizide ki şiiri alın içinden gerisini bi defa da olsa boşverin be kardeşim der bu yazar arkadaşınız.
  • yedi güzel adam

    sezai karakoç
    nuri pakdil
    akif inan
    erdem bayazıt
    alaaddin özdenören
    rasim özdenören
    cahit zarifoğlu

    yedi güzel adam
    kahramanmaraş’taki kara lisesinde aynı dönemde okuyan edebiyatımıza ses veren yedi güzel adamın hikayesini konu alan yeni dizimiz yakında trt ekranlarında olacakmış, şiirleri gibi güzel olur umarım.
  • güzel başlamış dizidir. mekanlar, müzikler, oyunculuklar çok başarılı. şiirler ruhu okşuyor. aşk, entrika, mafya, ağa-konak dizilerinin yanında yepyeni tertemiz ve manalı bir hava gibi. tutacağına inanıyorum. dinci dizisi falan gibi cahil yorumlar yapan liberaller. "liberal olanlar görsün bu şairler bizdendir diyen muhafazakarlar" zaten izlemesin. o'nların meyli sanata değil ideolojiye. şiir sanattır be acayip insanlar. sanat ne zaman belli bir zümrenin tekeline girdi? muhafazakar değilim diye bunca güzel eserlerin yazarları muhafazakar deyip sevmeyeyim ve yok mu sayayım? sanat sanatçıdan çıktığı an bu sonsuz evrene aittir sadece. ne belli bir kesim bu bizdendir diye sahiplenebilir ne o kesimden olmayan güzelliğine gözlerini kapatabilir. her şeyi siz biz diye ikiye böldünüz bari yazılanlara dokunmayın.
  • bana leyla ile mecnun' dan sonra daha da izlemem dediğim kanalı izlettiren dizi. ** hoş trt haricinde hiçbir kanal böyle bir projeyi yayınlamazdı o da ayrı mevzu.

    seyirciyi yakalayan, güzel bir başlangıç yaptı. oyuncuların performanslarını***, kullanılan mekanları ve müzikleri beğendim. bugünün bulanık renklerinden kurtulup geçmişin capcanlı renklerine dönmemi sağladı.* edebiyatla kendimden geçtiğim şu günlerde farklı bir iz bıraktı.bu şekilde devam etmesi dileğiyle.

    edit: dizide beni tek rahatsız eden şey oyuncuların 1974 senesindeki görüntüleri oldu. şu bıyıklara güzel bir çözüm bulurlarsa muhteşem olur.
  • içim, ey içim!
    bu yolculuk nereye?
    yine, bir şehrin ölümünü başlatır gibisin!

    (bkz: cahit zarifoğlu)
  • istanbul un holdingli ya da dogunun agalı dizilerinden gına gelmiş bünyelere yeni bir soluk getirip getirmeyecegi muallak olan dizi.
hesabın var mı? giriş yap