• kaldı mı böyleleri bilemedim. saniyesinde çocuğa doğru depar atıp ay çocuuaamun eli çizildi diyenler çoğunlukta. biblo sanki hamısına koyim. bi rahat ver kalksın kendi. tgif.
  • ciddi ciddi yapmayacağım eylemdir.
  • çocuk yere düşünce "durun sakın kaldırmayın kendi kalksın" demek de çok doğru bir davranış biçimi değildir. anne-baba ve çocuk arasındaki ilişki ailenin yapısına çocuğun yapısına göre değişir.

    evet, çocuklarına biblo muamelesi yapan aşırı korumacı ebeveynler var.
  • sorumluluk sahibi bir evlat yetiştirmesi adına doğru yapan ebeveyndir.
    düşe kalka çocuk düşmeyi de kalkmayı da öğrenir.
  • bazen benimdir. önce bir göz göze geliriz. acı analizini kendimce yaparım. o da kendini tartar. göz göze gelmeyi bırakmayız. zaten cidden acıyorsa yüz rengi ve ifadesi değişir varırım yanına öperek kaldırırım icabında. ha yok hala tepkisizce yüzüme bakıyorsa işime bakarım aga, yemezler.

    edit: yine böyle "yemezler" tadında bir gün kapının menteşesine düşerek kafa atmıştı. keşke tepkisiz kalmasaydım, alnında iz kaldı bildiğin yarılmış. murdar ettik bebeyi.

    edit: murdar
  • düşen insan kalkmasını bilmeli takdir ettiğim ailedir
  • daha yere düşmeden çocuğu havada yakaladığım için hiç anlayamayacağım ebeveyndir.
  • kaldırmaması gerekir çünkü eğer çocuk her hata yaptığında aile bunu onun yerine düzeltirse çocuk buna alışır, hep hata yapar ve bununla nasıl başa çıkacağını bilmez. evet küçükken aile bir şekilde onun hatalarımı yanlışlarını görmezler veya onun yerine düzeltirler ama büyüdüğünde bu şekilde olmaz. aile artık çocuğun kendi başının çaresine bakmasını ister ama çocuk ne yapacağını bilmez ve bu çocukların olgunlaşması zaman alır. büyüdüğünde ailesinden beklentileri olup da ailesinin onun beklentilerini yerine getirmemesi asıl onu ailesinden uzaklaştıracak şeydir.

    çocuğunuzu düştüğünde kaldırmayın ama bir yerine bir şey oldu mu diye sorun.
    çocuğunuza söz hakkı verin ona adını sorduklarında siz cevap vermeyin. çocuk kendi ismini biliyor merak etmeyin, o cevap verebilir. siz hep ona sorulan sorulara kendiniz cevap verirseniz ilerde bu çocuk toplum karşısında iki kelimeyi bir araya getirip nasıl konuşacak?
    markete gittiğinizde size yardım etmesini isteyin. söylediğiniz bazı şeyleri alışveriş arabasına koymasını isteyin. kasada parayı ona verin ve bu sefer sen ver bakalım diyin bu çok küçük bir olay gibi görünebilir ama çocuğunuzun özgüvenini artırır.
    evde yemek masasını kurmanıza yardım etmesini isteyin. bu işi yaptığında ona teşekkür edin size çok yardımcı olduğunu ve mutlu ettiğini söyleyin. çocuğunuza asla sen dünyanın en iyi çocuğusun prensesim/paşam benim deyip ona yalan söylemeyin.

    çocuğunuzu küçük şeylerle hayata hazırlayın. evcil bir hayvan vahşi doğada hayatta kalamaz.
  • evet her ne kadar ebeveyn olarak can acısa da çocuğun gelişimine engel olmamak için zaman zaman yaşadığım eylemsizlik(!) durumu. düşmenin şiddetine göre tekrar kalkabilmesi, doğrulması için belki biraz destek olurum. bu şekilde zamanla daha az düştüğünü, düştüğünde hızlıca toparlandığını, ağlayıp mızmızlık yapmadığını ve kalkıp yapmakta olduğu amacına doğru hareketine devam ettiğini gözlemledim. ve sonuçtan ebeveyn olarak son derece memnunum.
  • süper! duygularına yenilmemeyi daha da öğrenirse, şımarık olmayan sakin ve akıllı bir çocuk yetişecektir.
hesabın var mı? giriş yap