• (bkz: yesil sermaye)
  • (bkz: blackmarket)
  • bir nevi yeşil borsa
  • hule, kirliliği engellemek üzerine yapılan pazarlama çalışmalarını, enerji tüketimini ve tükenebilir kaynakların tüketiminin olumlu ve olumsuz yanlarını inceleyen bir bilim dalıdır.
  • son yıllarda çevre bilincinin giderek yaygınlaşmasının ve önem kazanmasının pazarlama faaliyetlerine olan yansımasıdır. daha az paket kullanma, ambalajların geri dönüşüme tabi tutulması, ürünlerin çevreye zarar vermeyecek şekilde üretimi, ürünlerde doğal maddelerin kullanımı gibi gelişmeler, başta pazarlama yöneticileri olmak üzere işletme yöneticilerinin dikkatlerini bu konulara çekmiş ve yeşil pazarlama gündeme gelmiştir.
    türkiye'de islami sermayeye ait firmaların pazarlama eylemlerini isimlendirilmek için de kullanılması ayrıca tarafımdan bir öneridir. yeşil sermaye oluyor da bu sermayenin yeşil pazarlaması neden olmasın?
  • yeşil pazarlama çabaları özellikle tüketicilerin bilinçlenmeye başlaması ve sosyal sorumluluk ve çevre gibi konulara önem atfetmesiyle gündeme gelmiştir.piyasa arastirmalarindan ürün tasarimina, dağıtımdan satış ve satış sonrası hizmetlere kadar işletmenin bütün faaliyetlerini çevreci bir anlayışla yerine getirmesi gerektiğini söyleyen stratejik bir yönetim yaklaşımıdır. yani sadece ürünün çevre dostu olması yetmez, bu ürünün tüketiciye ulaştırılması esnasında kullanılan araçlar (nakliye araçlarının çevreye zarar vermesi, egzoslar vs.), ambalajının doğaya verdiği zarar, üretim sisteminin çevrede bıraktığı etkiler de bu bağlamda incelenir. mert uydaci'nin yesil pazarlama kitabi ise bu konuda türkçe temel kaynak arayanlar için bir referans kitaptir.
  • inşaat firmalarının en çok başvurduğu safsatalardan biri. doğanın, ağacın, yeşilin anasını sikip "yemyeşil, doğayla iç içe, ayrıcalıklı bir yaşam sizi bekliyor. biz aslında çevreye acayip duyarlıyız. bildiğiniz gibi değil." zevzekliğini yapmaktan geri kalmamanın diğer adı.
hesabın var mı? giriş yap