• 3.sınıftayım, 3 yıldır durmadan dizi sıralıyoruz arkadaş.bi işimize yaramazsa çok küfür etcem.
  • bundan 2 sene önce oya kalıpsız'ın bölüm başkanlığını yahya karslıgil'den devralmasıyla ortaçağı geride bırakıp yeniçağa geçiş yapmıştır. (bkz: tünelin ucundaki ışık)
  • nedeni bilinmeyen sebeplerle ingilizce seviyesi düşük olan yeni girişliler için bu sene, mesleki ingilizce dersleri zorunlu seçimlik olmaktan çıkıp, bölüm seçimlik olmuştur. bir çok dersin anlaşılması hatta bazılarının sadece anlamlı olabilmesi için ingilizce anlatılması gereken bir bölüm için üzücü bir gelişmedir. öz dilde eğitim iyidir güzeldir belki ama bilgisayar mühendisi olacak bir kişinin kullanacağı jargon göz önüne alındığında o jargona daha yakın olan dil ile eğitim verilmesi daha mantıklı olabilir.
  • artık mezun olmama kısa bir dönem kaldı.şunu söyleyebilirim ki yeni kazananlar veya tercih etmeyi düşünenleri çok zor bir yol bekliyor.veri yapıları*, assembyl dili* ve algoritma analizi 3lüsüne, bu sene duyduğum kadarıyla bilgisayar donanımı ve doktoralarını yeni vermiş iki hocanın sonsuz kastığı programlama dilleri* dersleri de eklendi.5 tane çok hardcore ders kafadan var, iki tane proje yapıyosun, seçimlik dersleri en kolay hocalardan seçmeye çalıştım, onlar da bile illa proje yapcan bi tane.zaten 3.sınıf bitene kadar her yıl en az bir tane donanım labı olan ders var+bilgisayar labları, ortalama ders çalışacak bir öğrencinin 4 yılda bitirmesi kolay değil.

    eğitim olarak aslında her ders, her hoca dersin amacına uygun güzel bir yol izliyor.özellikle lablar ve verilen ödevler öğretici ama kaçırdıkları nokta temel şeylerdeki eksikliklerimiz.üniversiteye yeni başlamış bir genç adam ilk yıllarını yarım yamalak atlayınca, sonradan hep yarım yamalak gidiyor.yani bişeyler bilmek isteyen varsa bi dönemden fazla salmasın.

    zor yani arkadaşlar, bilmeyince herşey zor bunu dicektim işin özünde.
  • kalitesini akademisyenlerinden daha çok üniversite sınavında iyi puan yapmış nitelikli öğrencilerine borçlu bölüm.

    öğrenciye verdiği katkı olarak hocalarını 4 sınıfta incelemek mümkündür.

    çok iyiler (3 tane, %18):
    - m. fatih amasyalı: bbg2, mühendislik matematiği ve yapay zeka konusunda işin özünü ve tekniğini çok güzel anlatıyor.
    - songül varlı: bilgisayar donanımı ve veri madenciliği dersinde biraz "ezberci" kalsa da çok güzel anlatıyor.
    - ahmet tevfik inan: assembly, sistem programlama ve veri iletişimi'nin en iyisi. keşke ondan daha fazla olsaydı. beşiktaşlı olmasına rağmen fatih terim'e benzer. emekli oldu gitti. :(

    nerdeyse iyiler (4 tane, %25):
    - erkan uslu: bilgisayar donanımı ve mikroişlemciler gibi genelde sevilmeyen dersleri anlatıyor. buna rağmen yine de öğretici ve gayretli. bi seviye daha atlasa çok iyi olur bence. seviyorum kendisini.
    - banu diri: nümerik analiz ve doğal dil işleme aldım. bir kere bizim derse uyuyakaldığı için geç kalmıştı. bunu da çekinmeden söylemişti. çok tatlı biri ama keşke daha istekli ve motive olsa. formda olduğu günlerde çok iyi anlatıyor. doğal dil işlemede baya bilgili ve çevresi geniş.
    - göksel biricik: bölümde ne konuştuğunu bilen, hafif dalgacı sorular sorarak insanı sorgulamaya itebilen, iletişim kurulabilecek, dışarıda kahve içilebilecek nadir insanlardan. yazılım mühendisliği ağırlıklı çalışıyor ama artık veri yapıları da veriyor. bence ileride çok daha iyi bir akademisyen olacak. umarım bu akpliler onun gibileri yıldırmaz.
    - yunus emre selçuk: ben hayatımda bu kadar tatlı bi adam görmedim. her sorduğunu cevaplar, anlatmaya çalışır. kendisiyle dalgasını da geçer. çok tertiplidir. sınav sonuçlarında puanları soru bazında açıklama nezaketini gösterir. sen de anlarsın bu arada hangi soruda yanlış yaptığını. hocam keşke daha fazla rol alsanız.

    kötüler (2 tane, %12):
    - sırma yavuz: yapay sinir ağları ve mühendislik matematiği aldım. bilgili olduğunu bazı anlarda görebiliyorum ama anlatmakta ve özen göstermekte sorunları var. ama kötü niyetli diyemem.
    - m. elif karslıgil: final notuna itiraz edersin, vizede düşük almışsın gibi bi argümanla gelir. işi gücü ödev, sınav. kim ne öğrendi, ben ne anlattım bunları düşünemez. tek doğru yolu, kendi yolunun olduğunu düşünür. e kimin kızı..

    çok çok çook kötüler (7 tane, %43):
    - oğuz altun:
    istatistik ve olasılık dersini almıştım. sesini duyabilmek mümkün değil, dersin kitabını chapter chapter okuyor. hayat enerjisi: 1/10
    - z. cihan tayşi:
    çok bilmiş, malloc developer. programlama dilleri dersinde c anlatıyor. öğrencilere karşı inanılmaz art niyetli, amacı bi şey anlatmak değil karşıdakine hakaret etmek.
    - gökhan bilgin:
    elektronik devreler dersi zaten iki saat, yetmiyor. bu adam da her derse bi saat geç geliyor, bi şey anlatamadan bu da böyle deyip geçiyor. sonra da zaman kalmadı diyor. e erken gelseydin hocam..
    lab'da asistanlar hocanız bunu anlatmadı mı diye şaşırarak bi şeyler öğretmeye çalışıyordu.
    - nizamettin aydın:
    bay narkoz. slaytlar 1998 office uygulamaları ile yapılmış. slaytı okuyor. yoklama alma makinesi. belki bu klasmandaki oya kalıpsız ile birlikte iyi niyetlilerden ama kesinlikle yetersiz.
    - oya kalıpsız:
    bayan narkoz. yazılım mühendisliğini müzesi gibi. 1970-90 senelerine zamanda yolculuk için ideal. ey gidi waterfall.
    - ferkan yılmaz:
    her derste seneye mit'e gideceğim diyip diyip durdu, sonraki dönem gördük ki yine davutpaşa'da. hayat biraz böyle. görgüsüzlüğü ve sallamasyonuyla tam bi donald trump.
    - mustafa utku kalay:
    veritabanının katili. dersinde 8 kişi olur, olanların %50'sinden fazlası uyur. baya baya kafasını masaya koyarak..
  • 2014-2015 güz dönemi lisansüstü mülakatları için yaklaşık 20 doktora, 52 alan içi 40 alan dışı olmak üzere toplam 92 yüksek lisans adayını aynı gün sabah 11 de mülakata çağırıp 112 adayı teker teker mülakata almış, planlamadan, zaman yönetiminden, öğrenciye değer vermekten bihaber bölümümsü. çok büyük bir bölümü çalışan, işinde gücünde olan 100'den fazla insanı minimum 1 maksimum 8 saat gibi bir süre allah'ın unuttuğu davutpaşa'da bekletmekten zerre kadar rahatsız olmamış ve gününün yoğunluğundan şikayet etme hakkını kendinde görebilen hocaları da vardır buranın.

    "fazladan okumak istedik diye insana bu kadar mı eziyet edilir?" diye sordurmuş, hayatı sorgulatmıştır.

    (bkz: içerdeyken düşünecek çok vaktim oldu)
  • doktora yeterlik sınavında bolca network soruları sorulan ancak kendi ce.yildiz.edu.tr web sitesi bir az yüklenme olur olmaz çöken bir bölüm. güzel çok iyi hocalar var ama, bazıları işlerinin öğrencileri motive etmek de olduğunu unutmuşlar. bir çok türk memleketlerinde olduğu gibi burada da sistem ancak "en en en en iyi" olan birisi için çalışıyor. bir hocanın odasına girdiğinde seni ezmek için o an i üzeri i nedir diye sorabilir :) biraz doğrularla eleştirme yaparsan da demagoji yapmış olursun ve redd edilirsin. ama bu bir gerçek ki, bir çok hocalar kendi rahatlarına çok düşkünler ve görevlerine bir ekmek parası gibi bakarlar. bu da bir çok sorun kaynağıdır.
  • yaklaşık 4 yıl boyunca debelenip durduğum, herhangi bir dersi geçmek için muhteşem bir zekaya sahip olmayı gerektirmeyen * bölüm. başarılı olmak istiyorsanız önce şu öss mantığını kafanızdan atmalısınız. daha sonra mümkün olduğunca temel dersleri * elif karslıgil, amaç güvensan, cihan tayşi üçgeninden almalısınız. bu dersleri işin özünü kavrayarak veren ilerde büyük bi sik taşak durumu yaşamadığı sürece bölümü rahatlıkla 4 senede bitirebilir.

    ortalamanın boka batmaması için tavsiyeler: servis dersleri ve daha sonra alacağınız bölüm kültür derslerini iplememezlik yapmayın. bölümün ciddi dersleri kadar kredileri var. bölüm son 2-3 yılda alınan kararlar neticesinde ödev ve projeye ağırlık vermeye başladığından mütevellit; oturup ödevlerinizi, projelerinizi, sunumlarınızı tam yapın.

    son sözler: veli hakkoymaz'dan ders almayın, ali gökhan yavuz on numara adamdır. ahmet tevfik inan iki eli kanda da olsa derse zamanında gelir ve tam işler.
  • belimi büken bölüm. seviyorum, orası ayrı tabi.
  • ytü mezunu öğretim görevlilerinin artist olduğu, bölüm başkanlığını falan sallamadığı bir hiyerarşik yapıya sahiptir.
hesabın var mı? giriş yap