• yök'ün en yararlı fasilitesidir. tc kimlik numaranız ve belirlediğiniz bir şifreyle kaydolup online portalda adım adım dersleri takip ediyorsunuz.
  • yabancı dil öğrenenlere online sınıflar vasıtasıyla destek atmayı amaçlayan son derece başarılı bir proje. detaylı bilgiye şuradan ulaşılabilir.
  • ilk kez 5 mart'ta 30 şehirde gerçekleştirilecek akademik dil sınavı. başvuru ücreti 75 tl. başvurular 30 ocak'ta yökdilbaşvuru adresinden yapılacak. ilk olarak yalnızca ingilizce'den sınava girilebilecek. sonradan dillerin sayısının arttırılacağı söyleniyor. üds gibi üç ayrı alan -sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri- soruları hazırlanacakmış. sosyal bilimcileri öpeceğini düşünüyorum bu yüzden. gün geçmiyor ki güzel ülkemde bir sistem değişmesin.
  • an itibari ile site açılmış durumda yökdil, şu ingilizce seviye tespit işini de iyice üniversite giriş sınavlarına çevirdiler, canları sıkıldıkça sürekli bir şeyleri değiştiriyorlar.
  • bir diğer rezalet teşebbüsü, imam ne anlar dilden?
  • sistem güzel çalıştı, kayıt olduk, sorular nasıl olacak bakalım
  • sinir bozucu bir başvuru sistemi olan sınavdır. eğitim bilgilerini güncelle kısmında ara sınıfta olma seçeneği yok. başvuruda ilerleyebilmek için son sınıftayım seçeneğini işaretlemek gerekiyor. il sectiğiniz halde bütün üniversiteleri, fakülte seçtiğiniz halde bütün bölümleri görüyorsunuz. insanın eğitim fakültesi endüstri mühendisliği seçesi geliyor. diploma notuna neden ihtiyaç duyuluyor anlamadım. adres kısmında sadece sokak numarası yazılabiliyor; ama benim gibi adresin karışmaması için ekstra bir şey yazması gerekenler için yeterli karakter sınırı yok. fotoğraf kısmı insanın kullandığı cihazı duvara fırlatma isteği doğuruyor. kısaca ağır aksak da olsa, sınav sorularını çaldırsalar da ösym ile işbirliğine gidilebilirdi. bir de sen yöksün. benim bütün eğitim bilgilerim sende mevcut. neden başvuru sisteminde bunların kullanılmasına izin vermedin? anlayan beri gelsin.
  • öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına başvurularda sürekli geçerliliğe sahip olacak yabancı dil sınavıdır.
  • 2017 itibarıyla yds'ye alternatif olarak piyasaya sürülen sınavlar kaosuna katkı sağlayan sınavdır. galiba yök ösym ile birbirine küsmüş.

    sınavın amacı fen, sosyal ve sağlık alanlarından adayların adayların dil becerilerini ölçmek ve anladığım kadarıyla sadece üniversitelerde personel olmak ya da bir şekilde görevde yükselmek isteyenlerin işine yarayacak çok uzattım halis mulis üds işte bu.

    hayır zaten zibilyon tane sınav varken neden başka bir sınav üretip o sınavı başka bir üniversiteye ( ankara ünviersitesi ) ürettirip yine bambaşka bir üniversiteye ( anadolu üniversitesi ) uygulatırsın ki. ne yani ankara üniversitesi yetersiz ve anadolu üniversitesi de bilgisiz mi? resmen ayrımcılığın bir başka hali.
    her neyse sınavla ilgili detay bilgi istiyorsanız şuradaki sayfadan bilgi alabilirsiniz.
  • ödeme işlemi hala gerçekleştirilemeyen sınav. kendilerine de ulaşılmıyor.

    madem beceremeyeceksiniz apar topar sınav koymayın.
hesabın var mı? giriş yap